/ NOTS

Vil du forme terrengsyklistenes kår i Oslo?

Stibygging og guiding, muligheter og rettigheter – NOTS Oslo og Omegn trenger flere engasjerte folk til styret.

Sist oppdatert: 26. februar 2018 kl 07.00
NOTS Oslo og Omegn leter etter flere engasjerte til styret, som skal velges på årsmøtet 14. mars. Foto: Bjørn Enoksen
NOTS Oslo og Omegn leter etter flere engasjerte til styret, som skal velges på årsmøtet 14. mars. Foto: Bjørn Enoksen
Lesetid: 3 minutter

Når NOTS Oslo og Omegn holder årsmøte 14. mars, er det flere styreverv som skal fylles. I fjor fikk organisasjonen en rekke nye styremedlemmer som nå er med videre, men trenger fortsatt flere.

– Vi har et nytt og engasjert styre, med en veldig spennende sammensetning av kompetanse og erfaring. Men vi ønsker oss enda flere med, spesielt kvinner. Diskusjoner blir alltid bedre når det er damer tilstede. Slik det ser ut nå, har vi bare en dame i styret, sier Espen Bjella Unneberg, som sitter i valgkomitéen til NOTS Oslo og Omegn.

Are Siland er foreslått som ny leder etter Øyvind Rørslett, som har vært med siden NOTS Oslo og Omegn ble etablert i 2010. Siland, som er lommekjent i Østmarka og fatbike-entusiast, forlater da sitt verv som styremedlem. 

Oslo står foran et veivalg
Unneberg frister med muligheten til å være med å forme terrengsyklistenes tilbud og hverdag i større grad enn på mange år.  

– Nå som vi er ferdige med Skullerudprosjektet, som har tatt veldig mye tid i flere år, står NOTS Oslo og Omegn foran et veivalg. Det nye styret har store muligheter til å bestemme hva NOTS skal være, og forme hva denne organisasjonen skal drive med, sier Unneberg.

Les også: Dugnadsfinale i Pioneren 

Saken fortsetter under

Steinlegging Finaledugnad Bjørn Enoksen 1400x933
Etter flere års arbeid er Pioneren/Skullerudprosjektet avsluttet. Foto: Bjørn Enoksen

Etter flere års arbeid er Pioneren/Skullerudprosjektet avsluttet. Foto: Bjørn Enoksen

Unike utfordringer
Oslomarkene skiller seg fra de fleste andre friluftsområder i landet ved at det veldig mange med ulike interesser som bruker de samme områdene. Dette er utfordringer som NOTS Oslo og Omegn har jobbet med i lang tid. 

Les også: Stisyklistene må være en del av løsningen 

 

– Alle former for aktivitet og tilrettelegging krever derfor dialog og samarbeid. Derfor vil det fortsatt være viktig å opprettholde de gode relasjonene som blant annet Øyvind har bygget med alle de ulike brukerorganisasjonene, slik som Skiforeningen, DNT, Markarådet og ikke minst alle de ulike venneforeningene, sier Unneberg.

Han trekker fram at akkurat dette arbeidet ikke vil bli noe mindre viktig framover.

– Det med god sameksistens i marka vil fortsatt være viktig, så her gjelder det å fortsette å jobbe med en Oslo-modell for hvordan brukergruppene kan være i Marka sammen med hverandre, og NOTS i Oslo må bestemme seg for hvordan de vil engasjere seg rundt disse utfordringene, sier Unneberg.

Andre aktiviteter, slik som stibygging, GodTurGuiding og arbeid rundt ferdselsrettigheter og verning, er andre områder NOTS Oslo og Omegn tradisjonelt har jobbet med.

– Det er opp til styret hva NOTS Oslo og Omegn skal prioritere. Vil du være med å forme dette, eller har du tanker om hva NOTS bør være i framtida? Da vil vi høre fra deg, sier Unneberg. 

Steinar Saghaug Friluftsrådenes Landsforbund - Øyvind Rørslett NOTS Oslo og Omegn - Pioneren åpning oct 2015 - Snorre Veggan
Øyvind Rørslett (til høyre) gir seg etter snart ti år som leder i NOTS Oslo og Omegn, her med Steinar Saghaug i Friluftsrådenes Landsforbund. Foto: Snorre Veggan

Øyvind Rørslett (til høyre) gir seg etter snart ti år som leder i NOTS Oslo og Omegn, her med Steinar Saghaug i Friluftsrådenes Landsforbund. Foto: Snorre Veggan

Publisert 26. februar 2018 kl 07.00
Sist oppdatert 26. februar 2018 kl 07.00
 

Relaterte artikler

 

Terrengsykkel.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen | Journalister: Knut Andreas Lone, Sigurd Ekeli Grimsby

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen