BARTEN TILBAKE: Jose Hermida er en nobel gjest, og var med på den offisielle åpningen av rittet. Barten har grodd fort siden sist vi så ham, og er nå på plass. Foto: Andalucia Bike Race.

Spansk prolog

Et av årets første etapperitt startet i går, og har fått en verdensmester i tet. Også flere norske lag stiller til start.

Publisert: mandag 27.02.2012 00:00

Andalucia Bike Race går av stabelen i Spania, og er et etapperitt som mange av de beste bruker for å kjøre seg i form mot sesongen. Rittet er en lagkonkurranse, bestående av par.

Norske til start

Det er flere norske duoer som stiller til start. Fra Trondheim stiller Team Fokus-Danica med Henrik Kippernes og Sturla Aune, mens Hard Rocx- Proteinfabrikken har superduoen Greg Saw og Lars Ove Thoresen til start. I tillegg har vi også en mix-duo, med evigunge Kjell Karlsen, og mer ungdommelige Martin Haugo. Tospannet sykler under lagnavnet Team 2XU.

Merida gjør det sterkt

Rittet startet i går, med en 34 km lang prolog. Det var ingen hvem som helst som dro av gårde i tet på første etappe. Verdensmester fra 2010, spanske José Hermida, har med seg hollenderen Rudi Van HoutsTeam Multivan- Merida 1. De to var 1.29 foran neste lag, Bicis Esteve 1. Den siste pallplassen gikk til Multivan- Merida 2, med kjente fjes fra birken, Hannes Genze og Andreas Kugler.

Også kvinneklassen ble vunnet med innslag av en birkendeltager. Sally Bigham deltok i 2011. Hun sykler i Andalucia på lage med Milena Landtwing, på laget som kalles Topeak-Ergon/ Centurion. I mål var de 2.11 foran Team Colnago – BSK Graf, og 2.23 foran jentene med det absolutt mest joviale navnet, Team Snabeltutarna.

Norske resultater

Ikke overraskende var det duoen Saw/ Thoresen som var best av de norske. Greg Saw har mer enn bare kjørestyrke og temperament, lang erfaring hjelper også når det skal kjøres løp i utlandet. Lars Ove Thoresen er et litt mer ubeskrevet blad, kanskje på grunn av sitt noe mer diskré lynne. Men Thoresen har i likhet med Saw enorm kapasitet, og han hadde i fjor lenge den gule trøya i norgescupen i maraton. Duoen endte på 8. plass, 5.37 bak vinneren.

Team Fokus-Danica med sitt unge mannskap, ble nummer 13, 7.29 bak Hermida/ Van Houts. Martin Haugo og Kjell Karlsen ble nummer 25, 11.22 bak vinnern.

Komplett resultatliste finner du på arrangørens hjemmeside.

STORT FELT: Det var flere hundre syklister som trillet avgårde under masteren. Greg Saw skimtes med startnummer 18 i høyre billedkant. Foto: Andalucia Bike Race.

FØRST OVER MÅL: Rudi van Houts og Jose Hermida kom alene til mål, halvannet minutt foran neste lag. Foto: Andalucia Bike Race.

Årets siste?

Selv om Norgescupen i utfor er unnagjort, er det fortsatt mulig å sykle ritt. Sjansen byr seg på Sunnmøre til helgen!

IKKE TIL FINALEN: Mads André Haugen er langt fra fornøyd med dømminga etter at han røk ut i kvaliken i årets RedBull Rampage. Foto: RedBull Content Pool
Makken slakter dommerne

En skuffa Makken Haugen gikk glipp av mandagens finale, og slakter dommerne i Freeride Mountain Bike World Tour.

RETT UTENFOR: Med en 15.plass fra kvalifiseringsrundene klarte ikke Makken å komme med i finalen i Red Bull Rampage. (foto: Red Bull Content Pool / Christian Pondella)
Det klarner opp for Rampage

Det er ikke ofte vi oppfordrer til å sitte inne foran TV´en, men i kveld kan akkurat dét være lurt. Red Bull Rampage er rett rundt hjørnet.

VOKSEN: Erik Resell så ut som om han hadde vært i krigen da han krysset mållinja i Hafjell. Det var kanskje nettopp sånn det føltes, også. (foto: Kristoffer H. Kippernes)
Gutten som ble voksen i Hafjell

Erik Nordsæter Resell fikk sitt beste internasjonale resultat i karrieren på Hafjell i fjor, og fulgte opp i 2014. Vi tok en prat med trønderen, som er mer motivert enn noen gang.

MEKTIG: Jo Nordskar tar inn alle inntrykkene i Swiss Epic etter siste av seks etapper sist helg. Foto: Fredrik Lingvall
Lite kake igjen, men fortsatt fest

Finaleetappen i Swiss Epic ble en höjdare bokstavlig talt for gutta i Team Oslo Sportslager. Men det er lagaspektet og totalopplevelsen som er det viktigste.

PÅ TUR: Søndag skal Mads André «Makken» Haugen kjøre verdens tøffeste freeride-sykkelkonkurranse i Utah for andre gang. Foto: Christian Pondella
Tilbake til Rampage

Mads André Haugen er klar for sin andre utgave av den spektakulære sykkelfreeride-konkurransen RedBull Rampage –som arrangeres i splitter ny face i år.