IKKE TIL FINALEN: Mads André Haugen er langt fra fornøyd med dømminga etter at han røk ut i kvaliken i årets RedBull Rampage. Foto: RedBull Content Pool

Makken slakter dommerne

En skuffa Makken Haugen gikk glipp av mandagens finale, og slakter dommerne i Freeride Mountain Bike World Tour.

RETT UTENFOR: Med en 15.plass fra kvalifiseringsrundene klarte ikke Makken å komme med i finalen i Red Bull Rampage. (foto: Red Bull Content Pool / Christian Pondella)
Det klarner opp for Rampage

Det er ikke ofte vi oppfordrer til å sitte inne foran TV´en, men i kveld kan akkurat dét være lurt. Red Bull Rampage er rett rundt hjørnet.

VOKSEN: Erik Resell så ut som om han hadde vært i krigen da han krysset mållinja i Hafjell. Det var kanskje nettopp sånn det føltes, også. (foto: Kristoffer H. Kippernes)
Gutten som ble voksen i Hafjell

Erik Nordsæter Resell fikk sitt beste internasjonale resultat i karrieren på Hafjell i fjor, og fulgte opp i 2014. Vi tok en prat med trønderen, som er mer motivert enn noen gang.

MEKTIG: Jo Nordskar tar inn alle inntrykkene i Swiss Epic etter siste av seks etapper sist helg. Foto: Fredrik Lingvall
Lite kake igjen, men fortsatt fest

Finaleetappen i Swiss Epic ble en höjdare bokstavlig talt for gutta i Team Oslo Sportslager. Men det er lagaspektet og totalopplevelsen som er det viktigste.

PÅ TUR: Søndag skal Mads André «Makken» Haugen kjøre verdens tøffeste freeride-sykkelkonkurranse i Utah for andre gang. Foto: Christian Pondella
Tilbake til Rampage

Mads André Haugen er klar for sin andre utgave av den spektakulære sykkelfreeride-konkurransen RedBull Rampage –som arrangeres i splitter ny face i år.

BYNÆR UTFOR: I Aron kan man sykle utfor i tilrettelagte løyper og med heisassistanse - rett utenfor Drammen sentrum.
Siste ritt i utforcupen i Aron

Den driftige gjengen rundt Drammen Skisenter er ikke ferdige for sesongen, og til helgen arrangeres finalen i Sparebanken Øst Aroncup.

HVOR HØYT ER HØYT? Gjennom to episoder av Terrengskolen skal Erik Solbakken vise oss hvordan du kan heve stisyklingen din enda noen hakk. Bilde: Christian Nerdrum
Trialsykling på villspor

TERRENGSKOLEN (DEL 14): Kan det tenkes at en trial-syklist har noen triks i ermet på hvordan du kan heve stiteknikken ytterligere noen hakk? Det tror vi, og det er nettopp det som skjer når Aslak inviterer balansekunstner Erik Solbakken på tur.

LAVA: Newberry Crater og Paulina Peak har svære felt av størknet lava og terreng som er helt unikt for Central Oregon. Ta turen og lek deg på helt nye underlag. Foto: Stu Garrett
Flyt på lavastrømmen

Hvor kan du sykle langs kanten av en vulkan i over 2000 meters høyde, mil etter mil på single-track og nesten mutters alene? Reis til Oregon - en skikkelig perle for syklister!

NØYTRAL ARENA: Sykkelkross er en gren der både terrengsyklister og landeveissyklister har sine fordeler, og mange terrengsyklister lar seg friste av muligheten til å måle krefter med landeveisspesialistene. Foto: NCF
Sykkelkross åpner nye muligheter

Terrengsyklistene lar seg fascinere av NM og egen Norgescup i sykkelkross, og ikke minst muligheten til å måle krefter med landeveisfolket på en nøytral arena.

MR BRAAP: #enduroskolelærer Øyvind Mæhle inn til en 18.plass i helgens sesongavslutning. (foto: Simen Berg)
DrammEnduro - bilder og video

Endurosyklistene ligger ikke på latsiden selv om rittsesongen er over, vi har fått inn bilder og video fra DrammEnduro!

KJØRER PÅ med mer av det samme: Trans-Østerdalen fortsetter i samme sport i 2015, etter strålende tilbakemeldinger og endelig god deltakelse i både elite og bredde. Foto: Per Inge Sagmoen
Fortsetter på ketsjup-effekten

– Vi ga oss selv tre år på dette, men endelig kom ketsjup-effekten, sier rittleder Per Inge Sagmoen. Dermed fortsetter Trans-Østerdalen 3-dagers, landets eneste etapperitt i terrenget.

PÅ HÅRET: Helene Moland vant med tre sekunders margin til Vera Leivsdottir. (foto: Silje Holmsen)
Sekundstrid i DrammEnduro

Det ble kamp om sekunder i årets siste runde i Enduro-serien 80/20 i Drammen.

TO VINNERE: Ola Kjøren (til høyre) vant seniorklassen i Skullerudrittet og sikret seg med det sammenlagtserien i NC rundbane, foran Eskil Evensen-Lie, som ble nummer to i menn senior, men likevel vant menn U23. Foto: Snorre Veggan
Dramatiske oppgjør om N-cupen

Mens rekkefølgen på sammenlagtpallene har vært relativt stabil mesteparten av rundbanesesongen, ble det endringer i mange klasser etter finalerunden på Skullerud.

PÅ VEI NED: Erik Nordsæter Resell slipper seg ned svabergene i Østmarka. (foto: Snorre Veggan)
Skullerudrittet i bilder

Skullerudrittet var siste ritt i årets Norgescup i rundbane og i tillegg UCI-ritt. Over 300 ryttere i alle aldre stilte til start. Terrengsykkel gir deg bildene fra Norgescupklassene.

SIKRET SAMMENLAGTEN: Med seier i Skullerudrittet hanket Ola Kjøren inn sammenlagtseier i Norgescup rundbane 2014. Foto: Snorre Veggan
Kjøren vant Norgescupen

Ola Kjøren vant Skullerudrittet med nesten ett minutts margin til Eskil Evensen-Lie, og sikret seg dermed også sammenlagtsseieren i rundbane 2014.

VANT SKULLERUDRITTET: Kajsa Snish vant dameklassen i Skullerudrittet, som var siste runde i Norgescup rundbane 2014. Foto: Snorre Veggan
Svensk seier i dameklassen

Kajsa Snish fra IK Jarl Rättvik vant dameklassen i Skullerudrittet, som også var Norgescupfinale rundbane 2014, mens Ingrid Sofie Bøe Jacobsen var beste norske på andreplass.

OVER ALL FORVENTNING: Sven Kilander og Jo Nordskar har knepet seg inn blant de 10 beste herrelagene sammenlagt i Swiss Epic 2014. Foto: Fredrik Lingvall
Har funnet flyten

Swiss Epic-dagene ruller og går etter delvis samme oppskrift: frokost 05:30, start 07:30 og etapper på 6-8 mil med cirka 3000 høydemeter hver dag.

Presentert av