/ NOTS

Søker guider og kloppbyggere

Med guiding, fellesprosjekter og tilrettelegging vil NOTS Lillehammer og Omegn skape god stemning i skogen.

Sist oppdatert: 9. desember 2015 kl 07.00
NOTS Lillehammer og Omegn vil representere terrengsyklistene på en god måte, og bidra til samarbeid mellom brukergruppene. Foto: Asgeir Linberg
NOTS Lillehammer og Omegn vil representere terrengsyklistene på en god måte, og bidra til samarbeid mellom brukergruppene. Foto: Asgeir Linberg
Lesetid: 3 minutter

NOTS

  • Etablert 2004 av en gruppe terrengsyklister som så behovet for en nasjonal organisasjon som ivaretar alle terrengsyklisters interesser.

  • NOTS er en uavhengig interesseorganisasjon og et talerør for alle terrengsyklister i Norge.

  • NOTS skal arbeide for terrengsyklistenes rettigheter.

  • NOTS skal arbeide for at terrengsykling utøves på en måte som tar de nødvendige hensyn både til naturen og alle brukere av denne.

  • NOTS skal samarbeide med myndigheter, grunneiere og andre organisasjoner for å nå sine mål.

  • Les mer om Norsk Organisasjon for Terrengsykling 

  • NOTS Lillehammer og Omegn

Da det ble antydning til amper stemning i skogen på sensommeren tok en gruppe lokale stientusiaster affære og satte i gang med å etablere et lokallag av NOTS på Lillehammer.

– Vi er jo etter hvert begynt å bli ganske mange som sykler her i Lillehammer, og vi ønsker å være i forkant av eventuelle konflikter. Vi har forholdsvis lite ufred og konflikter her, men på slutten av sommeren i år kom det noen leserbrev til lokalavisa her fra turgåere som mente at stisyklistene hadde inntatt ”deres” stier, sier Ingrid Hokstad, som er nestleder i NOTS sentralt og var med på å stifte NOTS Lillehammer og Omegn i høst.

– 95 prosent av alle stisyklister oppfører seg jo ordentlig, og 95 prosent av alle turgåere er hyggelige. Det er jo bare noen få som ødelegger for veldig mange, sier hun.

Les også: Stiprosjekt skaper samhold 

Kartlegging, vedlikehold og guidede turer
NOTS Lillehammer ønsker å representere terrengsyklistene på en god måte overfor alle som bruker friluftstilbudene. De vil bidra både fysisk med å tilrettelegge og vedlikeholde stier, og med informasjon og holdningsskapende arbeid slik som å spre stivettreglene.

– Vi er akkurat nå i gang med å kartlegge hvordan det står til med stiene i området. Noen av stiene her brukes veldig mye, mens andre er i ferd med å gro igjen, forklarer Hokstad.

– Etter hvert håper vi også å kunne få i gang guidede turer, komme med gode turforslag og bidra til å styre stibruken litt, slik at man kanskje styrer unna enkelte stier under visse typer forhold, sier hun.

Les også: Diplomatene i Hakkebakkeskogen 

Saken fortsetter under

Sykkel Lillehammer - Caroline Strømhylden-1400x924
Lillehammerfjellet Foto Caroline Strømhylden

Lillehammer har mye flott sykkelterreng, og NOTS Lillehammer og Omegn brenner for å ta vare på det. Foto: Caroline Strømhylden

Samarbeid om bærekraftig bruk
Det nye lokallaget håper å få til godt samarbeid mellom mange av de lokale brukergruppene, slik som sykkellinja på NTG, Lillehammer CK, Birken, andre sykkelgrupper og sykkelklubber, DNT og andre friluftsorganisasjoner i regionen.

– Lillehammerregionen satser sterkt på friluftsturisme, og alle vil jo bruke naturen på en bærekraftig måte. Vi ønsker å være en positiv organisasjon slik at vi kan finne løsninger i stedet for å ligge etter hver vår skyttergrav, sier Hokstad.

Les også: Skal bidra til fortsatt fred i skogen 

Trenger guider, ildsjeler og engasjement
Denne uka fikk NOTS Lillehammer og Omegn satt opp en åpen Facebook gruppe der alle som er interesserte kan være med, og hvor laget vil legge ut informasjon om arrangementer og aktiviteter. Utover vinteren og våren vil lokallaget jobbe med å rekruttere medlemmer og det skal også velges et formelt styre til organisasjonen.  

– Vi trenger guider og kjentfolk med gode turforslag, vi trenger folk som vil engasjere seg i styrearbeid, og mange dugnadshender som kan bidra. Det er mange stier her som trenger litt kjærlighet. Noen trenger klopper og tilrettelegging, og andre gror igjen, sier Hokstad.

Øyer fjellet - Ole Vatne 1400x924
Øyerfjellet byr på unike stisyklingsopplevelser. Foto: Ole Vatne

Øyerfjellet byr på unike stisyklingsopplevelser. Foto: Ole Vatne

Publisert 9. desember 2015 kl 07.00
Sist oppdatert 9. desember 2015 kl 07.00

Relaterte artikler

Terrengsykkel.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen | Journalister: Knut Andreas Lone, Sigurd Ekeli Grimsby

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen