BARTEN TILBAKE: Jose Hermida er en nobel gjest, og var med på den offisielle åpningen av rittet. Barten har grodd fort siden sist vi så ham, og er nå på plass. Foto: Andalucia Bike Race.

Spansk prolog

Et av årets første etapperitt startet i går, og har fått en verdensmester i tet. Også flere norske lag stiller til start.

Publisert: mandag 27.02.2012 00:00

Andalucia Bike Race går av stabelen i Spania, og er et etapperitt som mange av de beste bruker for å kjøre seg i form mot sesongen. Rittet er en lagkonkurranse, bestående av par.

Norske til start

Det er flere norske duoer som stiller til start. Fra Trondheim stiller Team Fokus-Danica med Henrik Kippernes og Sturla Aune, mens Hard Rocx- Proteinfabrikken har superduoen Greg Saw og Lars Ove Thoresen til start. I tillegg har vi også en mix-duo, med evigunge Kjell Karlsen, og mer ungdommelige Martin Haugo. Tospannet sykler under lagnavnet Team 2XU.

Merida gjør det sterkt

Rittet startet i går, med en 34 km lang prolog. Det var ingen hvem som helst som dro av gårde i tet på første etappe. Verdensmester fra 2010, spanske José Hermida, har med seg hollenderen Rudi Van HoutsTeam Multivan- Merida 1. De to var 1.29 foran neste lag, Bicis Esteve 1. Den siste pallplassen gikk til Multivan- Merida 2, med kjente fjes fra birken, Hannes Genze og Andreas Kugler.

Også kvinneklassen ble vunnet med innslag av en birkendeltager. Sally Bigham deltok i 2011. Hun sykler i Andalucia på lage med Milena Landtwing, på laget som kalles Topeak-Ergon/ Centurion. I mål var de 2.11 foran Team Colnago – BSK Graf, og 2.23 foran jentene med det absolutt mest joviale navnet, Team Snabeltutarna.

Norske resultater

Ikke overraskende var det duoen Saw/ Thoresen som var best av de norske. Greg Saw har mer enn bare kjørestyrke og temperament, lang erfaring hjelper også når det skal kjøres løp i utlandet. Lars Ove Thoresen er et litt mer ubeskrevet blad, kanskje på grunn av sitt noe mer diskré lynne. Men Thoresen har i likhet med Saw enorm kapasitet, og han hadde i fjor lenge den gule trøya i norgescupen i maraton. Duoen endte på 8. plass, 5.37 bak vinneren.

Team Fokus-Danica med sitt unge mannskap, ble nummer 13, 7.29 bak Hermida/ Van Houts. Martin Haugo og Kjell Karlsen ble nummer 25, 11.22 bak vinnern.

Komplett resultatliste finner du på arrangørens hjemmeside.

STORT FELT: Det var flere hundre syklister som trillet avgårde under masteren. Greg Saw skimtes med startnummer 18 i høyre billedkant. Foto: Andalucia Bike Race.

FØRST OVER MÅL: Rudi van Houts og Jose Hermida kom alene til mål, halvannet minutt foran neste lag. Foto: Andalucia Bike Race.

<b>RASKA BROR: </b> Svenske Matthias Wengelin tok andreplassen på sprintprologoen på Maihaugen.
Svensk sprintdominans på Maihaugen

I nasjonalromantiske omgivelser satte svenskene standarden i sprintprologen på terrengsykkel-VMs første dag.

Birken 2014: Noe mer enn bare grus

KOMMENTAR: På lørdag måtte Terrengsykkels fotojournalist svelge både én og to kameler da han fikk oppleve Birkebeinerrittet fra motorsykkelsetet. Les hvorfor grusritt kanskje ikke er så dumt likevel.

IKKE TILLATT: En ansiktsuttrykk sier mer enn 1000 ord noen ganger, men her bedriver altså 5-åringen en aktivitet som grunneieren vil ha slutt på. Årsak: En barnefamilie kan risikere å få med seg det hele. Foto: Tore Meirik
"Forbudt" friluftsmoro

KOMMENTAR: Et tullete stisyklingsforbud uten rot i verken juss eller fornuft skal ikke stoppe min sønns kjærlighet til aktiviteter i naturen.

Sigurd Salberg Pedersen sykler sitt aller første VM. Det gleder den ivrige junioren seg til.
VM2014: Mesterskapsdebutanter

Juniorene Sigurd Salberg Pedersen, Petter Fagerhaug og Hans Kristian Haadem Rudland debuter i internasjonal mesterskapssammenheng. Målet er å få erfaring – og å ha det gøy.

BEHOLDT ROEN: Selv om Åsmund Romstad Løvik var svært skuffet over at seieren glapp, var han både sympatisk og diplomatisk da han ble intervjuet av NRK like etter målgang. Foto: Snorre Veggan
BIRKEN 2014: - Rakk å tenke "nå vinner jeg!".

Åsmund Romstad Løvik var på vei til å ta karrierens største seier, men istedet ble det et bittert tap. Vi har tatt en prat med ulykkesfuglen.

Festklær for hverdagsbruk

Vi har testet en allsidig shorts og trøye fra Royal gjennom sommeren.