/ NOTS

– Det er helt vanlig å vaske sykkelen i dusjen i leiligheten

Deltakerne delte erfaringer om mer enn justering av bremser og dempere på mekkekvelden i NOTS Oslo og Omegn.

Sist oppdatert: 6. desember 2017 kl 07.00
Mekanikeren gir innføring i justering av bremser og gir under mekkekvelden til NOTS Oslo og Omegn. Foto: Frode Kaafjeld
Mekanikeren gir innføring i justering av bremser og gir under mekkekvelden til NOTS Oslo og Omegn. Foto: Frode Kaafjeld
Lesetid: 3 minutter

Da NOTS Oslo og Omegn arrangerte mekkekveld for medlemmene forrige uke var det blant annet justering av bremser, gir, styrelagre og dempere som sto på pensum, men praten penset fort inn på flere temaer, slik som vask og stell.

– Vi har alle et nært forhold til sykkelen vår, så når noen på mekke-kurset for eksempel forteller at de vasker sykkelen i dusjen i leiligheten sin, så er det ingen som stusser over det. Diskusjonen blir mer hvordan renholdet skal gjøres, sier Frode Kaafjeld i NOTS Oslo og Omegn.

Se video fra barfrosttur i Oslomarka 

Viktig møteplass
– For oss er dette en fin måte å samle medlemmene våre nå på denne tida av året, og en mulighet til å rekruttere nye, sier Kaafjeld, som er initiativtaker til mekkekurset.

Han opplever at tilbudet blir godt mottatt, og gir organisasjonen flere kontaktpunkter inn mot terrengsyklistene.

– Denne typen møteplasser og arenaer blir satt pris på av medlemmene våre og at det er et fint supplement til arbeidet vi gjør overfor politikere, grunneiere og andre interessegrupper, med stibygging og GodTurGuiding, sier Kaafjeld.  

Les også: Forsker på bruk av sykkelområder 

Saken fortsetter under

GTG Gulljakt i Østmarka Oct 2017 ferry - Bjørn Enoksen 1400x933
Fra høstens GodurGuiding i Østmarka. Foto: Bjørn Enoksen

Fra høstens GodurGuiding i Østmarka. Foto: Bjørn Enoksen

Inngangsport til engasjement
Kaafjeld håper lokallagets aktiviteter, slik som mekkekurs, stibygging og guidede fellesturer, kan bidra til å øke interessen og engasjementet rundt det stipolitiske arbeidet til NOTS. 

– Det er mye å ta tak i, og mye arbeid som ikke er veldig synlig utad. Vi skal snakke terrengsyklistenes sak inn i ulike fora, bidra med høringsuttalelser og sørge for at vår stemme blir hørt der hvor beslutningene fattes, og det er mange sterke interessegrupper som alle har sine agendaer. Her representerer vi «det moderne friluftslivet» og skal bidra med vår stikunnskap, sier Kaafjeld, som ser egne utfordringer for Oslo.

– Oslo er nok en litt spesiell situasjon her, med det trykket som er på Oslo-marka med mange potensielle brukerkonflikter. I dette inngår også å få våre egne medlemmer til å ta hensyn når de er ute på stiene, og kommunisere den kunnskapen, «politikken» og anbefalingene som kommer fra NOTS sentralt. Men vi skal ha det gøy også og sykle mest mulig, det er derfor vi driver med dette, så derfor arrangerer vi GodTurGuiding, mekkekvelder og dugnadsarbeid med graving og klopping, sier han.

Les også: Er du NOTS nye leder? 

For de som gikk glipp av mekkekurset, blir det flere muligheter. I løpet av vinteren skal NOTS Oslo og Omegn arrangere minst ett nytt mekkekurs, men dato er foreløpig ikke fastsatt.  

BESTILL ABONNEMENT: Det beste TERRENGSYKKEL-innholdet hjem i postkassen. 

Finaledugnad Bjørn Enoksen 1400x933
Stibygging i Pioneren er ett av mange tiltak der NOTS Oslo og Omegn har bidratt med både kompetanse og dugnadshender. Foto: Bjørn Enoksen

Stibygging i Pioneren er ett av mange tiltak der NOTS Oslo og Omegn har bidratt med både kompetanse og dugnadshender. Foto: Bjørn Enoksen

Publisert 6. desember 2017 kl 07.00
Sist oppdatert 6. desember 2017 kl 07.00

Relaterte artikler

Terrengsykkel.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen | Journalister: Knut Andreas Lone, Sigurd Ekeli Grimsby

Kommersiell leder: Alexander Hagen