/ Enduro

– Skal ikke se bort i fra at det kan bli en tradisjon

Det var bare skryt å høste for TelemarkEnduro, tross litt dårlig merking.

Sist oppdatert: 16. april 2016 kl 20.58
Rytter: Emil Carlson Foto: Kristoffer H. Kippernes
Rytter: Emil Carlson Foto: Kristoffer H. Kippernes
Lesetid: 4 minutter

Les også: Merkebånd - yay or nay?

I rundt 10 grader og sol fikk omtrent 100 våryre endurosyklister startet sesongen i TelemarkEnduro. Seks fartsetapper ble unnagjort i skogene bak Skien Fritidspark. 

 

– Min type løype

I dameklassen var det Ida Håkonsson som trakk det lengste strået. Hun tok førsteplassen med god margin foran Helene Moland.

 

– Var det en uventet seier for deg?

– Jeg følte egentlig at det gikk bra i dag. Jeg tok igjen Helene et par ganger. Men det var en løype som passet meg godt, min type løype. Mye tråkking, og ikke så mye utfor.

 

– Hva kan du si om løypa?

– Den var kjempemorsom! Skikkelig variert. Noen av etappene hadde mye tråkking, andre hadde mer flyt nedover. De hadde fått bygd litt doseringer, det er alltid bra! Men det var litt synd at mange sykla feil. Siden vi jentene sykla først, tror jeg vi sykla en del mer feil enn gutta.

_IPP4839
LIKER Å TRÅKKE: Ida Håkonsson likte løypene i Skien godt. Foto: Kristoffer H. Kippernes

LIKER Å TRÅKKE: Ida Håkonsson likte løypene i Skien godt. Foto: Kristoffer H. Kippernes 

– Artig med løyper som belønner trening

Blant herrene var det Svenn Fjeldheim fra Nedre Buskerud Nerroverlag som var raskest. Noe uventet, i følge ham selv.

 

– Jeg er Litt overraska. Jeg fikk høre på første etappe at jeg kjørte bra, men jeg følte ikke at det gikk bra sånn ellers. Jeg sykla en del feil på grunn av dårlig merking, men det gjorde flere av de andre også, så det jevna seg vel ut. Formen er bedre enn jeg regna med.

 

– Du har nedskalert fra Devinci Spartan til Devinci Troy for sesongen, følte du det passa godt i denne løypa?

– Det trur jeg nok. Man trengte ikke så grov sykkel her, det var ikke mange bratte partier.

 

– Hvordan vil du beskrive løypa?

– Løypa var kul! Det var variert, ikke bare rett ned, så de som trener utholdenhet får igjen for det. Jeg syns man skal kjenne litt på blodsmaken i enduroritt, det gjorde jeg definitivt her. Bortsett fra litt dårlig merking, var det topp!

 

– Jobbsyklinga la grunnlaget

En annen som var litt overraska over egen plassering, var utforveteranen Emil Carlson. Han har lagt treningsgrunnlaget ved å sykle til og fra jobb hele vinteren, og fikk bruk for utholdenhetstreninga i rittet.

 

– Jeg liker egentlig ritt hvor det er litt mer utfor-preg, men jeg kjente at jeg kanskje har litt bedre punch i bena nå enn tidligere år. Sånn sett er jeg glad for at det ble et godt resultat.

 

– Du er fornøyd?

– Veldig, nesten litt overraska. Sånn som merkinga var, hadde vi tidlig i startpulja flere fartetapper hvor vi kjørte feil. Jeg hadde min andel feilkjøringer, og kjørte feil på hvertfall to etapper. Men bortsett fra det - kudos til arrangør for å få så mye moro ut av en ås, de har utnytta terrenget bra. Nå tror jeg de har lært at de trenger å merke bedre, eller ha mer vakter.

_IPP4389
JOBBSYKLING HJELPER: Emil Carlson endte opp med et bedre resultat enn forventet. Foto: Kristoffer H. Kippernes

JOBBSYKLING HJELPER: Emil Carlson endte opp med et bedre resultat enn forventet. Foto: Kristoffer H. Kippernes 

Fornøyd arrangør

Rufus Preiss stod sammen med Mats Nyegaard for gjennomføringen av rittet, og er godt fornøyd med dagen.

                                                               

– Vi fikk en del frafall bare noen dager før rittet, men til slutt ble det rundt 110-115 ryttere. Det var over all forventning. Når vi fikk ideen om å lage dette rittet, hadde vi satt oss et mål på rundt 40 deltakere, da skulle vi være fornøyd. Så dette var jo helt kanon.

 

– Flere av deltakerne virket fornøyde med løypa. Ser du for deg at dette kan bli en fast vår-tradisjon?

– Vi skal ikke se bort i fra at det kan bli en tradisjon, men jeg tør ikke love noe. Det tar på å arrangere ritt. Når det er sagt, er det morsomt at vi får til et ritt i terrenget, såppas tidlig. Men nå har vi gjort oss noen erfaringer, det hjelper på.

 

– Det var litt trøbbel med merkinga av løypa?

 – Ja, dessverre. Det var bare de raskeste som ble påvirket av det. Bortsett fra det så jeg bare glade ansikter. Og så var det godt å se rittet gjennomført uten skader. Vi valgte å kjøre dette rittet uten forsikring, men sa fra på forhånd til rytterne at det var på eget ansvar. Det er noe vi kanskje må forandre til neste år.

 

Les også: Oppsummerer 2015-sesongen med enduro 

Publisert 16. april 2016 kl 20.58
Sist oppdatert 16. april 2016 kl 20.58

Relaterte artikler

Terrengsykkel.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen | Journalister: Knut Andreas Lone, Sigurd Ekeli Grimsby

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen