– Vi jobber for tida systematisk med å få på plass arrangører for neste sesong og med å forbedre serien. Da må vi vite hva folket vil ha. Svarene fra spørreundersøkelsen skal brukes til å gjøre justeringer og forbedringer i serien i den retningen folk ønsker, sier Ove Grøndal, som sitter i styret i 80/20-serien.
Les også: NCF: – Enduromiljøet må ta ansvar for å bygge opp grenen
Skal vurdere hele konseptet
I spørreundersøkelsen ber styret i serien om innspill på alle aspekter av serien.
Det er spørsmål som går på arrangementstekniske forhold som blindt ritt eller gjennomkjøring før rittet, om løypemerking og digitale etappekart, og lengde på ritt og etapper.
Det er spørsmål om selve konseptet, slik som klasseinndeling og rittilbud for master og ungdom, og om det er interesse for en elsykkelklasse.
Styret vil også vite hva rytterne synes om samarbeidet med Enduro Sweden Series, der ryttere fra Norge kan samle poeng i svenske ritt og vice versa.
Undersøkelsen er anonym, men inneholder noen demografiske spørsmål.
Link til spørreundersøkelsen her
Spørreundersøkelsen vil bli liggende ute til midt i desember.
Saken fortsetter under
Vil forbedre seg
Sesongen 2018 var omtrent som året før med hensyn til antall deltakere og antall ritt. Nå er styret i 80/20-serien midt i prosessen med å spikre konseptet og rittilbudet for 2019, samt velge lokasjoner og arrangører for neste år.
– Vi ønsker å lage en best mulig rittserie, og da er det viktig å få konkrete tilbakemeldinger på hva folket ønsker. Vår ambisjon er å ha godt arrangerte ritt hvor de som deltar har en veldig fet helg eller dag på sykkelen. Vi har jo en del ideer og tanker selv om hvordan vi bør utvikle serien. Men vi ønsker å lage en rittserie folk vil ha, ikke en vi tror de vil ha. Og da må vi spørre folket det kan være greit å se om det stemmer med hva flertallet av syklistene mener, sier Grøndal.
Les også: Østafjells-serien utvider
Fete ritt i sprek natur
For Grøndal og styret i 80/20-serien er helhetsopplevelsen det viktigste. Rittene skal være sportslige solide, sosiale og interessante arrangementer som byr deltakerne på noe av de beste stiene, både på kjente steder og nye plasser.
– Vi har fokus på den gode opplevelsen det er å gønne på nedover kule stier i sprek norsk natur. Vi ønsker å ha god geografisk spredning på rittene, og har vært i kontakt med flere meget interessante lokasjoner. Med hjelp av undersøkelsen kan vi både finne de best egnede stedene ut ifra svarene vi får, samt forme rittserien og rittene etter syklistenes ønsker, sier Grøndal.
Les også: ABC til vintersykling
Interessert i enduro? Her har vi samlet stoff som nyheter og resultater om enduro, bilder og tester av endurosykler.