Er det galskap å bruke rundt 3000 kroner på ei sykkelbukse? Hvis man ser bort i fra det spørsmålet, er det gode grunner til å ta en titt nærmere på Patagonias Dirt Roamer Storm-bukse.
STORMBUKSE: Patagonia Dirt Roamer Storm-buksa har kanskje et langt og seigt navn, men vi gir deg en relativt kort oppsummering om hva vi synes om denne regnbuksa for sykling. Foto: Krister Sørbø.
Patagonia Dirt Roamer Storm Pants
Pris: 2719 kroner
Vekt: 295 gram
Størrelser: XS, S, M, L, XL, XXL
Størrelse testet: M
Størrelse testperson: 178cm, 78kg
Produsent: patagonia.com
Kommer i dameversjon: JA
Det er ikke mange år siden Patagonia begynte å lansere de første sykkelspesifikke produktene, selv om mange entusiaster lenge har brukt klær fra kultmerket til sykling.
Følgelig har de ikke en hel haug med forskjellige produkter i linja, men de har noe av det viktigste for norske stisyklister - nemlig regntøy.
Vi har sett nærmere på regnbuksa - Dirt Roamer Storm.
Buksa er laget med Patagonias H2No-membran, som skal holde vannet ute. Snittet er ganske løst, uten å være superbaggy. I livet er det en strammefunksjon, og buksa lukkes med en glidelås og en knapp. Testpiloten er 178cm og 77 kilo, og buksa sitter sånn akkurat passe i størrelse medium.
Utover det er den ganske minimalistisk - du har to lommer, én på hver side, og glidelås-åpning langs leggene for å lettere kunne dra den av. Stoffet er forsterket ved knæne og skrittet for å tåle litt ekstra.
KLAR FOR UVÆR: Patagonia-buksa har et løst og komfortabelt snitt. Foto: Krister Sørbø.
SMARTE LOMMER: Én lomme plassert smart på hver side, som er store nok til å romme en smarttelefon. Bra! Foto: Krister Sørbø.
Praktisk bruk
Vi har brukt buksa på kalde og våte stiturer om våren i Oslo-området.
Det hjelper lite at buksa både ser bra ut, og er fra et hipstermerke, hvis den ikke funker ute på stien. Så vi har fått prøvd den over en lengre periode med mye sykling.
Med denne prislappen har vi også høye forventninger - når den skal konkurrere mot blant annet 7Mesh Thunder-buksa.
Fra starten imponerer Dirt Roamer-buksa med god bevegelsesfrihet. Selv med knebeskyttere under - vi brukte for et meste et par fra Sweet - får du lite følelse av at stoffet drar eller sliter i noen retning. Stoffet med den vanntette membranen føles heller ikke veldig stivt.
Romslig passform er godt, men vi setter vel så mye pris på at buksa har et god snitt og god strammefunksjon, slik at den ikke siger ned i livet, slik vi opplever at andre bukser av og til kan gjøre.
Lommene er smart plassert - de sitter litt nede på låret, og litt på siden. Det gjør at mobil og nøkler får ligge i fred uten at de drar i stoffet, eller føles til hinder.
Et lite ankepunkt, som flere kan være opptatt av - ligger ved anklene. Her er buksa ganske løs, og ligger ikke tett inn mot kroppen. Det gjør at du får en liten åpning, hvor både kulde og vann slår inn. Her er nevnte 7Mesh Thunder best i klassen med sin neopren-mansjett.
Det buksa imidlertid leverer på, er å holde vannet ute. Uansett om vi bare sykler i våte forhold etter et regnskyll eller er ute i skikkelig regnvær, holder buksa beina tørre. Og da snakker vi tørre fra vann og søle utenfra, for siden dette er en skallbukse puster den ikke fryktelig godt. Dette er definitivt en bukse for de våte dagene.
VID: Buksa har glidelås på nedre del av leggen, som gjør det enklere å få den av og på. Vi kunne ønsket oss litt mer avsmalning ned mot ankelen. Foto: Krister Sørbø.
TESTING: Buksa fikk kjørt seg under testing - fallet som forårsaket denne riften ville nok ha gitt samme utfall med andre bukser også. Foto: Krister Sørbø.
Hvem bør kjøpe denne buksa?
Dedikerte stisyklister som vil ha en skikkelig bra regnbukse til de våte turene.
Alternative produkter
Buksa er i toppklassen - så her er det alternativer fra 7Mesh og Leatt du må se på. Men du bør også sjekke ut denne klassikeren fra Norrøna - til en omtrent tilsvarende pris. POC Ardour er et knepp rimeligere.
Konklusjon
Prisen er stiv - men her får du ei bukse som vil treffe blink for de aller fleste. Dirt Roamer Storm-buksa har god regnbeskyttelse, et behagelig snitt, og gode, tekniske løsninger.
Allerede abonnent?
Bestill abonnement og få tilgang til artikkelen.
Alle abonnement gir full tilgang til hele vårt digitale univers. Det inkluderer Terrensykkel,
Fri Flyt, UTE, Klatring, Landevei og Jeger sine nettsider, app og e-magasin.
1 måned
Digital tilgang til 6 nettsider
Papirutgaver av Fri Flyt
3 måneder
Digital tilgang til 6 nettsider
2 utgaver av Fri Flyt Magasin
12 måneder
50%
rabatt
Digital tilgang til 6 nettsider
8 utgaver av Fri Flyt Magasin
Betal smartere med Klarna.
Abonnementet fornyes automatisk etter bindingstiden. Si opp når du vil, men senest før perioden utløper.
Terrengsykkel.no skriver om gode sykkelopplevelser og er det naturlige startstedet på nett. Terrengsykkel.no gir deg inspirasjon til å sykle mer, finne nye stier og holder deg oppdatert med grundige utstyrstester.