/ Enduro

Strædet og Johnsen vant Hillbilly Enduro

Både Espen Bergli-Johnsen og Hilde Sangesland Strædet tok seieren med solide marginer.

Sist oppdatert: 30. juli 2016 kl 08.34
Espen Bergli-Johnsen var raskeste rytter i Hillbilly Enduro under Huckfest på Ål. Foto: Snorre Veggan
Espen Bergli-Johnsen var raskeste rytter i Hillbilly Enduro under Huckfest på Ål. Foto: Snorre Veggan
Lesetid: 4 minutter

Espen Bergli-Johnsen gjorde unna sin run på 16:54, og vant herreklassen i Hillbilly Sweet Enduro med ett minutt og ti sekunders margin til Jostein Hole. Brage Vestavik ble nummer tre uansett alder, og vant juniorklassen. Han var inne 23 sekunder bak Hole.

Topp 3 menn
1. Espen Bergli-Johnsen, 16:54 
2. Jostein Hole, 18.04
3. Brage Vestavik (junior), 18:27

Se bildene fra Hillbilly Enduro

Regjerende norgesmester i utfor, Hilde Sangesland Strædet, vant dameklassen, også hun med solid margin. Strædet gjorde unna sine seks kilometer på 21:23, drøyt 50 sekunder foran Vera Leivsdottir. Alice Grindheim fikk et teknisk uhell på slutten, men sikret seg den siste pallplassen i gjørmebadet. 

Strædet gir konkurrentenes uflaks deler av æren for hennes seier.

– Jeg syklet jevnt fort hele veien, hadde ett tryn og ødela giret, men det gikk greit å sykle til mål med ett gir. Hadde litt flaks der, for Stina punkterte og Alice trøblet også med teknisk problemer, sier hun, og legger til at løypa var både tøff og artig.

Saken fortsetter under

Hilde S Strædet - Hillbilly Enduro 2016 - Snorre Veggan 1400x933
Hilde Sangesland Strædet vant dameklassen i Hillbilly Enduro. Foto: Snorre Veggan

Hilde Sangesland Strædet vant dameklassen i Hillbilly Enduro. Foto: Snorre Veggan

Topp 3 kvinner
1. Hilde Sangesland Strædet, 21:23
2. Vera Leivsdottir, 22:15
3. Alice Grindheim, 23:03

Fullstendige resultater 

Vera Leivsdottir lot seg ikke skremme av regnet, og mener slikt gir løypa en ny dimensjon.

– Løypa er oppgradert ganske mye fra tidligere år med stor forbedring, selv om det fortsatt er ganske mye tråkking. Siste delen av stien, som var en del parkløype med bygde berms og forskjellig, ble sykt kul å kjøre og regnet gjorde det egentlig bare morsommere, sier hun.

Alice Grindheim debuterte på Ål og er totalt sett godt fornøyd med både løypa og dagen, til tross for høljregn, hagl og metervis med gjørme.

– Det gikk veldig fint helt til kjedet hektet seg på slutten, og jeg måtte trille og springe, sier Grindheim. 

– Dette er første gang jeg er med på Hillbilly Enduro, men alle sier denne løypa var bedre enn det som var før. Spesielt den siste bygde delen var veldig kul. Motbakken i starten derimot går opp til en topp og var litt tung, men alt i alt syns jeg det var det en bra løype, sier Grindheim, og legger til at forholdene gjorde løypa enda tøffere.

– Det var mange som ikke dukket opp som var påmeldt, sikker på grunn av været. Det begynte nemlig å hølje ned, og jeg tror det haglet litt også 20 min før vi siste 30 skulle starte, så gjørmete var det, sier Grindheim.

Hillbilly Enduro ble arrangert som en del Huckfest på Ål for tredje gang, men i år med helt ny løype. Den 6km lange traséen har mellom 600 og 700 høydemeter og stigning på rundt 10 prosent, og målgang midt i festivalområdet ved demobodene, praktisk talt rett inn på afterbike’n på låven.

Les mer: 6km ny løype til Hillbilly Enduro 

Saken fortsetter under

Alice Grindheim - Hillbilly Enduro 2016 - Snorre Veggan 1400x933
Alice Grindheim kjørte raskere enn mange i skogspartiet med var uheldig på slutten og fikk kjedetrøbbel. Foto: Snorre Veggan

Alice Grindheim kjørte raskere enn mange i skogspartiet med var uheldig på slutten og fikk kjedetrøbbel. Foto: Snorre Veggan

Kort sammenfattet er rittraséen en kombinasjon av to helt unike løyper: Primen på toppen, som består av fjellstier med mye flyt og panorama, og deretter den endre delen Dengis Khan som er en rendyrket sykkelsti med feite doseringer og lekent terreng.

– Det unike med denne løypen er variasjonen den har, og ikke minst at store deler av løypa er håndbygd fra scratch med tanke på sykling. Vi har vært nøye med planleggingen, målt høydeforskjell med clinometer og ikke tatt noen enkle snarveier når vi har møtt på utfordringer, forteller Magnus Tveito, som er festivalsjef for Huckfest.

Den nye løypa var som lovet svært variert.

– Den øvre delen her er jo nesten som crosscountry, Brage Vestavik, og pustet tungt da han dyttet sykkelen opp til start på høyfjellsplatået. Før rittet hadde han kun kjørt gjennom den nederste delen av løype én gang. Den øvre delen var ny for han.

Hillbilly Enduro var bare en av mange innslag på den fire dager lange festivalen. I dag er blant annet Mads Makken Haugen klar med en ny utgave av FEST series.

Les også: Luftige svev, stiturer mat og musikk 

BESTILL ABONNEMENT: Det beste TERRENGSYKKEL-innholdet hjem i postkassen. 

Publisert 30. juli 2016 kl 09.00
Sist oppdatert 30. juli 2016 kl 08.34

Relaterte artikler

Terrengsykkel.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen | Journalister: Knut Andreas Lone, Sigurd Ekeli Grimsby

Kommersiell leder: Alexander Hagen