XT V-brems-håndtak

Sykkelbygging

Hvordan bygge seg en ny sykkel for mindre penger enn en ny bil

Av: Ole Publisert: torsdag 10.01.2002 00:00

Jeg fikk akkurat igjen min kjære Extralite F1 fra Italia, etter etjeg måtte sende den ned til reparasjon pga. en sveisefeil. Ramma bleliggende 4 små måneder på tollkontoret i Milano, fordi jeg ikke haddebrukt nøyaktig riktig ordlyd på Italiensk, og heller ikke brukt depåkrevde skjemaer som gikk ut av bruk i EU i 1994. Snakker omregelrytteri! Husk: Ikke bruk Posten når du skal sende ting tilItalia, bruk en speditør ala UPS, DHL etc, for de har alt å tjene på åfå ting fort igjennom papirmølla.

Men nå er ramma her, og jeg tok en haug med bilder mens jeg byggetden opp til en så lett med allikevel terrengverdig sykkel sommulig. Bare så du er advart: Jeg pusler med import av Extralite påfritiden, og derfor blir det litt vanskelig med troverdigheten når jegskriver om akkurat disse tingene. Er du redd for snikreklame, får duse en annen vei når det er bilder av Extralite-saker.

Her er all bildene fra byggeseansen.

:VM 2014: – Latterlig big deal

Sondre Kristiansen (21) gleder seg som en unge til VM i september, og det på hjemmebane i Hafjell. Slikt er det få som får oppleve i sine aktive karrierer, og Kristiansen skal nyte hvert tråkk.

Trek Slash i ny drakt

To nøkkelord som ikke går av moten med det første er enduro og karbon. Trek viser seg klar over dette.

MOLDEN: Fantastiske omgivelser på Molden, hvor Sogndal enduro arrangeres til helga. Foto: Kristoffer Kippernes
Sogndal lader til enduro

Nest siste runde i norgescupen i enduro går av stabelen i Sogndal i helga, men hvem som ligger best an i sammendraget er foreløpig hemmelig.

STORMESTER: Gjertrud Bø går for nytt VM-gull. Foto: Kristoffer H. Kippernes
Mesternes mesterskap

Superveteran Gjertrud Bø (52) kjører for sitt åttende mesterskap i rundbane, mens Espen Johnsen (34) stiller for første gang i utfor. Uka før eliten kommer er det Masters-VM i Hafjell og på Lillehammer.

:VM HAFJELL 2014: Lærte av WC uttaket 2013

Uttaket til VM i Hafjell 2.-6. september med en hel skare utøvere er en direkte konsekvens av at det ble mye oppstyr om WC-uttaket i fjor høst, der det var svært restriktivt.

HAFJELL ENTUSIAST: Simen Berg slakter Alpinco for måten de opptrer i forhold til Hafjell Bike Park, hvor Berg har vært fast gjest i mange år.
– Hafjell-eier saboterer sykkeltilbudet

Sykkelentusiast Simen Berg tror Alpinco bevisst går inn for at det skal bli underskudd i Hafjell Bike Park, slik at de kan legge ned tilbudet etter sesongen.