BARTEN TILBAKE: Jose Hermida er en nobel gjest, og var med på den offisielle åpningen av rittet. Barten har grodd fort siden sist vi så ham, og er nå på plass. Foto: Andalucia Bike Race.

Spansk prolog

Et av årets første etapperitt startet i går, og har fått en verdensmester i tet. Også flere norske lag stiller til start.

Publisert: mandag 27.02.2012 00:00

Andalucia Bike Race går av stabelen i Spania, og er et etapperitt som mange av de beste bruker for å kjøre seg i form mot sesongen. Rittet er en lagkonkurranse, bestående av par.

Norske til start

Det er flere norske duoer som stiller til start. Fra Trondheim stiller Team Fokus-Danica med Henrik Kippernes og Sturla Aune, mens Hard Rocx- Proteinfabrikken har superduoen Greg Saw og Lars Ove Thoresen til start. I tillegg har vi også en mix-duo, med evigunge Kjell Karlsen, og mer ungdommelige Martin Haugo. Tospannet sykler under lagnavnet Team 2XU.

Merida gjør det sterkt

Rittet startet i går, med en 34 km lang prolog. Det var ingen hvem som helst som dro av gårde i tet på første etappe. Verdensmester fra 2010, spanske José Hermida, har med seg hollenderen Rudi Van HoutsTeam Multivan- Merida 1. De to var 1.29 foran neste lag, Bicis Esteve 1. Den siste pallplassen gikk til Multivan- Merida 2, med kjente fjes fra birken, Hannes Genze og Andreas Kugler.

Også kvinneklassen ble vunnet med innslag av en birkendeltager. Sally Bigham deltok i 2011. Hun sykler i Andalucia på lage med Milena Landtwing, på laget som kalles Topeak-Ergon/ Centurion. I mål var de 2.11 foran Team Colnago – BSK Graf, og 2.23 foran jentene med det absolutt mest joviale navnet, Team Snabeltutarna.

Norske resultater

Ikke overraskende var det duoen Saw/ Thoresen som var best av de norske. Greg Saw har mer enn bare kjørestyrke og temperament, lang erfaring hjelper også når det skal kjøres løp i utlandet. Lars Ove Thoresen er et litt mer ubeskrevet blad, kanskje på grunn av sitt noe mer diskré lynne. Men Thoresen har i likhet med Saw enorm kapasitet, og han hadde i fjor lenge den gule trøya i norgescupen i maraton. Duoen endte på 8. plass, 5.37 bak vinneren.

Team Fokus-Danica med sitt unge mannskap, ble nummer 13, 7.29 bak Hermida/ Van Houts. Martin Haugo og Kjell Karlsen ble nummer 25, 11.22 bak vinnern.

Komplett resultatliste finner du på arrangørens hjemmeside.

STORT FELT: Det var flere hundre syklister som trillet avgårde under masteren. Greg Saw skimtes med startnummer 18 i høyre billedkant. Foto: Andalucia Bike Race.

FØRST OVER MÅL: Rudi van Houts og Jose Hermida kom alene til mål, halvannet minutt foran neste lag. Foto: Andalucia Bike Race.

Sverre Muldsvor er ikke ukjent med langtur på sykkel. Og Christian Alshus, som har tatt bildet, er ikke ukjent med å beskrive de samme turene.
Siste sjanse til gratis stæsj!

Turrapportkonkurransen vår er verdt å nevne, både for de som ønsker å fortelle om supre opplevelser og de som er sultne på nye klær.

VERDENSMESTER: Sven KIlander (midten) og Jo Nordskar fikk sjansen til å henge litt med verdensmester Christoph Sauser etter målgang i prologen. Foto: Fredrik Lingvall
Fikk testet lunger og lår

Prologen i Swiss Epic la til rette for en god start på resten av uka i Alpene for gutta i Team Oslo Sportslager. De endte på 12. plass og ble med det klart beste norske lag.

INGENTING gikk på skinner for Carl Fredrik Hagen under oppkjøringen til helgas verdenscuprunde i Val Di Fassa. Men etter startskuddet var det bare fryd. Foto: Arrangøren
Karrierens beste mot alle odds

Ingenting lå til rette for at helgas verdenscuprunde i Val di Fassa (Italia) skulle bli ett av de beste rittene i karrieren til Carl Fredrik Hagen.

STORBEKKHØA: Flotte farger i fjellet og smalsti av ypperste merke på Storbekkhøa innerst i Storlidalen. Foto: Anders Fougner
Nye drømmestier

En drøss nye stier, flott høstvær for 3. år på rad og nesten 1000 høydemeter nedoverbakke er fast takst på Oppdal Stisykkel Camp.

ALPERITT: Swiss Epic byr på noe av det bratteste og flotteste i terrengsykling, i hele 6 dager til ende. Foto: Privat
Swiss Epic: 6 dager episke sykkelopplevelser

Ja, med tidtaking, da. Men for gutta på hjul, Jo Nordskar og Sven Kilander, er opplevelsen og det sosiale rundt Swiss Epic like viktig som resultatlista.

HEMSEDAL SØNDAG: Perfekte forhold for avslutning av Norgescupen 2014. Foto: Kalle Hägglund
Bildebonanza fra Hemsedal

BILDESPESIAL: Lars Sandviken og Helene Moland er Norges beste utforsyklister. Se bildene fra søndagens NC-avslutning i Hemsedal!