Oppdal Stisykkelcamp, som arrangeres fra 28. til 30. september, byr også i år på en kombinasjon av nye turer, gamle klassikere og holder på suksessformelen med få deltakere på turene.
Gullstier på gamle kart
Med 45 000 beitende sauer i Oppdal kommune, dukker det stadig opp nye dyretråkk i fjellet, og mange av dem egner seg til sykling. Men løypeleggerne på Oppdal stisykkelcamp leter også i arkivet etter gamle perler.
– De siste årene har vi hatt noen ekstra ivrige ildsjeler som har brukt mye tid på å studere gamle kart for å finne nye stier. Mange av disse ildsjelene kommer med forslag om hvor turene bør gå. Det har blitt noen bomturer, men av og til finner man gull, sier Bjarne Grøseth, som har vært med i arrangementskomiteen i flere år.
– Jeg gleder meg til å vise fram Oppdalsnaturen og de fantastiske fine mulighetene for stisykling vi har her.
Se også: Høy stoke-faktor på Oppdal
Saken fortsetter under
Noe grovere terreng for de som liker slikt. Foto: Bjarne Grøseth
Les også: Oppdal Skisenter gjenoppstår
Fleksibelt program
Oppdal Stisykkelcamp åpner tradisjonen tro med fellestur i Kåsen på fredagskvelden, med påfølgende presentasjon av resten av programmet for campen. Lørdag kveld blir det quiz og kåring av vinner i Instagram-konkurransen. Nøyaktig turopplegg for resten av helga blir aldri klart før første kveld på campen. Da ser arrangøren hvilke turer folk har mest lyst på.
– Vi setter opp et bredt utvalg turer av ulike lengder og nivå. Noen turer er selvsagt mer populær enn andre, så vi er fleksible og kan sette inn flere guider på de turene som får flest deltagere. Men det sier seg litt selv hvilke turer som er uaktuelle når helga nærmer seg. Vi regner med at en femtimers sykkeltur på fjellet i snøstorm ikke frister for så veldig mange, sier Grøseth.
Saken fortsetter under
Fjell i all sin prakt står alltid på programmet under Oppdal stisykkelcamp. Foto: Bjarne Grøseth
Maks 70 deltakere
Campen har base på Skifer hotell i Oppdal for tredje året på rad. Det er også i år satt et tak på 70 deltakere, både for å sikre kvalitet på turene og programmet, og for å ivareta det sosiale.
– Vi holder på tradisjonen vår med å ikke ha for mange deltagere per guide. Vi har hatt cirka 70 deltagere de siste årene og det har fungert utmerket. Vi kunne helt sikkert solgt mer billetter, men vi ønsker å levere kvalitet framfor å selge flest mulig billetter, sier Grøseth, som gleder seg like mye til samlingen hvert år.
Les også: Freidig overtar Vassfjellet
Oppdal har mye og variert terreng å by på. Foto: Henrik Kippernes