Fra før visste Hilde Sangesland Strædet, som er initiativtakeren til sykkelparken, at utstyrsboden sto under vann mens flommen pågikk og at brua som brukes til å kjøre ut maskiner og sykler var revet vekk av vannet. Men hun var spent på hvor mye som var ødelagt av utstyr og anlegg, og hva som må til av penger og arbeid for å få reparert skadene.
Les også: 745.000 kroner til Kristiansand sykkelpark
– Nå har vi fått sett på hva som er ødelagt, og brua er forsikret gjennom Tveit IL, så det er jo bra. Ellers er det bare litt småting i sykkelbua vår som er ødelagt, men heldigvis minimalt, sier Strædet, som fryktet at det var gått langt verre.
Saken fortsetter under
Det er fortsatt vått i Kristiansand sykkelpark, men skadene var mindre enn fryktet. Foto: Hilde Sangesland Strædet
I løypesystemet er det imidlertid behov for utbedringer etter regn og flom.
– Vi har gått igjennom Idyll, løypa som var ny til årets sesong, og fylt igjen steder der massen har blitt skylt vekk av vannet og utbedret bremsedumper. Så får vi håpe det setter seg bra gjennom vinteren. Vi har litt penger igjen som vi tenkte å bruke på vedlikehold til våren. Da vil vi leie maskiner til å kjøre opp mer masse til å fikse de partiene det må gjøres mer med, og til drenering, sier hun.
Les også: Over 600 jobbetimer og to nye løyper i Kristiansand
Saken fortsetter under
I den nye løypa Idyll, som sto ferdig til årets sesong, hadde vannet skyllet vekk en del masse som måtte fylle på. Foto: Hilde Sangesland Strædet
Jobben fortsetter utover vinteren og våren.
– Vi drømmer litt om å pimpe opp den gamle Norgescupløypa og få den klar i løpet av neste år, sier Strædet.
Totalt var det fem fra dugnadsgjengen til Strædet i aksjon på lørdag, samt fem fra Tveit IL som også jobbet med ulike prosjekter i bakken.
BESTILL ABONNEMENT: Det beste TERRENGSYKKEL-innholdet hjem i postkassen.
Bremsehull som hadde dukket opp i løpet av sesongen ble også tettet på lørdagens dugnad. Foto: Hilde Sangesland Strædet