JENTECAMP HAFJELL
Hva: Sti- og utforsykling
Dato: 2.-4.oktober
Sted: Hafjell
For: jenter – og bare jenter
Bo: Felles storhytte på Hafjell Lodge
Campen inkluderer:
- To dager med guidet sykling, overnatting i hytte fra fredag-søndag
- Alle måltider fra fredag kveld til søndagPensum:
- Enkel sykkel mekk, som bytte slange osv.
- Hva bør man ha med i sekken
- Vedlikehold
- Basic teknikk: blikk, posisjon og bremse riktig, linjevalg, med mer.
- Blant annet.Priser:
- Full pakke med hytte, mat, guiding,sykkel, heiskort, forsikring og keycard: 3500,-
- Full pakke med hytte, mat, guiding, heiskort, forsikring og keycard: 2500,-Arrangør: JenteCamp-konseptet "IVRIG" ved Anja Alme Gardli, Lotten Rapp & Linn Cecilie Mæhlum
Påmelding: innen 10. september sendes til: mehlumlinnc@hotmail.com
Aldersgrense: 18 år
– Det var så utrolig gøy å se utviklingen til jentene sist, og vi vil motivere flere jenter til å begynne å sykle, sier Linn Cecilie Mæhlum i IVRIG, som er en av initiativtakerne til campen.
Derfor kjører IVRIG en ny camp før høstmørket for alvor senker seg over kongeriket.
– Denne helga skal handle om å teste komfortsonen, få troen på seg selv, fokusere på gleden ved å sykle sammen med andre, og ikke minst ha det veldig gøy, sier Mæhlum, og minner om at påmeldingsfristen er 10. september.
– Vi har leid en kjempestor hytte hvor alle blir boende sammen, det kommer til å bli langbord og god stemming, sier Mæhlum.
IVRIG er et knippe jenter som lager camper for jenter, og de vet godt hva som treffer. Jenter legger stor vekt på det sosiale, og det skal de få.
– Denne gangen er det sosiale med god mat og kveldshygge det viktigste, i tillegg til bratt læringskurve ute i løypene, sier Mæhlum, som legger opp til litt mindre formelt program denne gangen.
– En av tingene vi gjør annerledes denne gangen, er at det ikke blir fullt så mye opplegg som det var sist. Det ble nesten litt for travelt for jentene, sier hun.
Mer inspirasjon? Se her: Bildegalleri Oslo Enduro
Nok å bryne seg på
Med mal etter prototypen i juli, er høstens sykkelcamp spekket med aktiviteter og pensum for helga dekker alt fra teknikk og linjevalg, posisjon på sykkelen, svingteknikk og blikk, trening og forberedelser.
Instruktørene er også denne gang hentet på øverste hylle. Blant annet kommer Hilde Sangesland Strædet, som er regjerende norgesmester i utfor og leder norgescupen sammenlagt denne sesongen.
– Det vil også bli en enkel gjennomgang av hva man bør ha med i sekken på tur, hva man gjør med sykkelen før og etter sykling, hvordan bytte slange og andre enkle knep, sier Mæhlum.
Saken fortsetter under
Jentene på campen i juli hadde en bratt lærekurve, forteller instruktørene. Foto: IVRIG
Les også: Nøkkelen til framgang
For alle
Campen er et tilbud til jenter på alle nivåer, fra nybegynner til øvet, understreker Mæhlum. Det er ingen grunn til å kvie seg.
– Vi kommer til å dele inn i grupper etter nivå, forklarer hun, og legger til at det blir mulighet til både stisykling og utfor.
Og nettopp at campen er for jenter, gjør det hele litt mindre skummelt, sier Strædet, som tror at en ren jentecamp kan bidra til å få rekruttert flere jenter.
– Stisykling og utforsykling er litt gutte-dominert. Man blir nok litt tryggere med bare jenter, og vi jenter har nok lettere for å bli med når vi vet det er flere jenter som skal, sier Strædet, som ser at jentetiltak fungerer i praksis.
– Ta for eksempel enduro konkurransene, der er det blitt flere og flere jenter med, og det er bare så gøy og ikke minst sosialt. Jeg håper at flere jenter også vil få øynene opp for utforsykling, sier Strædet, som selv begynte med utforsykling for fire år sida da hun var ute etter en fartsfylt sommeraktivitet.
Flere bilder fra juli-campen (Alle foto: IVRIG)
Å mekke sin egen sykkel er ingen heksekunst. Foto: IVRIG
Lekende lett. Foto: IVRIG
Tørrtrening er også viktig. Foto: IVRIG
Godt humør er en stor del av jentecampens konsept. Foto: IVRIG