Etter dugnad forrige helg og intens tråkking fram mot 17.mai, er den nye pumptracken i Hjuksebø klar og allerede flittig i bruk. Foto: Greg Saw
Lesetid: 3 minutter
I desember fikk Ståle IL tilslag på søknad om støtte til å bygge pumptrack i Hjuksebø i Telemark. Nå er pumptracken ferdig, og planer om teknisk sykkelsti i tilknytning til anlegget på planleggingsstadiet.
– Ståle IL i Hjuksebø ville ha en morsom og solid pumptrack bygget på kort tid, og kontaktet meg. Vi hadde en prat, sendte noen tegninger fram og tilbake, og plutselig var jeg innleid for å bygge sykkelanlegg SIF idrettspark, sier Saw.
Se Terrengsykkel-TV med Brage Vestavik: Pumptrack er knalltrening for stisyklister (Saken fortsetter under)
Bygget på litt over en uke De første møtene ble holdt i fjor høst, men så kom vinteren. Saw designet anlegget, organiserte maskinførere og fikk levert masse i slutten av april. Så snart snøen gikk i starten av mai, fikk han bygget og formet pumptracken på en uke i samarbeid med idrettslaget og lokale ildsjeler.
– Jeg jobbet så fort jeg kunne, slik at ungene skulle få komme i gang. Mens jeg holdt på med arbeidet kom de bort til med hvert 20 minutt og spurte når banen ville bli ferdig, sier Saw.
Forrige lørdag kjørte idrettslaget en siste dugnad på pumptracken, og like før 17.mai hadde Saw trampefest med ungene i anlegget. Dermed er hovedjobben i boks, og pumptracken er allerede i bruk til uorganisert lek både før og etter skoletid.
En del av arbeidet måtte utføres med tyngre redskap. Foto: Greg Saw
Omfattende spleiselag Finansiering og realisering av prosjektet er resultat av et omfattende spleiselag.
Ståle IL fikk 49 250 kroner fra Gjensidigestiftelsen til å bygge pumptracken. Idrettslaget bidro selv med 50 000 kroner til anlegget, samt at Hjuksebø Vel og Kringsås 4H også støttet prosjektet økonomisk. Videre fikk Hjuksebø 100 000 kroner fra Sparebankstiftelsen DNB til klatreinstallasjon og uteområde rundt pumptracken.
Etter at finansieringen og planene var på plass, har den lokale entreprenøren Olav Kaljord hjulpet Saw med å hente masse, grave og planere. Det er også lagt ned et betydelig antall dugnadstimer før pumptracken kunne åpnes for sykling på 16. mai.
Anlegget er bare starten I tillegg til å bygge pumptracken har Saw hatt møter med skolen og idrettslaget om vedlikehold og hvordan anlegget skal tas vare på for å unngå unødig slitasje, hva de kan gjøre for å utvide og utvikle anlegget videre, og kommet med forslag til ulike typer arrangementer de kan vurdere for å få flere barn til å begynne å sykle.
– Jeg kan godt tenke meg å gjøre flere slike prosjekter, og jeg har snakket med flere steder som er interesserte i å bygge slike anlegg for barn og unge. Slik jeg ser det, er dette noe alle skoler burde ha. Jeg ser hvor mye glede det har skapt for ungene mine på deres skole der jeg bygget en, sier Saw.
Når anlegget har satt seg skikkelig planlegger Saw å arrangere en aktivitetsdag med lek og ulike øvelser.
– Men nå må jeg slappe av litt og begynne å kjøre ritt igjen. Dette er jo skikkelig slitsomt, legger han til.
Greg Saw har både designet og bygget pumptracken i Hjuksebø. Foto: Ståle IL
Allerede abonnent?
Bestill abonnement og få tilgang til artikkelen.
Alle abonnement gir full tilgang til hele vårt digitale univers. Det inkluderer Terrensykkel,
Fri Flyt, UTE, Klatring, Landevei og Jeger sine nettsider, app og e-magasin.
1 måned
Digital tilgang til 6 nettsider
Papirutgaver av Fri Flyt
3 måneder
Digital tilgang til 6 nettsider
2 utgaver av Fri Flyt Magasin
12 måneder
50%
rabatt
Digital tilgang til 6 nettsider
8 utgaver av Fri Flyt Magasin
Betal smartere med Klarna.
Abonnementet fornyes automatisk etter bindingstiden. Si opp når du vil, men senest før perioden utløper.
Terrengsykkel.no skriver om gode sykkelopplevelser og er det naturlige startstedet på nett. Terrengsykkel.no gir deg inspirasjon til å sykle mer, finne nye stier og holder deg oppdatert med grundige utstyrstester.