BEHOLDT ROEN: Selv om Åsmund Romstad Løvik var svært skuffet over at seieren glapp, var han både sympatisk og diplomatisk da han ble intervjuet av NRK like etter målgang. Foto: Snorre Veggan

BIRKEN 2014: - Rakk å tenke "nå vinner jeg!".

Åsmund Romstad Løvik var på vei til å ta karrierens største seier, men istedet ble det et bittert tap. Vi har tatt en prat med ulykkesfuglen.

Festklær for hverdagsbruk

Vi har testet en allsidig shorts og trøye fra Royal gjennom sommeren.

KJØRTE MED DRITTBEIN: Carl Fredrik Hagen hadde ikke dagen (badda-bish), men kjørte det han hadde likevel. (foto: Kristoffer H. Kippernes)
BIRKEN 2014: Ferden over fjellet

Birken er rittet hvor alt kan skje, og ingenting er avgjort før førstemann er i mål. Bli med eliteklassen for menn over fjellet i denne bildereportasjen

Anna Gabrielsen ser frem til å møte verdens beste i VM.
VM2014: - Hvor høyt er nivået?

Juniorjentene Anna Gabrielsen og Marit Sveen skal prøve seg mot verdens beste på sin alder. - Jeg gleder meg veldig til å sykle i et større felt og møte konkurrenter som jeg aldri har syklet mot før, sier juniornorgesmesteren Anna Gabrielsen.

DENNE VEI: Bli med Terrengsykkel på en fototur blant syklister, publikum, funksjonærer og tilskuere på Lillehammer (foto: Snorre Veggan)
BIRKEN 2014: Festen ved Håkons hall

Nesten 13 000 ryttere stilte til start i lørdagens Birkebeinerritt. Terrengsykkel gir deg her en stor bildeserie fra sykkelfesten på Lillehammer.

OPPGITT: Frederik Willmann vant mennenes eliteklasse i Birkebeinerrittet 2014, men slo oppgitt ut med hendene (foto: Snorre Veggan)
BIRKEN 2014: Dramatikk da Wilmann vant Birken

I fjor mistet Wilmann Birken-seieren i Ballettbakken. I år vant han den i den siste brattbakken inn mot mål. Men det var ikke uten dramatikk.

SUVEREN IGJEN: Borghild Løvset vant med over to og et halvt minutt foran Heidi Rosasen Sandstø. (foto: Snorre Veggan)
BIRKEN 2014: Borghild Løvset var helt suveren - igjen!

Borghild Løvset kopierte fjorårets bragd, og syklet inn til en soleklar seier i eliteklassen for kvinner i Birkebeinerrittet.

FULL FART: Jan Olav Beitmyren ledet i Ballettbakken og beholdt ledelsen helt til mål (foto: Snorre Veggan)
BIRKEN 2014: Beitmyren førstemann over fjellet

Det var Birken-veteran Jan Olav Beitmyren som kom først over fjellet i Birken 2014.

DRENGEN: Erik Skovgaard Knudsen var raskest av samtlige menn over fjellet i den krevende løypa. (foto: Kristoffer H. Kippernes)
BIRKEN 2014: Ultrafint i Ultrabirken

Rytterne som hadde valgt den lengre og hardere traséen i Birkebeinerrittet ble belønnet med sol, snaufjell og stier av en annen verden. Se bildene fra fredagens store manndomsprøve!

KLASSEVINNER: Ole Kristian Sørland vant menn 40-49 i UltraBirken (foto: Kristoffer H. Kippernes)
BIRKEN 2014: - Det var da en død sau?

Vinneren i klasse menn 40-49 UltraBirken trodde et øyeblikk han hadde sett syner underveis i løypa.

ENHJULING: Mens de fleste har nok med å komme seg gjennom ritt på to hjul, så valgte Reidar Kaland Olsen å sykle Fredagsbirken på ett hjul (foto: Snorre Veggan)
BIRKEN 2014: Ny pers i Fredagsbirken med ett hjul

Reidar Kaland Olsen synes to hjul er for mye. Derfor syklet han Fredagsbirken med bare ett hjul.

BIRKEN 2014: Feit fulldemper på feit sti

120 kilometer og rundt 2500 høydemeter på en 15-kilos fulldempet fatbike? Ikke noe problem, ifølge Atle Stubberud.

KOLLAPSET: Jon Kristian Svaland måtte ta telling etter målgang (foto: Snorre Veggan).
BIRKEN 2014: Kollapset etter målgang i UltraBirken

Fjorårsvinner og landslagstrener for elitelaget i skiskyting, Jon Kristian Svaland, kollapset etter målgang i UltraBirken og måtte bæres ut på båre.

PÅ FJELLET: Kristin Aamodt slipper seg ned en av stiene på UltraBirken (foto: Kristoffer Kippernes)
BIRKEN 2014: Slo verdensmesteren i Ultrabirken

Kristin Aamodt og Tone Kristin Larsen, nybakt verdensmester fra Master-VM i forrige uke, kjempet om seieren i dameklassen i UltraBirken fredag. Det var ikke verdensmesteren som trakk det lengste strået.

DANSK SEIER: Erik Skovgaard Knudsen gikk helt til topps i den 120 kilometer lange UltraBirken fredag (foto: Snorre Veggan)
BIRKEN 2014: Danske til topps i UltraBirken

Erik Skovgaard Knudsen fra Danmark vant herreklassen i UltraBirken i suveren stil fredag. Først to minutter bak kom Torbjørn Svanstrøm og Petter Sørensen.

BLODSMAK? - Bare digg. Øyvind Horgen kjører for Blodsmak sportsklubb, som har sitt utspring i forumet på terrengsykkel.no. Foto: Kent Murdoch
ULTRABIRKEN 2014: Blodsmak ga mersmak

– Det er bare gøy med UltraBirken. Det er i morgen på Birkebeinerrittet det blir blodsmak, gliser Øyvind Horgen, som tar desserten først. Gutten fra i Blodsmak sportsklubb har fått blod på tann.

SAMARBEID: Pål Gustavsen (t.v.), Odd Werner Hansen og Knut Reiestad samarbeidet over fjellet og ble enige om å trille likt over mål (foto: Snorre Veggan)
BIRKEN 2014: Sammen over mål i FredagsBirken

Etter drøye ni mil over fjellet fra Rena var det trioen Pål Gustavsen, Odd Werner Hansen og Knut Reiestad som trillet først over målstreken på Lillehammer i FredagsBirken.