TIL KALDERE DAGER: Cache-anorakken fra 7Mesh kan være et bra plagg å ha i garderoben de dagene hvor det er litt kjøligere ute i skogen. Foto: Anders Gulbrandsen.
Anorakken ser ut til å ha fått en aldri så liten renessanse, spesielt blant produsentene av sykkelklær.
Om anorakk er praktisk eller ikke er vel kanskje nesten en egen diskusjon, som vi bare skal touche så vidt innom her, men at det stilmessig har noe for seg, kan antakelig de fleste enes om.
Kanadiske 7Mesh har fått litt fotfeste i Norge de siste årene. Merket har opphav i det som mange kaller terrengsyklingens mekka, nemlig Squamish i Canada, og har flere (og dyre) plagg i produktlinja si.
Siste skrik fra Squamish, er plagg med noe som kalles Airmap-teknologi. Enkelt fortalt? Det brukes ulike typer stoff/paneler i ulike deler av plagget, for å prøve å sørge for god luftflyt, samtidig som plagget skal beskytte mot ruskete vær.
Og ruskete vær, det har vi nok av her hjemme, så vi slipper heldigvis å dra til Canada for å teste dét.
Anorakken med Airmap-teknologi, som har fått navnet Cache, er såre enkel:
Den har stikklommer på hver side i front som går tvers gjennom, og en tredje brystlomme utenpå der igjen. Hette har den selvfølgelig, som du kan trekke utenpå hjelmen ved behov. Hetta kan strammes. Stramming i livet er det også, i form av en enkel løsning med strikk.
Ermene har ikke borrelås, men en strikk som holder dem relativt nærme håndleddene. Vi testet anorakken i den stilsikre fargen kølsvart, men du får den også i langt mer friske fargealternativer.
DNT-STYLE: Smaken er som baken, antar jeg. Selv ble jeg glad i å ha denne lomma på magen til å putte mobil, nøkler og andre greier i. Foto: Anders Gulbrandsen.
INGEN BORRELÅS: Anorakken har ingen stramming rundt hånleddene, men litt strikk i ermet. Det oppleves greit. Foto: Anders Gulbrandsen.
LØS OG LEDIG: Dette er på ingen måte et tettsittende plagg. Snarere tvert i mot - syklisten på bildet er 178 cm og 75 kilo, og opplever anorakken som ganske baggy. Foto: Anders Gulbrandsen.
Praktisk bruk
Vi har testet anorakken fra 7Mesh på stisykkelturer i Oslomarka, høsten 2023. Den ble prøvd i temperaturer helt ned mot -2 grader, og opp til cirka 10 grader.
Sedvanlig kvalitetsfølelse fra 7Mesh
Vi har testet flere klær fra 7Mesh før, og gjengangeren har vært at det er klær med en kvalitetsfølelse som (heldigvis for dem) står i stil med prisen.
Stoffet føles lett og ledig mot kroppen, og ikke så alt for stivt som noen skallplagg kan føles.
Passformen er det ungdommen gjerne vil kalle baggy - eller bare løs. Du har med andre ord god plass til et mellomlag under, hvis du skulle ha behov for det.
Lommene er hva de er - plassert i front. Og dermed er det ikke veldig aktuelt å putte tyngre gjenstander der, for da begynner det å rykke å nappe når f.eks telefonen slenger rundt der.
4500 spenn er mye, kan den brukes til annet enn sykling?
Denne anorakken ble ikke bare et favorittplagg til sykling, og hvis du vurderer å kjøpe et så dyrt plagg vil det kanskje være utslagsgivende for deg også; du kan faktisk bruke Cache-anorakken til andre ting enn sykling. Fjelltur, langrenn, jobbsykling, you name it.
Passformen er ikke mer sær enn at i kalde høstmåneder ble den også brukt som hverdagsplagg, til å trekke utenpå en varm genser, som ekstra skall mot både regn og vind.
Airmap - funker det?
7Mesh skal angivelig ha lagt mye prestisje i få denne anorakken til å ikke bli for klam og tett.
Og de har lykkes, er det bare å fastslå.
Surt vær er ofte også kaldt, som gjør at man gjerne ikler seg varmt superundertøy. Dette kan utløse et behov for lufting, noe det er lite av på denne anorakken bortsett fra glidelåsen i front.
Men det går liksom greit.
For Cache-anorakken føles ikke spesielt klam til skallplagg å være.
Selv på de kalde dagene med ullundertøy hvor det blir mye svetting, oppleves anorakken ganske lett og luftig på, samtidig som den føles god og beskyttende mot elementene.
Nå fikk vi ikke testet den i skikkelig øs-pøs-regnvær, og dette føles heller ikke som ei dedikert regnjakke, men de dråpene vi fikk holdt den greit ute.
FAVORITTPLAGG: Cache-anorakken fra 7Mesh har såkalt Airmap-teknologi. Fancy ord, men det viktige er at det funker. Foto: Anders Gulbrandsen.
EKSTRA BESKYTTELSE: Hetta kan også holde regnet ute, hvis det skulle begynne å bli fuktig. Foto: Anders Gulbrandsen.
SNURPA INN: Det gir kanskje ikke den helt store følelsen av bevegelsesfrihet, men det er supert å kunne beskytte seg litt ekstra mot vær og vind. Foto: Anders Gulbrandsen.
Hvem bør kjøpe dette?
Ivrige stisykkelentusiaster som ikke går av veien for å bruke mye penger på dedikerte plagg til stisykling.
Cache-anorakken fra 7Mesh er både lett og beskytter godt mot elementene. Og den oser av kvalitet. Men det kommer med en pris - en ganske stiv, sådan.
Ja, den er skikkelig god, og for undertegnede testpilot ble den raskt et favorittplagg på kalde høstturer. Men å bruke over 4000 kroner på en sykkeljakke sitter også noe langt inne.
Du finner andre, rimeligere klesplagg som også vil beskytte deg godt.
Allerede abonnent?
Bestill abonnement og få tilgang til artikkelen.
Alle abonnement gir full tilgang til hele vårt digitale univers. Det inkluderer Terrensykkel,
Fri Flyt, UTE, Klatring, Landevei og Jeger sine nettsider, app og e-magasin.
1 måned
Digital tilgang til 6 nettsider
Papirutgaver av Fri Flyt
3 måneder
Digital tilgang til 6 nettsider
2 utgaver av Fri Flyt Magasin
12 måneder
Digital tilgang til 6 nettsider
8 utgaver av Fri Flyt Magasin
Betal smartere med Klarna.
Abonnementet fornyes automatisk etter bindingstiden. Si opp når du vil, men senest før perioden utløper.
Terrengsykkel.no skriver om gode sykkelopplevelser og er det naturlige startstedet på nett. Terrengsykkel.no gir deg inspirasjon til å sykle mer, finne nye stier og holder deg oppdatert med grundige utstyrstester.