XT V-brems-håndtak

Sykkelbygging

Hvordan bygge seg en ny sykkel for mindre penger enn en ny bil

Av: Ole Publisert: torsdag 10.01.2002 00:00

Jeg fikk akkurat igjen min kjære Extralite F1 fra Italia, etter etjeg måtte sende den ned til reparasjon pga. en sveisefeil. Ramma bleliggende 4 små måneder på tollkontoret i Milano, fordi jeg ikke haddebrukt nøyaktig riktig ordlyd på Italiensk, og heller ikke brukt depåkrevde skjemaer som gikk ut av bruk i EU i 1994. Snakker omregelrytteri! Husk: Ikke bruk Posten når du skal sende ting tilItalia, bruk en speditør ala UPS, DHL etc, for de har alt å tjene på åfå ting fort igjennom papirmølla.

Men nå er ramma her, og jeg tok en haug med bilder mens jeg byggetden opp til en så lett med allikevel terrengverdig sykkel sommulig. Bare så du er advart: Jeg pusler med import av Extralite påfritiden, og derfor blir det litt vanskelig med troverdigheten når jegskriver om akkurat disse tingene. Er du redd for snikreklame, får duse en annen vei når det er bilder av Extralite-saker.

Her er all bildene fra byggeseansen.

UTDATERT SYKKEL? Birkentoer Åsmund Romstad Løvik mener af det viktigste er å være kjent med sykkelen, og bryr seg lite om utstyrstrender.
BIRKEN 2014: Nesten-vinner-sykkelen

Få ritt fører til så mye utstyrsdiskusjon som Birken. I år er det Åsmund Romstad Løvik sin sykkel som har fått mest oppmerksomhet.

Grunde Kvålseth er et av de største utfortalentene i Norge. I VM skal han måle krefter mot verdens beste. Foto: Marin I. Dalen.
VM2014: Favorittløypen

Martin Klette har vært skadet store deler av sesongen. Nå er han tilbake på sykkelen og klar for å kjempe mot verdens beste i en av favorittløypene. Sondre Iversen Furuheim og Grunde Kvålseth er også klar for VM

NESTEN: Emil Lindgren tok karrierebeste, men var likevel litt skuffet etter å ha tatt sølv i sprint-VM. Han var så nære gullet.
Nesten for Lindgren

Emil Lindgren gikk for gull i sprintfinalen. Det holdt nesten helt inn.

STARTEN: Ingrid Sofie Bøe Jakobsen tok starten, noe som var et mål på veien. Det holdt til bronse i mål. Norges første medalje i årets Terrengsykkel-VM.
Bronse, en seier

Ingrid Sofie Bøe Jakobsen tok starten i sprintfinalen og leverte karrierebeste i VM-finalen på Maihaugen.

<b>RASKA BROR: </b> Svenske Matthias Wengelin tok andreplassen på sprintprologoen på Maihaugen.
Svensk sprintdominans på Maihaugen

I nasjonalromantiske omgivelser satte svenskene standarden i sprintprologen på terrengsykkel-VMs første dag.

Birken 2014: Noe mer enn bare grus

KOMMENTAR: På lørdag måtte Terrengsykkels fotojournalist svelge både én og to kameler da han fikk oppleve Birkebeinerrittet fra motorsykkelsetet. Les hvorfor grusritt kanskje ikke er så dumt likevel.