Sammen med Linda Lønmo har Omre vært initiativtaker til å sette opp ukentlige fellesturer for Herja-jentene hver onsdag. Disse faste gruppeturene ligger på en til halvannen time, og kjøres i løyper der alle kan henge med der både de aller sprekeste og de som ikke har stålkondis får god treningseffekt av økta. Denne uka eksperimenterte de med å legge økta til NCFs Vintercup-ritt på Zwift. Det gikk over all forventning.
– Vi synes det var moro at vi klarte å få med flere av disse Herjadamene på ritt. Mange venter for lenge med å teste ritt på Zwift, men når de først prøver, så blir de litt hekta, sier Lønmo.
Senker ritt-terskelen
Initiativtakerne har tidligere erfart at mens jenter gjerne vil være med på tur, er det mange som kvier seg for å konkurrere. Det samme har vist seg å være tilfellet på Zwift.
– Ritt kan jo virke litt skummelt og mange venter lenge før de tør prøve. Men flere av jentene i gruppa kasta seg ut i det etter kun å ha vært på Zwifta kun få uker. Nå som vi vi ufarliggjort ritt littegrann håper vi å få med enda flere neste gang. Ritt er jo veldig gøy og god trening ikke minst, sier Lønmo.
Nå håper de derfor at det å sykle noen ritt på Zwift i løpet av vintersesongen kan bidra til å senke terskelen for å delta på ritt ute.
– Det er jo veldig mye med å konkurrere i Zwift som er overførbart til ritt utendørs, selv om du mangler terrengbiten. Du kjenner jo på nerver og høy puls på Zwift, så det å ha syklet noen ritt inne kan være med å ufarliggjøre noe av det som føles skummelt med rittsituasjonen, sier Lønmo.
I år ligger det for øvrig an til å bli etablert en formell Norgescup i enduro.
Bedre kondis
Både Lønmo og Omre har notert seg at mange av jentene i gruppa, inkludert dem selv, har hatt stor fysisk framgang i løpet av Zwiftsesongen så langt. Nå er de spente på hvilken effekt det vil ha når de kommer ut i skogen til våren.
– Jeg tror nok mange har fått øynene opp for hvor effektivt det er å sykle noen litt hardere økter med jevne mellomrom, sier Lønmo.