FULL KONTROLL: Andreu Lacondeguy var varm i trøya fra før og klemte raskt til med en flipp i sykkelparken i Ål. Foto: Bård Basberg

Festen er i gang

En utsolgt Hillbilly Huckfest startet i dag. Stjernene har for lengst begynt å gi gass i sykkelparken og stiprogrammet er større enn noengang.

<b>SCOOP RADIUS</b> Er et godt polstret sete med rund fasong. Fint til en stisykkel der du sitter litt oppreist.
Komfort fra de britiske øyer.

Storbritannia er mer forbundet med høy neseføring og rette stolrygger enn komfort, men seteprodusenten Fabric ønsker å snu det med sin nye eksklusive Fabric Scoop-serie.

SKAL SAMLE STI-NORGE: Bjørn Jarle Kvande var lei av å ikke finne veien. Derfor startet han trailguide.no. Foto: Gaute Aaboen
Stifinneren

Bjørn Jarle Kvande vil samle norske sykkelstier på internett.

NORGESCUPEN I LEVENDE BILDER: Rytterne gikk stort i helgas norgescup i Oppdal. Foto: Martin I. Dalen
Bratt og stort i Oppdal

Se filmen fra norgescuprittet i utfor i Oppdal i helga.

FULL GASS: Tommy Amundsen gir gass ned Smørdalskammen med vakker natur i bakgrunnen.
Fjellsykling i Lofoten

Fotograf Nils-Erik Bjørholt er på ferie i Lofoten, og ble med lokale syklister til Smørdalskammen for en spektakulær tur i solnedgangen. Se bildene!

INN TIL SEIER: Terje Nylende satte ny løyperekord og vant på hjemmebane i Hovden søndag. Foto: Martin Innerdal Dalen
Terjes hjemmeseier

I sitt sjuende forsøk på hjemmebane i Oppdal tok Terje Nylende seieren –og satte ny rekord i utforløypa som nok en gang hylles av utøverne.

DRONNINGA: Gunn-Rita Dahle Flesjå viste nok en gang at hun er landets beste kvinnelige rundbanesyklist.
Gunn-Rita og Vea Iversen norgesmestere

Under upåklagelige forhold i kanskje landets beste rundbaneløype, konkurrerte flere hundre utøvere om gjeve titler som norgesmestere på Tambartun utenfor Melhus. Etter knallharde runder i løypa sikret både Gunn-Rita Dahle Flesjå og Edvard Vea Iversen seg titlene som norgesmestere i rundbane for andre år på rad.

BREDSIDA TIL: Gauldal Sykkelklubb har kanskje det ivrigste dugnadslaget i Norge, og årets NM-løype er en ytterligere forbedret variant av Norgescup-løypa. Grushopp innbyr til både fart og stil.
NM-løypa er merket

I morgen skal Norges raskeste mann og kvinne i rundbane kåres. Vi tok turen til Melhus utenfor Trondheim for å se på løypa. Der fant vi eksepsjonelt god skilting, og fjorårets norgesmester Edvard Vea Iversen, som mener det er et åpent NM.

(foto: Ole-Petter Brendstuen)
Ekstremt sulten på gull

Borghild Løvset går for sitt fjerde strake NM-gull, men liker ikke å få favorittstempelet. Rittet skal sykles først og alt kan skje. Carl Fredrik Hagen har vunnet mye i det siste, men ikke NM. Han er sulten på gull, ekstremt sulten.

<b>PAKKELØSNING:</b> AMS-merkene kommer i praktisk papp-pakning der hvert merke er festet på et glatt papirark.
Effektiv beskyttelse

Nesten alle terrengsykler trenger litt ekstra beskyttelse her og der for å unngå unødvendige riper og skader fra steinsprut og lemfeldig hjulmontering. Vi har testet All Mountain Styles Frame Guards

Kona lufter nye modeller

Kona har fått mye skryt for omveltningen de gjorde de siste to sesongene. Det ser allikevel ikke ut til at de skal hvile på laurbærene helt ennå.

#ENDURO-VEGARD: Sykkelgrenen enduro er i vinden som aldri før. Det vet Hillbilly Huckfest å benytte seg av, og arrangerer en egen endurokonkurranse under årets Huckfest. Vegard Breie viser deg den 10 kilometer lange løypa. Foto: Knut Myking
Endurofest

HILLBILLY HUCKFEST: En av årets store nyheter på huckfest-programmet er «Hillbilly Enduro». Vegard Breie viser deg løypa, som kanskje er tidenes lengste enduro-løype.

<b>SEIER:</b> Tross feilkjøring på slutten sikret Lars Granberg seg seieren i årets Molde Challenge.
Syklet feil, vant likevel

Gull-favorittene til maraton-NM om ti dager har forberedt seg med tøffe ritt på flere steder i landet. I Molde holde det på å skjære seg på slutten for en av gull-kandidatene.

<b>SPURTSEIER:</b> Nino Schurter spurtslo Mathias Flückiger i kampen om seieren i BMC-cup-rittet i Lenzerheide. Foto: Armin Küstenbrück
Schurter best på hjemmebane

Nino Schurter er ferdig med landeveisrittene for sesongen. I sveits-cup-rittet i helgen var han igjen ustoppelig i terrenget.

<b>FORNØYD</b> Gunn-Rita var godt fornøyd med andreplassen i BMC Racing Cup i Lenzerheide.
Gunn-Rita på topp i Sveits.

BMC-cupen i Sveits er nesten som verdenscup å regne når det gjelder nivået. Gunn- Rita viste igjen VM-form, men måtte se seg slått av en annen gullfavoritt.

INNSATS: Sykkelturister og lokale ildsjeler stod sammen i arbeidet for å redde og reparere løypene som fikk juling av værgudene. Foto: Hafjell Bike Park
Hafjell på vei tilbake til normalen

Takket være godt og hardt arbeid er Hafjell ikke langt unna å være tilbake der anlegget var før flommen.

SNØFRISK: Morten Mølsted er klar for Megavalanche. Det blir ruskete. Foto: Privat
Værhardt i Alpene

I helgen går både Enduro World Series #4 og Megavalanche av stabelen. Begge konkurransene kommer til å bli preget av ruskeværet som herjer Alpene. I begge de heftige konkurransene har vi norsk deltagelse.