Stiguide til Vindheia

Vindheia samler Elverums utforsyklister og består av 3-4 stialternativer med høydefall på ca. 80 meter. Her er det bygd utforløyper med broer, hopp, gaps, drops og en wallride, men også en teknisk sti med mer «old-school» preg. Man kan fint sykle her med stisykkel. Vanskelighetsgraden på turen varierer alt etter hvilken sti du velger.

Sist oppdatert: 26. september 2020 kl 22.31
Vindheia er et fint å oppsøke om man vil leke seg på slutten av en stitur, eller bare prøve seg på å få luft under hjulene. / Stisykling i Norge
Vindheia er et fint å oppsøke om man vil leke seg på slutten av en stitur, eller bare prøve seg på å få luft under hjulene. / Stisykling i Norge

HVOR?

  • Kommune: Elverum
  • Lengde: ikke angitt
  • Tidsbruk: ikke angitt
  • Vanskelighetsgrad: 6. ikke angitt

Rutebeskrivelse

Sykling i Elverum?

Veldig mange av syklistene på Østlandet - og helt sikkert flere deler av Norge, har testet stisyklingen i Trysil. Spesielt de som kommer fra Oslo-området har kanskje kjørt gjennom Elverum på veien.

Her er en grunn til å stoppe og sjekke ut hva området har å by på.

  • Vanskelighetsgrad: 1-5, alt etter hvilken sti man velger. 

  • Lengde: Diverse korte turer.

  • Høydeforskjell: Fall på ca. 80 meter per tur.

  • Startpunkt: Kjør vestsiden av Glomma sørover fra Statoil, ta av til høyre første traktorvei sør for Stolpeterminalen Elverum. Hit kan du kjøre bil og parkere ved toglinjen, eller sykle dit samme vei som beskrevet. Stiene begynner på andre siden av toglinjen.

Har du en GPS med kartvisning, kan du laste ned koordinatene her og følge sporet når du sykler.

Vindheia ligger fem minutt med bil fra Elverum sentrum.  Her samles Elverums utforsyklister. Vindheia består av 3-4 stialternativer med høydefall på ca. 80 meter. Her er det bygd utforløyper med broer, hopp, gaps, drops og en wallride, men også en teknisk sti med mer «old-school» preg. 

Selv om mange bruker rene utforsykler, kan stiene sykles med vanlig stisykkel. Liker man bratt klatring, går det fint å sykle noen av stiene opp, men de fleste dytter. 

Stiene kan også kombineres som en lengre stitur i Grundsetmarka og Terningmoen, hvor man da følger grusveien inne på Terningmoen (åpen for folk, men vær obs hvis det er militærøvelse der). Denne grusveien kalles for Ytre Ringevei. Når det gjelder utforstiene, har du følgende alternativer: 

  1. Superflyt (maskinlagd, med hopp, doseringer, wallrides).

  2. Hangover Trail (småteknisk singeltrack).

  3. Vindheia-stien (rask enkel sti med hopp og noen droppalternativ som kan gi de fleste utfordring, men kan også lett kjøre utenfor disse).

Hvis du ønsker å sykle andre turer i området, har vi her noen anbefalinger til stisykkelturer som vi har syklet selv.

Oversiktskart over Elverum med inntegnet rute. Fra Stisykling i Norge.
Oversiktskart over Elverum med inntegnet rute. Fra Stisykling i Norge.
Fra Stisykling i Norge
Fra Stisykling i Norge
Publisert 28. mai 2019 kl 09.08
Sist oppdatert 26. september 2020 kl 22.31

Relaterte artikler

Terrengsykkel.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen | Journalister: Knut Andreas Lone, Sigurd Ekeli Grimsby

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen