Fortsatt mye å glede seg til

Festivalsesongen bare så vidt i gang og det gjenstår en rekke arrangementer, både helt nye og gamle klassikere.

Sist oppdatert: 3. august 2017 kl 07.00
Stifestivalene fortsetter lenge utover høsten. Her fra jentecampen til IVRIG på Ål. Foto: IVRIG
Stifestivalene fortsetter lenge utover høsten. Her fra jentecampen til IVRIG på Ål. Foto: IVRIG
Lesetid: 6 minutter

Fjellmillom Stifestival i Rondane er en av årets nykommere. Festivalen arrangeres fra 18. til 20. august og har base på Spidsbergseter Resort Rondane på Venabygdsfjellet. Julia Hamre, som jobber på Spidsbergseter Resort Rondane, og samboeren Kjell Arne, som jobber på G-Sport i Ringebu, er selv ivrige stisyklister og dypt involvert i planlegging og tilrettelegging både av syklinga, det sosiale og rammene rundt arrangementet.

– Lørdagens fellestur er noe som vil skille denne festivalen fra alt annet. Da går turen i veldig variert terreng fra høgfjell, gjennom villreinsområde, og helt ned til sentrum i Ringebu, med alt fra steinrøys til barnålsti. Trivsel er i fokus og vi gjør flere stopp underveis, blant annet ved et vann som ble brukt som attåtnæring til storgårdene i Ringebu der vi får servert kok-kaffe ved gamle fiskebuer før turen går videre over fjellet. Nede i Ringebu avslutter vi med afterbike på Annis pølsemakeri, som må være verdens beste pølser og noe attåt blir det også her, sier Hamre, som har kontroll på det meste.

Saken fortsetter under

Fjellmillom preview - arrangøren 1400x933
Fellesturen lørdag går i unikt terreng på Venabygdsfjellet og helt ned til Ringebu sentrum. Foto: Arrangøren

Fellesturen lørdag går i unikt terreng på Venabygdsfjellet og helt ned til Ringebu sentrum. Foto: Arrangøren

– Vi har guidene på plass, og vi er i gang med gjennomkjøring av løypene sammen med guidene. Turene er 95 prosent spikret, men noen veivalg avhenger av været og de må vi ta der og da. Vi har rekruttert hyggelige folk til å sørge for god flyt på transporter og servering, vi har på plass noen skikkelig kule leverandører av demoutstyr, og vi føler at vi har en god dialog med værgudene, forteller Hamre.

Nå venter hun bare på at deltakerne skal komme.

– Vi gleder oss veldig til å få vise frem disse relativt ukjente sykkelstiene både til folk vi ikke syklet sammen med tidligere og til gamle bekjente. Vi er spente på hvem kommer. Er det endurosyklister, rundbanesyklister, Birken-syklister eller kosestitursyklister? Vi håper det blir en god miks, sier Hamre.

Les også: Bli med til kanten av Rondane 

Saken fortsetter under

Fjellmillom preview - Arrangøren 1400x933
Flytsti i skogsterreng er også en del av turmenyen på Fjellmillom stifestival. Foto: Arrangøren

Flytsti i skogsterreng er også en del av turmenyen på Fjellmillom stifestival. Foto: Arrangøren

Skibotn Stifestival arrangeres 17. til 20. august, og var utsolgt allerede i juni. Det er ny rekord for den populære festivalen, til tross for at det i år var flere billetter enn noen gang. I år var det lagt ut 120 billetter, som er 20 flere enn i fjor. Det er først og fremst plassen som er den begrensende faktoren for arrangøren. – Vi holder til på en campingplass, så plassen der begrenser hvor mange vi kan være. Med kjentfolk og frivillige og deltakere blir vi nok rundt 140 i år. Samtidig vil vi ikke ha det for stort heller. Litt av det som er bra med festivalen, er jo nettopp at den en liten, sier Elisabeth Råstad, som er en av festivalsjefene.

Festivalen byr på stisykling med kjentfolk fra en rikholdig turmeny, jam-konkurranse, filmkveld og festkveld, badstue, badestamp og mårrakaffe. Dessuten kommer NOTS nystartede lokallag til å informere om sine aktiviteter. I forbindelse med festivalen arrangeres også enduroritt i regi av Tromsø Enduro. Rittet går på lørdag 19. august. 

Les også: Femårsfest i Skibotn 

IVRIG arrangerer også i år stisykkelcamp for jenter på Ål. Den går fra 1. til 3. september og kjøres etter samme format som fjorårets premiereutgave: Med felles innlosjering på Opheim Pensjonat på Ål, mye sykling, fokus på tur og mestring, og mye sosialt både før under og etter sykkeløktene. 

Les også: Innertier på Ål 

Saken fortsetter under

Stina Bondehagen - Linn Cecilie Mæhlum - ÅL 2016 - Foto IVRIG 1400x933
Jentecampen på Ål i fjor ble en innertier, med instruktører fra øverste hylle. Foto: IVRIG

Jentecampen på Ål i fjor ble en innertier, med instruktører fra øverste hylle. Foto: IVRIG

Sjekk også FRI FLYTs leserturer: 3-dagers endurotur på flytstier i Hallingdal fra 1 til 3 september. Her er det shuttling og nedoverbasert sykling på programmet i tre dager til ende. Fjellsykling fra støl til støl i Skarvheimen tilbys første gang fra 8. til 10. september og igjen fra 22. til 24. september. Fra 20.til 24. september blir det jentecamp i Laroque i Sør-Frankrike. 

Les også: På superstier i Hallingdal 

Saken fortsetter under

Hallingdal stisykling - Tore Meirik 1400x933
Hallingdal er en av destinasjonene for høstens FRIFLYT Leserturer. Foto: Tore Meirik

Hallingdal er en av destinasjonene for høstens FRIFLYT Leserturer. Foto: Tore Meirik

Folven Stifestival i Stryn går fra 7. til 10. september. Festivalen, som har base på Folven Adventure Camp, er tilbake på femte året. Arrangøren frister med toppturer og fjellturer så vel som nedoversykling med shuttling, fjell og natur, flytstier og afterbike.

I fjor arrangerte Folven også egen jentecamp to uker etter stifestivalen med stor suksess. Den gjentas i år, med hovedsakelig samme innhold og rammer. Jentecampen går fra 29. september til 1. oktober.

Les også: Jentene vil ha mer – umiddelbart 

Saken fortsetter under

Folven jentehelg 2016 - Tommy Aslaksen 1400x933
Folvens første jentehelg ble en suksess. I år er det duket for mer. Foto: Tommy Aslaksen

Folvens første jentehelg ble en suksess. I år er det duket for mer. Foto: Tommy Aslaksen

Oppdal Stisykkelfestival gjorde flere store grep i fjor, blant annet å flytte basen for festivalen til Skifer hotell i Oppdal. Det ble så godt mottatt at det videreføres i år. Årets utgave arrangeres fra 29. september til 1. oktober. Videre blir opplegget som vanlig: Guidede turer i små grupper med lokale kjentfolk, en turmeny som består av kjente klassikere så vel som flere nye turer, og rutene legges etter vær og føre så vel som hvor kommunens 45 000 sauer har tråkket opp nye sykkelstier.

Les også: Høy stoke-faktor på Oppdal 

Saken fortsetter under

Creek Oppdal stisykkelcamp 2016 - Bjarne Grøseth 1400x933
Fjellet på Oppdal er på sitt beste i september. Foto: Bjarne Grøseth

Fjellet på Oppdal er på sitt beste i september. Foto: Bjarne Grøseth

Avslutningshelga i Hafjell fra 7. til 9. oktober er siste festival for sesongen. Der blir det som tidligere år både chainless konkurranse, hopp og show konkurranse bike parkens nye hoppanlegg som ble innviet på åpningsfesten i juni.

Nytt i år er at den tradisjonelle Hafjell-jentecampen til IVRIG også er åpen for gutta, og en del av FriFlyts leserturer. Campen går parallelt med avslutningshelga. På pensum står grunnleggende teknikk som posisjon på sykkelen, svinger, blikk og bremsing, samt enkel gjennomgang av innhold i sekken, vedlikehold, oppsett og mekking. 

Har vi glemt noen? Ta kontakt!

BESTILL ABONNEMENT: Det beste TERRENGSYKKEL-innholdet hjem i postkassen.

Som abonnent på et av Fri Flyts magasiner får digital tilgang på alle plussartikler. Se for eksempel:

Oppdal stisykkel camp sheep - foto Arrangøren 1400x933
En av 45.000 hardt arbeidende stibyggere på Oppdal. Foto: Oppdal Stisykkel Camp

En av 45.000 hardt arbeidende stibyggere på Oppdal. Foto: Oppdal Stisykkel Camp

Publisert 3. august 2017 kl 07.00
Sist oppdatert 3. august 2017 kl 07.00

Relaterte artikler

Terrengsykkel.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen | Journalister: Knut Andreas Lone, Sigurd Ekeli Grimsby

Kommersiell leder: Alexander Hagen