Snoren ble klippet i Nilsbyen Terrengsykkelpark

Etter flere år med arbeid kunne Nilsbyen Terrengsykkelpark endelig åpnes. Ildsjelen bak parken avslører likevel at siste spadetak ikke er tatt.

Sist oppdatert: 17. juni 2024 kl 08.49
ola resell og kent ranum åpnet nilsbyen terrengsykkelpark
HERVED ÅPNET: Ola Resell (t.v) og ordfører Kent Ranum åpnet Nilsbyen Terrengsykkelpark i helgen. Foto: Svein Sæterbø.
Lesetid: 2 minutter

Lørdag 15. juni var en merkedag for prosjektet som er Nilsbyen Terrengsykkelpark.

Både lokalt og nasjonalt har anlegget fått stor oppmerksomhet. I motsetning til de større kommersielle aktørene er anlegget i større grad tuftet på frivillighet og skal være et tilbud lokalt til byens syklister og tilreisende.

Selv om stiene har vært i bruk i flere år allerede, var det først lørdag at den offisielle åpningen fant sted. Ordfører i Trondheim, Kent Ranum fikk æren av å åpne parken.

– Ordføreren trakk fram at løypene er for alle. Det finnes krevende traseer som er forbeholdt de viderekommende, og så er det enkle lavterskelløyper som alle kan beherske. Det er alltid åpent og gratis, og på alle måter en fantastisk tilvekst til byens mange idrettsanlegg. Han takket også TVK og initiativtakerne bak Nilsbyen terrengsykkelpark, og trakk linjene til at Trondheim var Europas frivillighetshovedstad i 2023.

Det forteller Ola Resell, som er leder i TVK og som har vært primus motor for Nilsbyen Terrengsykkelpark fra starten.

– Nå kan vi endelig si at terrengsykkelparken er ferdig sånn som den var planlagt i starten, sier han.

Interessert i å sjekke ut Nilsbyen Terrengsykkelpark selv? Her finner du alt du trenger å vite:

stisykling nilsbyen terrengsykkelpark tips
Les også

Parken har vært et spleiselag, og arbeidet har vært et samarbeid mellom Rekkje Stiutvikling og sykkelklubben.

– I alt har vi brukt nesten 14 millioner kroner. Hvis vi kobler sammen alle løyper inkludert strekninger på skiløyper, så får vi over åtte kilometer, forteller Resell.

For anledningen var også trialsyklist Eirik Ulltang på plass med sitt show-konsept.

Selv om parken nå både er tatt i bruk og åpnet, er ikke arbeidet ferdig for alltid.

Resell avslører at de har mer planlagt:

– På kort sikt skal vi lage en plan for stier som Nilsbyen Stibyggerlag skal bygge selv. Dette blir i hovedsak smale stier med helt minimale inngrep. Vi kan ikke gå ut med større planer nå, men vi har noen tanker som vi bearbeider, så får vi se om vi får myndigheter og andre med oss. Det er jo et område som brukes av andre enn oss, så det er mange hensyn å ta, sier Resell til Terrengsykkel.

Hva synes du om denne saken?
Denne saken er skrevet av
Kristoffer H. Kippernes
Journalist
Kristoffer er journalist og fotograf i Terrengsykkel, og forfatter av boken Stisykling i Norge. Han har jobbet med reportasjer og nyheter, og testing av utstyr og sykler siden 2010, og skriver om det som skjer i terrengsykkel-Norge. Har du en sti Kristoffer burde vite om, eller en sak han kanskje kan være interessert i? Send gjerne en e-post:
LES OGSÅ
HOW IT'S DONE: Harstad CK har sammen med lokale samarbeidspartnere skapt liv og røre på Blåbærhaugen. Her lå det tidligere to fotballbaner som ble skapt om til to pumptracks. Derfra har det bare gått én vei! FOTO: Sjur Melsås
EVENTYRET VENTER: Det har tatt tid, men den 3. juli står drivkreftene bak Hallingspranget igjen klare til å ta imot sti-entusiaster i sine løyper. Traseen ble hardt rammet av ekstremværet, men går for å være en av Norges aller flotteste løyper. FOTO: Kristoffer Kippernes
Publisert 16. juni 2024 kl 13.13
Sist oppdatert 17. juni 2024 kl 08.49
annonse

Relaterte artikler

annonse

Terrengsykkel.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen | Journalister: Knut Andreas Lone, Sigurd Ekeli Grimsby

Kommersiell leder: Alexander Hagen