XT V-brems-håndtak

Sykkelbygging

Hvordan bygge seg en ny sykkel for mindre penger enn en ny bil

Av: Ole Publisert: torsdag 10.01.2002 00:00

Jeg fikk akkurat igjen min kjære Extralite F1 fra Italia, etter etjeg måtte sende den ned til reparasjon pga. en sveisefeil. Ramma bleliggende 4 små måneder på tollkontoret i Milano, fordi jeg ikke haddebrukt nøyaktig riktig ordlyd på Italiensk, og heller ikke brukt depåkrevde skjemaer som gikk ut av bruk i EU i 1994. Snakker omregelrytteri! Husk: Ikke bruk Posten når du skal sende ting tilItalia, bruk en speditør ala UPS, DHL etc, for de har alt å tjene på åfå ting fort igjennom papirmølla.

Men nå er ramma her, og jeg tok en haug med bilder mens jeg byggetden opp til en så lett med allikevel terrengverdig sykkel sommulig. Bare så du er advart: Jeg pusler med import av Extralite påfritiden, og derfor blir det litt vanskelig med troverdigheten når jegskriver om akkurat disse tingene. Er du redd for snikreklame, får duse en annen vei når det er bilder av Extralite-saker.

Her er all bildene fra byggeseansen.

Årets siste?

Selv om Norgescupen i utfor er unnagjort, er det fortsatt mulig å sykle ritt. Sjansen byr seg på Sunnmøre til helgen!

IKKE TIL FINALEN: Mads André Haugen er langt fra fornøyd med dømminga etter at han røk ut i kvaliken i årets RedBull Rampage. Foto: RedBull Content Pool
Makken slakter dommerne

En skuffa Makken Haugen gikk glipp av mandagens finale, og slakter dommerne i Freeride Mountain Bike World Tour.

RETT UTENFOR: Med en 15.plass fra kvalifiseringsrundene klarte ikke Makken å komme med i finalen i Red Bull Rampage. (foto: Red Bull Content Pool / Christian Pondella)
Det klarner opp for Rampage

Det er ikke ofte vi oppfordrer til å sitte inne foran TV´en, men i kveld kan akkurat dét være lurt. Red Bull Rampage er rett rundt hjørnet.

VOKSEN: Erik Resell så ut som om han hadde vært i krigen da han krysset mållinja i Hafjell. Det var kanskje nettopp sånn det føltes, også. (foto: Kristoffer H. Kippernes)
Gutten som ble voksen i Hafjell

Erik Nordsæter Resell fikk sitt beste internasjonale resultat i karrieren på Hafjell i fjor, og fulgte opp i 2014. Vi tok en prat med trønderen, som er mer motivert enn noen gang.

MEKTIG: Jo Nordskar tar inn alle inntrykkene i Swiss Epic etter siste av seks etapper sist helg. Foto: Fredrik Lingvall
Lite kake igjen, men fortsatt fest

Finaleetappen i Swiss Epic ble en höjdare bokstavlig talt for gutta i Team Oslo Sportslager. Men det er lagaspektet og totalopplevelsen som er det viktigste.

PÅ TUR: Søndag skal Mads André «Makken» Haugen kjøre verdens tøffeste freeride-sykkelkonkurranse i Utah for andre gang. Foto: Christian Pondella
Tilbake til Rampage

Mads André Haugen er klar for sin andre utgave av den spektakulære sykkelfreeride-konkurransen RedBull Rampage –som arrangeres i splitter ny face i år.