Gaven fra Norrøna var en stor og gledelig overraskelse for NOTS.
– Vi fikk en epost fra Norrøna i mai om at vi var nominert, og at de ville vite litt mer om oss. Siden hørte vi ikke noe før vi fikk denne gladnyheten nå etter ferien, sier Stian Bergeland, som er leder i NOTS.
– Vi skal bruke pengene til å videre styrke NOTS som organisasjon. Denne gaven gir oss et større handlingsrom når vi nå går i gang med planleggingen av neste år, sier Bergeland.
Les også: – Det største vi har oppnådd
Donasjonen betyr mye for NOTS, både fordi pengene kommer godt med, og fordi tilskuddet er et signal om at også store aktører i næringslivet ser den jobben NOTS gjør som viktig.
– Dette betyr veldig mye for oss. Mer enn summen i seg selv er det svært motiverende at aktører som Norrøna anerkjenner at arbeidet vi gjør er viktig. Dette er den andre private donasjonen vi har fått i år, og det er også verdt å nevne at de to donasjonene vi har fått i år, har kommet fra aktørene selv, sier Bergeland, og trekker fram at Oppdalsbanken ga organisasjonen 5.000 kroner tidligere i år.
– Vi kommer i høst til å ha en liten offensiv mot sykkelbransjen for å få med dem på laget. Terrengsykling har i løpet av kort tid gått fra å være noe for spesielt interesserte til noe som store kommersielle aktører har en sterk interesse i. Terrengsykkelbransjen er i denne sammenhengen tjent med å ha NOTS som en sterk organisasjon som kan gi veiledning på bærekraftig terrengsykling og utvikling av stier, mener Bergeland.
Les også: – Vi må gjøre det enklere for folk å forstå relevansen til NOTS
Saken fortsetter under
NOTS har lagt til rette mye for terrengsyklistene, og har nå fått 50.000 kroner fra Norrøna for den jobben de gjør. Foto: Bjørn Enoksen
Vil gi tilbake til naturen
Disponent for Norrøna, Jørgen Jørgensen, forklarer at han har bestemt at Norrøna skal gi 1 prosent av omsetningen tilbake til naturen. Når disse midlene skal deles ut, er det til formål i en av tre kategorier:
1. Vakthunder som NGO’er eller forskning som jobber med å sette fingeren på miljøproblemer som må løses.
2. NGO’er eller selskaper som kommer med løsninger på miljøproblemer.
3. Tilrettelegging av natur for bærekraftig bruk, utøvelse av friluftsliv eller for å få folk ut i naturen på en god måte.
– Stisykling er noe vi er opptatt av som selskap, og mange som jobber hos oss er stisyklister. Vår visjon er velkommen til naturen og det kan overføres til at vi er opptatt av positive naturopplevelser, sier Jørgensen, og forklarer at her ser han at NOTS gjør en viktig innsats.
– Konflikter mellom forskjellige utøvere av friluftsliv vil være noe som vi er opptatt av å motvirke. Vi vet jo at det innimellom oppstår konflikter mellom syklister og andre i forskjellige skogsområder. Vi opplever at NOTS er en organisasjon som jobber med både holdninger og tilrettelegging slik på den ene siden så reduseres konflikt nivået og på den andre siden tilrettelegges det for bærekraftig stisykling, hvor slitasjen på natur utenfor sti blir minimal, samtidig som terskelen for å oppleve de fantastiske sidene ved stisykling senkes, sier Jørgensen.
Les også: Les også: NOTS effektiviserer innsatsen
BESTILL ABONNEMENT: Det beste TERRENGSYKKEL-innholdet hjem i postkassen.