Enden er nær

Skullerudprosjektet er inne i siste fase og avslutningen feires med stibyggercamp i juni.

Sist oppdatert: 12. mai 2016 kl 21.00
Å bygge bærekraftige stier er en vitenskap. NOTS inviterer til stibyggercamp i Østmarka 17-19 juni. Foto: NOTS Oslo og Omegn/Bjørn André Enoksen
Å bygge bærekraftige stier er en vitenskap. NOTS inviterer til stibyggercamp i Østmarka 17-19 juni. Foto: NOTS Oslo og Omegn/Bjørn André Enoksen
Lesetid: 3 minutter

– Som en avslutning på Skullerudprosjektet inviterer NOTS til stibyggercamp i Skullerudåsen der vi viser fram Pioneren og det vi har fått til, og samtidig åpner en ny fenomenal nedkjøring i åsen som et verdig punktum for nærmere to års arbeid, sier Bjørn André Enoksen.

Han er prosjektleder i Skullerudstiene/ Pioneren, som er NOTS stiprosjekt i Østmarka. Han er opptatt av å dele den kompetansen som NOTS sitter på innen stibygging og bærekraftige sykkelprosjekter. Derfor arrangerer NOTS Oslo og Omegn stibyggercamp i tre dager til ende helga 17. til 19. juni.

– Målet med campen er å vise hvordan det er mulig å utvikle bærekraftig sykkelsti som ivaretar kulturlandskapet. Vår tanke er at hvis vi får ting til å fungere i de travleste områdene rundt Oslo, viser vi vei for resten av landet, sier Enoksen, som har et tettpakket program for helga.

Les også: Pioneren åpnes endelig  

Kompetanseflyt og sykkelglede
– Vi vil i løpet av helgen bygge sti der vi bruker all kunnskapen vi har fra prosjektet. Vi vil befare terreng og vise hvor sti bør gå, og hvordan man best bruker terrengets naturlige styrker og tråkk som finnes i det. Det blir tørrmuring og klopping med treplugger, innføring i kreativ bruk av enkle taljer og stropper i tillegg til demonstrasjon av tunge redskaper og egenkomponerte anretninger. Disse vil være mulig å bestille fra vår verkstedmester i etterkant, sier Enoksen.

Men det blir ikke bare undervisning. NOTS legger opp til guidet sykling, praktisk stibygging og leirliv. NOTS vil sette opp sin stibyggerlavvo der de serverer lunsj og grillmiddag. Deltakerne kan overnatte i eget telt, eller bare være med på den organiserte aktiviteten.

Les mer om stibbyggercampen på NOTS hjemmesider 

Bedre med mye bruk
Enoksen har også vært en del av ressursgruppa som har jobbet med å legge om deler av Terrengsykkelrittet, slik at løypa ikke blir så utsatt for slitasje under våte forhold. Der kommer noe av Skullerudprosjektet rittet direkte til gode.

– En god nyhet for Terrengsykkelrittet er at NOTS har fullført, og nå spriter opp, et nytt stiparti i Skullerudåsen dedikert til Terrengsykkelrittet. Det blir opp til Terrengsykkelrittet om rittet vil gjøre denne mest mulig kjent. NOTS  mener i hvert fall at det er best at stien blir mest mulig oppkjørt før rittet og vil gjøre stien kjent i sine kanaler så fort vi får bygd ferdig et par-tre hopp i stein, sier Enoksen.

Har utrettet mye på få uker
NOTS og Enoksen er også koordinatorer for dugnadsarbeidet i Terrengsykkelløypa, og har ledet dugnadene hver lørdag hele våren. De er imponert over iveren, og slikt blir det resultater av.

– Det er bra driv i lørdagsdugnadene for tiden, og vi har notert mellom 30 og 50 arbeidstimer tre ganger på rad nå. Det merkes i stiene, sier Enoksen.

Det kjøres dugnad i rittløypene hver helg fram til Terrengsykkelrittet, som går 28. mai.

Les også: Inviterer til TSR-Dugnad  

 

Publisert 12. mai 2016 kl 21.00
Sist oppdatert 12. mai 2016 kl 21.00

Relaterte artikler

Terrengsykkel.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen | Journalister: Knut Andreas Lone, Sigurd Ekeli Grimsby

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen