Trek Slash i ny drakt

To nøkkelord som ikke går av moten med det første er enduro og karbon. Trek viser seg klar over dette.

MOLDEN: Fantastiske omgivelser på Molden, hvor Sogndal enduro arrangeres til helga. Foto: Kristoffer Kippernes
Sogndal lader til enduro

Nest siste runde i norgescupen i enduro går av stabelen i Sogndal i helga, men hvem som ligger best an i sammendraget er foreløpig hemmelig.

STORMESTER: Gjertrud Bø går for nytt VM-gull. Foto: Kristoffer H. Kippernes
Mesternes mesterskap

Superveteran Gjertrud Bø (52) kjører for sitt åttende mesterskap i rundbane, mens Espen Johnsen (34) stiller for første gang i utfor. Uka før eliten kommer er det Masters-VM i Hafjell og på Lillehammer.

:VM HAFJELL 2014: Lærte av WC uttaket 2013

Uttaket til VM i Hafjell 2.-6. september med en hel skare utøvere er en direkte konsekvens av at det ble mye oppstyr om WC-uttaket i fjor høst, der det var svært restriktivt.

HAFJELL ENTUSIAST: Simen Berg slakter Alpinco for måten de opptrer i forhold til Hafjell Bike Park, hvor Berg har vært fast gjest i mange år.
– Hafjell-eier saboterer sykkeltilbudet

Sykkelentusiast Simen Berg tror Alpinco bevisst går inn for at det skal bli underskudd i Hafjell Bike Park, slik at de kan legge ned tilbudet etter sesongen.

KLAR FOR FJELLTUR: Det er under to uker igjen til Birkebeinerhelga, bruk tiden fornuftig. (foto: Kristoffer H. Kippernes)
:BIRKEN 2014: – Test alt og finn roen

Nybakt norgesmester i maraton og trener Ola Kjøren maner til ro før et av årets største høydepunkter.

Sykkelfestivalen i Skibotn vokser

Det er en liten stifestival, ikke et stort maratonritt som har satt den lille bygda Skibotn i Troms på sykkelkartet.

FINGERNEM? Birken søker mekanikere som kan bidra på servicestasjonene under FredagsBirken Sykkel 29. august og Birkebeinerrittet 30. august. Foto: Ingeborg Scheve
:BIRKEN 2014: Manko på mekanikere til Birkebeinerrittet

Noen ganger skal det ikke mer til enn et par grep med unbrakonøkkel for å snu katastrofe til lykke, og Birken søker reddende engler.

:VM HAFJELL 2014: Konkurranse: Vinn VIP-billetter til VM!

Lyst på VIP-billetter til VM-helgen 5-7.september? Delta i Instagram-konkurranse!

SOLID: Nukeproof Mega TR er en bunnsolid stisykkel med litt ekstra bagasje oppover og kraftreserver nedover.
Lever opp til navnet

Britiske Nukeproof lager stisykler for folket. Deres fulldempere Mega TR og AM er solide og gjennomtenkte. Vi har testet Mega TR på langtur i Baskerland.

ENSOM MAJESTET: Matthias Wengelin (Sverige) vant søndagens Norgescup rundbane med halvannet minutt, mens Ola Kjøren ble beste norske på fjerdeplass. Foto: Arrangøren
Norgescup Horten: Satte nordbaggarna på sidelinja

Etter resultatlista å dømme kunne en tro det var verdenscup og ikke norgescup som gikk i Horten i helga, og de gjorde seg lommekjent med seierspallen, på bekostning av norske utøverne.

REVANSJ: Hildegunn Gjertrud Hovdenak vant CykelVasan hårfint foran Jenny Stenerhag etter et perfekt disponert ritt. Foto: Vasaloppet/Nisse Schmidt
Revansjerte fjerdeplassen i Cykelvasan

Hildegunn Gjertrud Hovdenak var kald som en fisk på oppløpet og lå bak med full kontroll helt til siste liten. Da smelte hun til med en superspurt og tok seieren i dameklassen på CykelVasan.

SKUFFET: Pallplassen i CykelVasan 2013 glapp for Anders Fiskvik i Helios-DBS. Derfor er det ekstra mye på spill i morgen. Revansjelysten er det ingenting i vegen med. Foto: Privat
CykelVasan: Mye å revansjere

Anders Fiskvik i Helios-DBS ble nummer 11 i CykelVasan i fjor, og ble beste norske. Men pallenplassen som glapp i fjor ligger fortsatt som en skygge over ham.

SPRINTPROLOG: Når utøverne slippes ut i løypa i dag klokka 15.00 kjemper de om startposisjoner for morgendagens hovedritt så vel som cash. Foto: Nisse Schmidt/Vasaloppet
CykelVasan innfører eliteprolog

CykelVasaSprinten i Lindvallen i kveld videreutvikles fra et showrace til en rendyrket prolog for å trekke en større del av eliten. Nå kjemper de også om posisjoner.

KOMFORTABEL SEIER: Håkon Austad fra Team CityRide slapp å stresse med målspurt på N3-rittet i helga. Foto: Arrangøren
Austad og Hagavold vant N3-rittet

Håkon Austad vant N3-Norefjellrittet lørdag med nesten halvannet minutts margin, mens Elin Hagavold hadde over 2 minutter ned til andreplassen i dameklassen.

HOLD FOKUS: Det gjelder å få med seg alt som skjer og da er det ikke tid til å blunke.
Aslak blunker aldri

TERRENGSKOLEN (DEL 11): For å sykle enda fortere, med mer flyt og høyere sikkerhet, må du jobbe med blikket. Her kommer nye runder av den populære programserien Terrengskolen.

BEMANN POSTENE: Flere løypeposter må bemannes under VM. (foto: Kristoffer H. Kippernes)
:VM HAFJELL 2014: Nærmer seg krise for VM

Drøyt tre uker før VM i terrengsykkel 2014 i Hafjell mangler arrangøren hundrevis av frivillige for å kunne gjennomføre et bra arrangement.