XT V-brems-håndtak

Sykkelbygging

Hvordan bygge seg en ny sykkel for mindre penger enn en ny bil

Av: Ole Publisert: torsdag 10.01.2002 00:00

Jeg fikk akkurat igjen min kjære Extralite F1 fra Italia, etter etjeg måtte sende den ned til reparasjon pga. en sveisefeil. Ramma bleliggende 4 små måneder på tollkontoret i Milano, fordi jeg ikke haddebrukt nøyaktig riktig ordlyd på Italiensk, og heller ikke brukt depåkrevde skjemaer som gikk ut av bruk i EU i 1994. Snakker omregelrytteri! Husk: Ikke bruk Posten når du skal sende ting tilItalia, bruk en speditør ala UPS, DHL etc, for de har alt å tjene på åfå ting fort igjennom papirmølla.

Men nå er ramma her, og jeg tok en haug med bilder mens jeg byggetden opp til en så lett med allikevel terrengverdig sykkel sommulig. Bare så du er advart: Jeg pusler med import av Extralite påfritiden, og derfor blir det litt vanskelig med troverdigheten når jegskriver om akkurat disse tingene. Er du redd for snikreklame, får duse en annen vei når det er bilder av Extralite-saker.

Her er all bildene fra byggeseansen.

STOLT SYKKELBYGGER: Brynjar Gulliksen har bygd drømmesykkelen, hvor alt er håndplukket ned til den minste detalj.
Brynjars drømmesykkel

Brynjar Gulliksen fra Vestby bygde drømmesykkelen da han fikk diagnosen ALS. Valget falt på en lett, men grov fulldemper.

Erik Skovgaard Knudsen og Per Thomsen tok seg et bad i champagne etter å ha syklet 70 mil over Finnmarksvidda. (Foto: Venche Jensen)
Dansk jubel i finnmarksnatten

Danske Erik Skovgaard Knudsen og Per Thomsen vant det 700 kilometer lange terrengsykkelrittet OffroadFinnmark da de rullet over målstreken klokken 03.50 fredag morgen. I

Foto: Grenserittet
– Alle sjekker tiden

Katrine Valhammer i Team Terrengsykkel har hatt en strålende sesong så langt. Nå kribler det litt ekstra i beina, for på lørdag er det klart for et av sesongens store mål, Grenserittet. Kommer hun under 3 timer?

– Grenserittet skal være en opplevelse

Det første Grenserittet ble arrangert med tre ukers planlegging, men etter det har Thor Fagereng og Halden skiklubb jobbet systematisk med å bygge opp et av landets mest populære ritt.

Grensekungen

Mathias Wengelin er svensken du må slå for å vinne Grenserittet. I fjor tok han sin tredje seier.

Eksotisk på Vidda

80 lag står på startstreken i Alta når OffroadFinnmark sykles i gang i dag. Kanskje er det kombinasjonen av ekstreme naturopplevelser og uutholdelig lidelse som lokker syklister fra mange land helt nord i Norge?