42 personer deltok på samlingen som var for både utøvere og foreldre. På agendaen stod økonomisk status og uttakskriterier. Møtet skulle under normale forhold vært holdt i november, men på grunn av situasjonen rundt, ble det ikke før nå.
– Hva var budskapet ditt?
– Det er veldig lett å henge seg opp i fryktelig dårlig økonomi. Men jeg ville trekke fram at vi har en veldig oppegående norgescup, og mange talentfulle ryttere som inspirerer meg, som får til mye tross dårlige økonomiske rammer. Penger løser ikke alt, det hadde ikke hjulpet med masse penger hvis vi ikke hadde ryttere som er sultne, sier Knudsen Storsæter til Terrengsykkel.
– Det andre gikk på uttakskriterier, jeg understreket at det ikke er sånn at du må ut i verden og sykle for å bli god, men at det kan være andre skritt som er fornuftige, sier han.
Han løftet også fram strategien til forbundet for å løfte fram norske terrengsyklister.
Les også
Får pengegave fra privat sponsor. Det åpnes samtidig opp for at det kan drysse mer midler over landslaget i terrengsykling.
På møtet informerte også Storsæter Knudsen om hvordan mulighetene er for ryttere til å dekke utgifter selv, hvis de vil delta på internasjonale ritt.
– Vi har en del ryttere ønsker å prøve seg litt, så jeg prøver å koordinere dem som vil reise på egenhånd. Vi har spennende ryttere som vi dessverre ikke har plass til.
Denne sesongen er det OL, VM og World Cup som vil bli prioritert. Mye har blitt gjort mulig med en solid pengeinnsprøytning fra en privat sponsor.
– Det vi ikke har budsjettert med, er EM. Jeg vil tillate folk å reise, men vi har ikke finansiering på plass, så inntil videre er det sånn at det må dekkes selv. Men jeg har dialog med flere om blant annet planlagt bosted og slike ting. Jeg jobber jo med flere sponsorer nå så det kan løse seg, jeg håper å få landa det i løpet av 3-4 uker.
– Sponsorarbeid, stod det i stillingsbeskrivelsen når du tok jobben?
– Ikke akkurat, det stod vel ikke med liten skrift en gang. Men jeg prøver å bidra litt, for det har med rammene til utøverne å gjøre. Nå er jo opplegget med WO2 slik at de matcher det vi klarer å hente inn av sponsorbeløp, så da håper jeg det er litt ekstra motivasjon for andre til å hive seg på også, for det er en fin mulighet til å få ut litt mer penger.
Mer optimistisk
Tidligere år, har landslagssjefen definert et lag med prioriterte ryttere tidlig i sesongen. Slik blir det ikke nå, men Knudsen Storsæther presenterte uttakskriteriene som skal følges.
I tillegg åpner han for at de som vil reise selv for å delta, skal få lov til det.
– Det er ikke til å komme unna at du høres litt mer positiv ut nå enn sist gang vi snakket sammen?
– Du hører riktig da. Det var en stor lettelse det. Jeg er ikke så begeistra for egenandeler på ryttere som fortjener å prøve seg ute, det er ikke heldig. Så det er fint at den belastningen blir betraktelig mindre nå.
LES OGSÅ
Landslagssjefen ser svakheter i den norske toppidrettsmodellen, men tror ikke forskjellsbehandling vil avgjøre OL-uttaket.
Kine Haugom (19) har allerede oppnådd mer enn mange terrengsyklister gjør i løpet av en hel karriere.