Rittet, som arrangeres for tredje gang lørdag 21. januar, har start og mål ved Stalsberg skole, og den 8.5km lange løypa er utbedret på flere steder for å gi en enda bedre opplevelse.
– Vi har jobbet jevnt og trutt med å gjøre den 8.5 kilometer lange løypa så bra som mulig for ekte fatbikere. Arrangøren Fatbike Modum er svært glade for samarbeidet vi har med grunneier Tormod Kalager og Modum kommune. De er viktige faktorer for at vi skal kunne utøve denne sporten i så optimale omgivelser, sier løpssjef Tommy Lindahl.
– Det er en løype som er kompromissløs. Den er en rendyrket fatbikeløype med mange tekniske og morsomme partier.
Nettopp det får arrangøren skryt for, blant annet fra fjorårsvinner og løyperekordholder Ole Christian Fagerli.
– Arrangementet og gjengen der oppe har jo stått på noe sjukt. Det så man i løypa, og det var skikkelig moro å kjøre ritt der. De har skjønt hvordan en fatbikeløype bør være. Ganske smale stier med svinger og bakker. Alt hva en fatbikeløype bør ha. Her var det ikke bare å sitte og banke i brede løyper, men man måtte være teknisk også for å sykle fort. Alt i alt var det dødsfett, sa Fagerli etter rittet i fjor.
Les også:Modum Challenge ble innertier
Saken fortsetter under
Det var fine forhold i løypa under gjennomkjøringen før jul. Foto: Arrangøren
Fagerli vil ha mer
Fagerli er tilbake på start i år for å forsvare seieren, og håper på stiv konkurranse. I fjor opplevde arrangøren mer enn dobbelt så stor oppslutning om rittet.
– Deltakerantallet har steget siden oppstarten i 2015. Da var 40 syklister påmeldt. I 2016 hadde vi over 90 påmeldte. Løyperekordene i både herre- og dameklassen ble satt i 2016. De tilhører Ole Christian Fagerli og Emily Benham, som gjorde unna distansen på henholdsvis 22:03 og 27:37, sier Per Skøien, som er pressesjef for Modum Challenge.
Les også: Slik blir fatbikeåret 2017
Gir bort overskuddet
Rittarrangørene er opptatt av at arrangementet skal komme lokalsamfunnet til gode. Derfor har Modum Challenge helt siden oppstarten gitt 10.000 kroner til et godt lokalt formål. I 2015 gikk pengene til MOT og i 2016 var det Røde Kors barnehjelpen som fikk pengene.
– Vi gjør dette for moro, og det er ikke meningen at vi skal tjene penger på dette. Dersom vi får et lignende overskudd i år, vil pengene gå til Modum ASVO. Det er en bedrift som driver med tilrettelagt opplæring for folk som har spesielle behov og litt ekstra utfordringer i det vanlige arbeidslivet, og de gjør en kjempejobb på det området. Derfor valgte vi dem i år, sier Skøien.
Videre legger arrangøren opp til en sosial ramme rundt arrangementet med både musikk og grilling i stadionområdet, i tillegg til selve rittet.
Som abonnent på et av Fri Flyts magasiner får digital tilgang på alle plussartikler. Se for eksempel:
Terrengsykkel: Test av elsykkel for sti
Klatring: Slik velger du klatresko
Landevei: Test robuste grussykler med bukkestyre
Fri Flyt: Test av allsidige topptursekker
BESTILL ABONNEMENT: Det beste TERRENGSYKKEL-innholdet hjem i postkassen.
God stemning langs løypa i fjor. Foto: Arrangøren