ASFALTERES: Pumptracken på Kaupanger i Sogndal gjøres klar til asfaltering. Foto: Sogn Terrengsykkel
Lesetid: 3 minutter
Å få på plass fast dekke i pumptracken på Kaupanger er et prosjekt Sogn Terrengsykkel har jobbet med i snart et år.
Pumptracken på Kaupanger idrettsplass ble bygget høsten 2018 og våren etter, da uten fast dekke på toppen. Men med det klimaet og den trafikken anlegget utsettes for, ble det raskt klart at pumptracken må asfalteres.
– Det er veldig mange, særlig barn og unge, som bruker pumptracken, og den forvitrer fort. Nå innså vi at om vi ikke fikk på plass asfalt snart, ville dette være siste sesongen vi kunne bruke anlegget, sier nestleder i Sogn Terrengsykkel Marianne Kjøllesdal Sundal.
I fjor sommer startet derfor arbeidet med å finansiere asfalteringen. For pumptracken på 900 kvadratmeter, som forøvrig er en av de største i Norge, koster dette halvannen million kroner.
Omfattende kronerulling For å skaffe midler til prosjektet har Sogn Terrengsykkel sendt e-post til store og små aktører lokalt med forespørsel om tilskudd til asfaltering. De har ringt bedriftene og informert om hvem de er og det arbeidet Sogn Terrengsykkel legger ned, søkt om tippemidler legater og stiftelser, og kjørt både Vipps- og Spleis-kampanjer i sosiale medier.
– Det er veldig kjekt å se det engasjementet som er rundt dette anlegget, og også hvor mange av foreldrene til de ungene som bruker pumptracken her på Kaupanger som har spyttet inn bidrag gjennom kampanjen, sier Sundal.
På vårparten var finansieringen på plass. Nå jobbes det hardt med å legge til rette for selve asfalteringen, og Sogn Terrengsykkel oppfordrer alle som har mulighet til å ta i et tak de neste dagene.
– Akkurat nå har vi veldig bruk for all den dugnadshjelpen vi kan få, så hvis noen har lyst til å kjøre noen trillebårlass med asfalt bort til pumptracken så alt er klart når entreprenøren kommer og skal legge den, sier Sundal.
Viktig møteplass og rekrutteringsarena Helt siden pumptracken åpnet våren 2019, har anlegget vært i nærmest konstant bruk.
– Vi ser den enorme oppslutninga pumptracken har i lokalmiljøet, og den uorganiserte aktiviteten med barn og unge som foregår der daglig. Og så er det selvsagt kjekt for voksne stisyklister å kunne pumpe de siste kreftene ut av låra etter en tur i skogen. En pumptrack er en fin arena for å introdusere sykling til barn og unge som senere kan flytte seg over på stisykling, sier Sundal.
Det er Rekkje Stiutvikling som har designet og bygget pumptracken og det tilhørende hoppanlegget. Kaupanger IL eier pumptracken og tomta den er bygget på, mens Sogn Terrengsykkel drifter anlegget. Da pumptracken ble bygget var den en av de største av sitt slag i Norge, men etter hvert har det kommet flere anlegg i denne størrelsen.
Slik bruker Brage Vestavik pumptrack i sitt treningsarbeid
Allerede abonnent?
Bestill abonnement og få tilgang til artikkelen.
Alle abonnement gir full tilgang til hele vårt digitale univers. Det inkluderer Terrensykkel,
Fri Flyt, UTE, Klatring, Landevei og Jeger sine nettsider og e-magasin.
1 måned
Digital tilgang til 6 nettsider
Papirutgaver av Fri Flyt
139,-
per måned
3 måneder
Digital tilgang til 6 nettsider
2 utgaver av Fri Flyt Magasin
119,-
per måned
12 måneder
Digital tilgang til 6 nettsider
8 utgaver av Fri Flyt Magasin
99,-
per måned
Abonnementet fornyes automatisk etter bindingstiden. Si opp når du vil, men senest før perioden utløper.
Terrengsykkel.no skriver om gode sykkelopplevelser og er det naturlige startstedet på nett. Terrengsykkel.no gir deg inspirasjon til å sykle mer, finne nye stier og holder deg oppdatert med grundige utstyrstester.