ÅRSMØTE NOTS 2015
Arrangeres torsdag 12. november, klokka 18.00
Sted: Parkveien 53 B
Saksdokumenter og agenda på NOTS hjemmesider: nots.no
De som vil bidra i styret henvender seg til valgkomite@nots.no
Møtet er åpent for alle medlemmer
Mulighet for å delta via Skype: Gi beskjed til kontakt@nots.no snarest
Årsmøtet i NOTS kjøres i Oslo førstkommende torsdag.
– Forslag om forbud mot sykling i verneområder blir normen når vernesaker legges fram. Det er en trend vi ser, sier Bergeland.
Les også: Diplomatene i Hakkebakkeskogen
NOTS ble stiftet i 2004 for å ivareta terrengsyklistenes interesser og sikre at skogen også i framtida er tilgjengelig for syklistene.
I tillegg til vanlige årsmøtesaker som regnskap og årsberetning, jobber NOTS med å realisere sin nye femårsvisjon, som skal legges fram på årsmøtet: En fast ansatt innen 2020. Det vil løfte organisasjonen til et helt annet plan.
– NOTS er dugnadsbasert, mens kommunene og mange av instansene vi jobber med, jobber på dagtid. Derfor har vi en ambisjon om å kunne vokse slik at vi kan kjøpe fri tid for noen som kan drive med dette på fulltid, sier Bergeland.
– Visjonen legges fram på årsmøtet. Men vi ser allerede noen skjær i sjøen for å nå målet. Vi kan ikke implementere denne visjonen hvis vi ikke har et funksjonelt styre i 2016, sier han.
Les også: Skal bidra til fortsatt fred i skogen
Saken fortsetter under
Stian Bergeland ønsker seg flere kandidater til NOTS styre. Foto: Terrengsykkel
Avhengig av frivillige
For å komme i land med femårsvisjonen, er NOTS helt avhengig av flere frivillige som vil bidra i styret.
Siden Bergeland uttalte at NOTS må få mer pondus i terrengsykkel.no 7. oktober, har det kommet inn i hvert fall en ny styrekandidat, og organisasjonen har fått noen flere medlemmer. Men organisasjonen trenger flere.
NOTS er spesielt ivrige på å knytte til seg personer som er interesserte i det politiske arbeidet og som har erfaring i den retningen, samt personer med teknisk eller grafisk bakgrunn som kan bidra med design og innhold på nettsidene.
Forbud må ikke bli standard
NOTS opplever at stadig flere brukerkonflikter og verneforslag legger opp til forbud mot sykling som løsning på problemet.
– Det er viktig for oss å kunne stå fram med en bred medlemsmasse i ryggen og forsvare de rettighetene som stadig er under press, sier Bergeland, som roser den innsatsen de frivillige legger ned.
– Vi opplever at det har skjedd en del, og at vi har fått god sving på rutiner med å sende ut innspill på høringer. Vi har bare i løpet av den siste tida sendt inn over 70 innspill på høringer i vernesaker, men vi føler fortsatt at vi er små og at våre innspill ikke blir skikkelig vurdert, sier Bergeland.
Samtidig opplever NOTS også at media generelt spisser brukerkonfliktene unødig, og dermed bidrar til å skape mer misnøye med syklistene enn det egentlig er grunnlag for.
Saken fortsetter under
Dugnadsgjengen til NOTS Oslo og Omegn samt frivillige fra IF Frøy. Foto: NOTS Oslo og Omegn
Les også: Østmarkas venn
Bergeland trekker fram at der NOTS er inne og bidrar til å jobbe fram løsninger som unngår forbud, blir det som regel bedre stemning blant alle brukerne. Pioneren, som nylig åpnet i Østmarka, er et godt eksempel på det, sier Bergeland.
– Pioneren er anlagt midt i et såkalt konfliktområde, men nå opplever vi at også Østmarkas Venner er positive til Pioneren, sier han.
Se også vår billedreportasje Åpningen av Pioneren i bilder
Fra åpningen av Pioneren. Foto: Snorre Veggan