/ Fatbike

Kan bli episk men dobbelt så tøft

Snøvær gir drømmeforhold for Fat Viking på Geilo.

Sist oppdatert: 19. januar 2018 kl 07.00
Fat Viking på Geilo arrangeres for andre gang 27. janaur, og om forholdene holder seg, kan det bli både episk og tungt for deltakerne. Foto: Fat Viking
Fat Viking på Geilo arrangeres for andre gang 27. janaur, og om forholdene holder seg, kan det bli både episk og tungt for deltakerne. Foto: Fat Viking
Lesetid: 3 minutter

Fatbikerittet, som arrangeres for andre gang 27. januar, byr også i år på tre distanser: 30, 60 og 150 kilometer.

30-kilometeren og 60-kilometeren kan anses som vanlige maraton, selv om vinter, vær og føre vil gjøre dem tøffere enn tilsvarende distanser på barmark. 150-kilometeren fungerer også som kvalifisering til det drøyt 500 kilometer lange Iditarod Trail Invitational i Alaska.

Les også: Fett for de ekstremt eventyrlystne 

– 150-kilometeren er rettet mot de som har erfaring med vintersykling og det som kreves for å være ute i et døgn eller mer midt på vinteren. 60-kilometeren er også en meget tøff løype med mange bakker, mens 30-kilometeren er ment å være et lavterskelalternativ, sier ildsjel for rittet Nina Gässler.

Alle distansene har start og mål på Vestlia Resort og beveger seg hovedsakelig over tregrensa. På 60-kilometeren er det obligatorisk sjekkpunkt på Dagali, mens 150-kilometeren i tillegg også har obligatorisk sjekkpunkt på Ustaoset.

Les også: Her sykler du fatbike i vinter 

Saken fortsetter under

Fat Viking - sjekkpunkt Dølhall Dagali - Nina Gässler 1400x933
Sjekkpunktet på Dagali er felles for både 150km og 60km. Foto: Nina Gässler

Sjekkpunktet på Dagali er felles for både 150km og 60km. Foto: Nina Gässler

Kan bli episk men dobbelt så tøft
Helt siden jul har Gässler vært ute og GPS-trekket alle løypene til årets ritt, og forteller om strålende forhold.

– I januar i fjor var det usedvanlig mildt og lite snø. I år er det stikk motsatt, så nå kan vi legge løypene til andre områder. Samtidig vil snøforholdene i år også kunne gjøre rittet enda mer krevende. I fjor var det hardt og isete, mens i år blir det sannsynligvis mye bløtere i sporet, sier Gässler.

På raske forhold kan de beste gjøre unna 15-milsløypa på 12 timer, mens det fort kan ta dobbelt så lang tid med mye snø og løse forhold.

Slik gikk Fat Viking 2017: Etter 17 mil skilte fem minutter 

Lurer du på hvordan det oppleves å sykle Fat Viking? Les reportasjen i Terrengsykkel 71. Som abonnent får du digital tilgang til alle tidligere utgaver. 
Se våre tilbud på abonnement her

God plass på startstreken
Totalt er det plass til 40 deltakere i hver klasse, men rittet er foreløpig langt fra fulltegnet. Så langt er det flest påmeldte til 150 kilometeren, med dansker og nederlendere som de største nasjonene.

– På samme tid i fjor var det mange flere påmeldt, men det skyldtes også at vi hadde Iditarod Trail Invitationals vintercamp her uka før rittet, så mange av de som var med der deltok også i rittet, sier Gässler.

Nå håper hun at snøfallet og forholdene vil friste flere til å prøve seg. Online påmelding er åpen. Mer informasjon www.fat-viking.com 

Fat Viking 2018 Geilo - Nina Gässler 1000x
Blir det finvær er det duket for fantastisk utsikt underveis i Fat Viking. Foto: Nina Gässler

Blir det finvær er det duket for fantastisk utsikt underveis i Fat Viking. Foto: Nina Gässler

Bestill ditt terrengsykkel-abonnement nå og få 6 utgaver av magasinet levert hjem i posten.

Som abonnent på et av Fri Flyts magasiner får digital tilgang på alle plussartikler. Se for eksempel:

Publisert 19. januar 2018 kl 07.00
Sist oppdatert 19. januar 2018 kl 07.00

Relaterte artikler

Terrengsykkel.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen | Journalister: Knut Andreas Lone, Sigurd Ekeli Grimsby

Kommersiell leder: Alexander Hagen