REGNJAKKE: Patagonia Dirt Roamer Storm-jakka er ikke billig. Men er den verdt investeringen? Foto: Krister Sørbø.
Patagonia Dirt Roamer Storm Jacket
Pris: 3199 kroner (patagonia.com)
Vekt: 343 gram
Størrelser: XS, S, M, L, XL
Størrelse testet: Medium
Størrelse testperson: 178 cm/78kg
Finnes i dameversjon: JA
Produsent: patagonia.com
En god skalljakke er et helt essensielt plagg å ha i garderoben til de kaldeste og våteste dagene på stisykkelen, spesielt hvis du bor og sykler i Norge.
Men må du ut med over 3000 kroner for å få ei jakke som duger?
Vi har testet Patagonias Dirt Roamer Storm-anorakk.
Det finnes en rekke slike jakker på markedet, og Patagonia har også kastet seg med i kampen om å lage gode sykkelklær. Den amerikanske produsenten har laget flere klesplagg til sykling.
Anorakk er dette altså, men det eneste denne har til felles med den gamle røde du fant i boden til bestemor, er nettopp det - anorakkfunksjonen. For dette er på ingen måte bomull - stoffet bruker Patagonia sin H2On - membran, som skal holde vær og vind ute.
Funksjonene er holdt til det enkle på denne anorakken. Lufting finnes, med meshpaneler på hver side, og en fiffig løsning i front. Anorakken kan også pakkes i sin egen lomme - lommer finnes det bare én av, og den ligger bak på ryggen.
SIDELUFTING: Jakka har mesh-paneler på hver side som du kan åpne for bedre ventilasjon. Praktisk, på en skalljakke. Foto: Krister Sørbø.
FRONTLUFTING: Glidelåsen i front er todelt, slik at du kan åpne den nedre delen for lufting. Smart! Foto: Krister Sørbø.
PRAKTISK?: Hetta beskytter mot regnet, men vi syklet ikke veldig mye sånn - du mister litt frihetsfølelse. Foto: Krister Sørbø.
Praktisk bruk
Vi har brukt anorakken fra Patagonia på kalde og våte stiturer i Oslo-området, våren 2023.
Med en vår som bød på både regn, sludd og snø til langt ut i mai måned, stod det ikke på mulighetene til å få testet anorakken i element den er laget for.
Vi skal ikke bruke fryktelig mye tid på jakke versus anorakk-diskusjonen. Noen liker det ene, noen liker det andre, og det er fordeler og ulemper med begge.
Lomma på ryggen har plass til det helt essensielle - men hvis du tenker å sykle med sekk eller en hip-pack, vil innholdet komme i klem. Vi hadde satt pris på å hvertfall ha én liten lomme et annet sted på jakka til enten telefon eller nøkler.
Passformen er slik den bør være på en jakke for stisykling - løs, uten å være flagrende stor. Testrytteren bruker for det meste størrelse medium i andre sykkelklær, og denne jakka oppleves behagelig romslig, om enn kanskje litt stor for størrelsen. God justeringsmulighet på ermene setter vi pris på.
STIJAKKE: Dette er ikke jakka for deg som er på utkikk etter noe tettsittende. Men til stisykling er det gull verdt å ha litt bevegelsesfrihet. Foto: Krister Sørbø.
LØSLIG: Testjakka er i størrelse medium, syklisten er 178 centimeter høy. Foto: Krister Sørbø.
RYGGLOMME: Lomma ligger bak på ryggen. Det har sine fordeler og ulemper. Foto: Krister Sørbø.
Skalljakker som dette kan lett oppleves både klamme og tette, men ventileringsmulighetene er godt løst. Den litt kvelende varme følelsen ei skalljakke kan gi avlastes godt i front ved å kunne dra opp glidelåsen fra brystet til kragen, og sidepanelene har god effekt.
Det beste med anorakken, er at vi får ikke følelsen av å ha på oss et stort og stivt plagg - bevegelsesfriheten på sykkelen er skikkelig godt. Du tar den på deg, og bare nyter beskyttelsen mot vann og søle.
Hvem bør kjøpe denne jakka?
Stisyklister som trenger en solid jakke til turer i ruskevær.
Alternative produkter
7Mesh Copilot er en jakke i samme kategori som vi har testet - med god regnbeskyttelse.
Konklusjon
Om du synes anorakk eller jakke er det mest praktiske når du sykler er en smakssak. Men hvis du vil ha god beskyttelse mot regn og søle så vil Patagonias Dirt Roamer Storm-anorakk (puh!) være et sikkerstikk.
Anorakken er dyr - men vil være en god investering hvis du er mye ute og sykler i all slags vær.
Allerede abonnent?
Bestill abonnement og få tilgang til artikkelen.
Alle abonnement gir full tilgang til hele vårt digitale univers. Det inkluderer Terrensykkel,
Fri Flyt, UTE, Klatring, Landevei og Jeger sine nettsider og e-magasin.
1 måned
Digital tilgang til 6 nettsider
Papirutgaver av Fri Flyt
139,-
per måned
3 måneder
Digital tilgang til 6 nettsider
2 utgaver av Fri Flyt Magasin
119,-
per måned
12 måneder
Digital tilgang til 6 nettsider
8 utgaver av Fri Flyt Magasin
99,-
per måned
Abonnementet fornyes automatisk etter bindingstiden. Si opp når du vil, men senest før perioden utløper.
Terrengsykkel.no skriver om gode sykkelopplevelser og er det naturlige startstedet på nett. Terrengsykkel.no gir deg inspirasjon til å sykle mer, finne nye stier og holder deg oppdatert med grundige utstyrstester.