BARTEN TILBAKE: Jose Hermida er en nobel gjest, og var med på den offisielle åpningen av rittet. Barten har grodd fort siden sist vi så ham, og er nå på plass. Foto: Andalucia Bike Race.

Spansk prolog

Et av årets første etapperitt startet i går, og har fått en verdensmester i tet. Også flere norske lag stiller til start.

Publisert: mandag 27.02.2012 00:00

Andalucia Bike Race går av stabelen i Spania, og er et etapperitt som mange av de beste bruker for å kjøre seg i form mot sesongen. Rittet er en lagkonkurranse, bestående av par.

Norske til start

Det er flere norske duoer som stiller til start. Fra Trondheim stiller Team Fokus-Danica med Henrik Kippernes og Sturla Aune, mens Hard Rocx- Proteinfabrikken har superduoen Greg Saw og Lars Ove Thoresen til start. I tillegg har vi også en mix-duo, med evigunge Kjell Karlsen, og mer ungdommelige Martin Haugo. Tospannet sykler under lagnavnet Team 2XU.

Merida gjør det sterkt

Rittet startet i går, med en 34 km lang prolog. Det var ingen hvem som helst som dro av gårde i tet på første etappe. Verdensmester fra 2010, spanske José Hermida, har med seg hollenderen Rudi Van HoutsTeam Multivan- Merida 1. De to var 1.29 foran neste lag, Bicis Esteve 1. Den siste pallplassen gikk til Multivan- Merida 2, med kjente fjes fra birken, Hannes Genze og Andreas Kugler.

Også kvinneklassen ble vunnet med innslag av en birkendeltager. Sally Bigham deltok i 2011. Hun sykler i Andalucia på lage med Milena Landtwing, på laget som kalles Topeak-Ergon/ Centurion. I mål var de 2.11 foran Team Colnago – BSK Graf, og 2.23 foran jentene med det absolutt mest joviale navnet, Team Snabeltutarna.

Norske resultater

Ikke overraskende var det duoen Saw/ Thoresen som var best av de norske. Greg Saw har mer enn bare kjørestyrke og temperament, lang erfaring hjelper også når det skal kjøres løp i utlandet. Lars Ove Thoresen er et litt mer ubeskrevet blad, kanskje på grunn av sitt noe mer diskré lynne. Men Thoresen har i likhet med Saw enorm kapasitet, og han hadde i fjor lenge den gule trøya i norgescupen i maraton. Duoen endte på 8. plass, 5.37 bak vinneren.

Team Fokus-Danica med sitt unge mannskap, ble nummer 13, 7.29 bak Hermida/ Van Houts. Martin Haugo og Kjell Karlsen ble nummer 25, 11.22 bak vinnern.

Komplett resultatliste finner du på arrangørens hjemmeside.

STORT FELT: Det var flere hundre syklister som trillet avgårde under masteren. Greg Saw skimtes med startnummer 18 i høyre billedkant. Foto: Andalucia Bike Race.

FØRST OVER MÅL: Rudi van Houts og Jose Hermida kom alene til mål, halvannet minutt foran neste lag. Foto: Andalucia Bike Race.

NØYTRAL ARENA: Sykkelkross er en gren der både terrengsyklister og landeveissyklister har sine fordeler, og mange terrengsyklister lar seg friste av muligheten til å måle krefter med landeveisspesialistene. Foto: NCF
Sykkelkross åpner nye muligheter

Terrengsyklistene lar seg fascinere av NM og egen Norgescup i sykkelkross, og ikke minst muligheten til å måle krefter med landeveisfolket på en nøytral arena.

MR BRAAP: #enduroskolelærer Øyvind Mæhle inn til en 18.plass i helgens sesongavslutning. (foto: Simen Berg)
DrammEnduro - bilder og video

Endurosyklistene ligger ikke på latsiden selv om rittsesongen er over, vi har fått inn bilder og video fra DrammEnduro!

KJØRER PÅ med mer av det samme: Trans-Østerdalen fortsetter i samme sport i 2015, etter strålende tilbakemeldinger og endelig god deltakelse i både elite og bredde. Foto: Per Inge Sagmoen
Fortsetter på ketsjup-effekten

– Vi ga oss selv tre år på dette, men endelig kom ketsjup-effekten, sier rittleder Per Inge Sagmoen. Dermed fortsetter Trans-Østerdalen 3-dagers, landets eneste etapperitt i terrenget.

PÅ HÅRET: Helene Moland vant med tre sekunders margin til Vera Leivsdottir. (foto: Silje Holmsen)
Sekundstrid i DrammEnduro

Det ble kamp om sekunder i årets siste runde i Enduro-serien 80/20 i Drammen.

TO VINNERE: Ola Kjøren (til høyre) vant seniorklassen i Skullerudrittet og sikret seg med det sammenlagtserien i NC rundbane, foran Eskil Evensen-Lie, som ble nummer to i menn senior, men likevel vant menn U23. Foto: Snorre Veggan
Dramatiske oppgjør om N-cupen

Mens rekkefølgen på sammenlagtpallene har vært relativt stabil mesteparten av rundbanesesongen, ble det endringer i mange klasser etter finalerunden på Skullerud.

PÅ VEI NED: Erik Nordsæter Resell slipper seg ned svabergene i Østmarka. (foto: Snorre Veggan)
Skullerudrittet i bilder

Skullerudrittet var siste ritt i årets Norgescup i rundbane og i tillegg UCI-ritt. Over 300 ryttere i alle aldre stilte til start. Terrengsykkel gir deg bildene fra Norgescupklassene.