Smestad, som ligger 40 sekunder bak lederen Theotim Trabac fra Frankrike, skulle riktignok gjerne hatt løypene enda tøffere.
– Løypene er veldig kule, men jeg skulle ønske det var litt røffere og brattere. Det er mye flate partier og noen oppoverkneiker som er litt seige, og det blir litt for mye tråkking for min del, sier Smestad, som debuterte til topp-10 i U21-klassen i fjor høst med avslutningsrunden i Finale Ligure.
I tillegg til Smestad sykler Andreas Øhrn også helgas runde i U21-klassen. Han ligger på 23.plass etter første dag i Ainsa, 1:58.28 bak Trabac.
Les også: – Nordmenn gjør det bra i regnvær https://www.terrengsykkel.no/Telex/Nordmenn-gjoer-det-bra-i-regnvaer
Richie Rude leder eliteklassen etter første dag, drøyt minuttet foran Blom Johansen. Johannes Lund og Petter Fagerhaug, som nylig vant U23-verdenscupen i rundbane, også i samme klasse. Fagerhaug ligger nå på 41. plass og Lund på 134.plass.
Tøft og tungt
Runden i Ainsa i Nord-Spania er ny på programmet for i år, og består av sju etapper, fordelt på fire i dag og tre i morgen. Dagens etapper bød på totalt 41 kilometer og 1780 høydemeter både oppover og nedover.
Team Terrengsykkels Anette Røssum Bastnes ligger på 33. plass etter første dag til tross for to tryn på første etappe.
– Etappene var ikke så tekniske eller bratte, men de har hatt mye svinger og tidvis trange svinger, morsomme lekne partier og spesielle landskapsseksjoner med underlag vi ikke er vant til. Første etappen var på over 15 minutter, mens de andre var kortere. Det er mye tråkking på alle etappene, og faktisk en del oppover også sammenlignet med hjemme. Det er fysisk veldig tøft, og varmen slår inn for fullt., sier Bastnes.
Les også: Økning i både watt og O2
Totalt er det åtte norske på helgas runde, som er den nest siste runden i EWS 2018. Vera Leivsdottir ble best av de norske jentene første dag, med 24.plass etter fire av sju etapper. Hilde Sangesland Strædet ligger på 29.plass etter første dag.
I morgen venter 26.5 kilometer med 820 høydemeter oppover og 1.280 høydemeter nedover.