Permittering fra jobben under koronapandemien satte fart på Kit Monsens plan om å gjøre video av matlaging på sykkeltur. Her er første episode av The Adventure Cook, hvor han lager påskelam på bålet.
THE ADVENTURE COOK: Bli inspirert til å dra på tur og spise god mat samtidig.
Lesetid: 3 minutter
En sykkeltur kan være så mye mer enn bare en runde med høy puls i 2-3 timer.
Det kan også være en kulinarisk opplevelse, en helaften med god mat og bra sykling. Du må bare tilrettelegge litt.
Kit Monsen ønsker å inspirere folk til å lage god mat på tur gjennom The Adventure Cook.
(scroll til bunnen for å se filmen)
– I denne filmen ser vi deg dra på ski og sykkel, langt inn i Oslomarka, som “The Adventure Cook”. Hva er tanken bak dette?
– Det er digg med pølser, men hvorfor skal man varme pølser på et bål når det er så mye god mat å grille? The Adventure Cook ble startet for å vise hvor enkelt det er å lage god mat på tur, og de forskjellige årstidene gir oss så mye mat man kan finne i skogen. Bare vent til høsten når jeg tar frem soppkniven på turene mine. Jeg har mange oppskrifter som jeg kommer til å dele på nett og med videoer og bilder på sosiale medier. En tanke i fremtiden er å starte kurs på festivaler rundt omkring i landet.
– Kommer det flere episoder?
– Jeg har allerede planlagt en ny episode neste uke. For øyeblikket er jeg permittert fra jobben på grunn av COVID-19. Dette ga meg mye tid som jeg ikke hadde før, og endelig kunne jeg starte med det som har vært tanken i nesten to år.
- Hvilken turbakgrunn har du?
– Jeg er veldig heldig og bor rett ved Nordmarka i Oslo, og har mange kilometer med sti jeg kan sykle hele året. Du finner meg mest sannsynlig på en av mine seks sykler, ellers har jeg også bakgrunn fra å padle SUP, kajakk, klatring, fridykking, og jeg har vært på en ekspedisjon hvor jeg ble den første personen til å stå på Iraks høyeste fjell på ski.
– Hva er din favorittmåte å være ute i skogen på?
– Min absolutte favorittmåte er å ta sykkelen ut i skogen. Ingenting er bedre enn å finne flyten på stiene og glemme alt av ansvar når man kjenner vinden i ansiktet. Og når man kan tenne et bål, slenge ut hengekøyen og nyte god mat i naturen, er det ingen ting som kan slå det, det er mye bedre enn Netflix.
– Å lage mat ute kan virke litt voldsomt for dem som heller velger en pose real turmat, hvilket utstyr har du med deg?
– For de enkle turene blir det kun en sammenleggbar grill, lighter og litt opptenningsved som tar lite plass i sykkelsekken min. Dermed kan jeg sykle til jeg finner en plass og tenne opp bål og grille det jeg har med. For overnattingsturene pakker jeg gjerne litt ekstra som stormkjøkken som passer i bikepackingbaggene mine, og lager både middag og en god frokost med egg og bacon.
- Når kommer neste episode?
- Neste episode skal filmes allerede neste uke, og forhåpentligvis komme ut da. Prøver å få så mange episoder ut som mulig før jeg må tilbake til fulltidsjobben min. Men jeg kommer til å fortsette å lage episoder i helgene etter at coronakrisen er over.
Hele episoden med The Adventure Cook, kan du se under. Ellers kan du følge Kit på blant annet hjemmesiden hans og på instagram.
Allerede abonnent?
Bestill abonnement og få tilgang til artikkelen.
Alle abonnement gir full tilgang til hele vårt digitale univers. Det inkluderer Terrensykkel,
Fri Flyt, UTE, Klatring, Landevei og Jeger sine nettsider og e-magasin.
1 måned
Digital tilgang til 6 nettsider
Papirutgaver av Fri Flyt
139,-
per måned
3 måneder
Digital tilgang til 6 nettsider
2 utgaver av Fri Flyt Magasin
119,-
per måned
12 måneder
Digital tilgang til 6 nettsider
8 utgaver av Fri Flyt Magasin
99,-
per måned
Abonnementet fornyes automatisk etter bindingstiden. Si opp når du vil, men senest før perioden utløper.
Terrengsykkel.no skriver om gode sykkelopplevelser og er det naturlige startstedet på nett. Terrengsykkel.no gir deg inspirasjon til å sykle mer, finne nye stier og holder deg oppdatert med grundige utstyrstester.