Onsdag fikk kameratene Erik Olsson og Timothy Glazebrook luftet tjukksyklene på skikkelig snøføre.
– Turen gikk fra Trysil sentrum opp til tregrensen på Trysilfjellet, og ned gjennom alpinanlegget. Snødybden er mellom 20 og 30 centimeter og byr på teknisk krevende sykling som bare funker om man gir full gas så lenge man bare orker, sier Olsson.
Les også: Offpisteguide til Strandafjellet
Se Terrengsykkel-TV: Fatbike i Trysil
Les også: Fett på Nesbyen
Saken fortsetter under
Tim Glazebrook svinger seg nedover Trysilfjellet. Foto: Erik Olsson
Les også: Trysil, Norges Beste skisenter
Olsson utnytter alpinanlegget i Trysil på hjul før skisesongen er i gang, og sykler ikke lenger er velkomne i nedfartene.
– Sykling i alpinanlegg er generelt ikke lov efter at de åpner for vinteren, så det er viktig at man respekterer de regler som gjelder lokalt, sier han.
Stivettreglene gjelder for øvrig også for fatbike, og er like viktige på snø som på barmark.
Les også: Har du fettvett?
Olsson har bodd i Trysil i fire år, og er glad i vintersykling. Samtidig er det også en del utfordringer.
– Det besta med vintersykling er at forholdene forandrer seg hele tida, både når det gjelder underlag og klima. En tur over fjellet i -15 grader krever planlegging og forberedelse om det skal bli en god tur, ellers kan det fort bli ubehagelig, sier han.
– Favoritturene er toppturer "rett opp", solbærtoddy og kvikklunsj, tørre klær og full gass utfor så lenge det bare går, sier Olsson, som har syklet på tjukksykkel i omtrent fem år.
Men til tross for at forholdene er strøkne og Trysil har mye å by på for tjukksykler, er han overraskende ofte alene i terrenget.
– Å treffe på folk på i Trysil er ganske uvanlig. Jeg har sykler fire vintre i Trysil nå, og kan nok regne på to hender de gangene jeg har truffet andre tjukkaser på tur, sier han.
BESTILL ABONNEMENT: Det beste TERRENGSYKKEL-innholdet hjem i postkassen.
Les også: Nyheter og repotasjer om Terrengsykler
Flere bilder
Erik Olsson i Trysilfjellet Foto: Tim Glazebrook