Test av Madison Flux regnjakke

Som nordmenn er britene godt kjent med dårlig vær, og Madison har en regnjakke til nettopp dette. Vi har hatt den på hard langtidstest.

Sist oppdatert: 23. oktober 2015 kl 13.34
Foto: Sjur Melsås
Foto: Sjur Melsås
Lesetid: 5 minutter

Den britiske giganten Madison har mange sykkeljern i ilden, med merker som Saracen og Genesis under paraplyen. De produserer også sykkelklær, og vi har med glede testet vanntettshortser fra Madison tidligere. Gjennom sommeren og høsten har vi hatt regnjakken Flux på test, og selv om det har vært en relativt grei sommer sett i nordnorske øyne, har den fått flust med dager ute av sekken. 

Det første som slår oss når vi pakker ut jakken, er vekten. 248 gram for en jakke i XL er ikke til å klage over, for å si det mildt. Dernest er materialet mykt og komfortabelt, både utvendig og inni. Når vi tar på jakken er det åpenbart at det er en sykkeljakke, fronten er kort, ryggen lengre, og passformen gjør at jakken sitter ledigere når man bøyer seg over styret enn når man står opp og ned. Allikevel er passformen temmelig nøytral; ikke for baggy, ikke for trang.

Les også: Test av 7Mesh Revelation

Under hjelmen: Smak og behag, men i alle fall en solid løsning i dårlig vær. Foto: Sjur Melsås

Hetten er av varianten som skal under hjelmen. Et patent redaksjonen er delt på, men med fordeler når det går unna i høljregn. Med en større hette som går over hjelmen, er det lettere å kippe hetten av og på i pauser, men i fart blir hetten et svært vindfang. Madisons løsning betyr at du kan sykle med hetten på, som er fint i altoppslukende drittvær, men litt mer kronglete om du skal ha hetten av og på rett som det er.

På skuldrene brer det seg ut tynne silikonbølger, som skal sørge for at sekken holder seg i ro. Vi har prøvd liknende på skijakker, og kommet hjem uten å ha blitt imponert, men til sykling har patentet noe for seg. Det er fortsatt all grunn til å bruke hoftebeltet på sekken, men vi fant at vi justerte sekken mindre på ryggen med denne jakken på enn uten. 

Les også: Test av TMR Imprint

Grep: Sekken din vil ikke skli over skuldrene dine, takket være silikonmønsteret. Foto: Sjur Melsås

Jakken har tre lommer; to sidelommer og en brystlomme. Alle greit plassert i forhold til sekk, og med grei plass til det mest nødvendige om du foretrekker å la sekken være hjemme. Ved å stappe jakken sammen i hetten og snurpe til, komprimeres den såpass at den kan bæres i en rygglomme eller en bitteliten ryggsekk uten problemer.

Den første turen i regnvær var overbevisende, med regnvann som perlet seg ned av jakken. Vanntette plaggs evne til å puste kan man si så mangt om, og heller ikke i denne jakken ble vi slått i bakken av ventilering. Glidelåser eller lufteåpninger utover de fire plasthullene i armhulene ville hjulpet på her, men gått utover vekten. Når det er sagt, vi har prøvd andre, dyrere jakker i for eksempel GoreTex Paclite, som vi har opplevd som klammere enn Madison Flux. Skal du ha en jakke som virkelig tar på seg å løse dette, må du enten gå opp i vekt for å få masse lufteåpninger, eller opp i pris, gjerne det dobbelte eller mer, for det beste materialet som mulig.

Det mest markante med jakken, og dens klare styrke, er det smidige stoffet. Jakken føles som en tynn softshelljakke, og er veldig tøyelig. Vi måtte impregnere jakken noen ganger i løpet av testperioden for å beholde inntrykket fra første tur, oftere enn hva vi er vant til fra andre jakker. Det er uansett en liten pris å betale for komforten jakken gir på sykkelen. Passformen er relativt kroppsnær, men føltes aldri begrensende, siden stoffet følger etter all bevegelse så godt som det gjør. 

 

Les også: eThirteen 2015

Ingen stramming: Men ermene sitter komfortabelt stramt over håndleddene allikevel. Foto: Sjur Melsås

Som det gjerne er, ikke alt har vært like supert. Hetten lar seg stramme på begge sider, det samme rundt livet, men dette krever bruk av begge hender både for å stramme og løsne. Ikke at vi har mistet evnen til å sykle uten hender på styret, men allikevel har vi bannet noen ganger der det har vært nødvendig med en hånd på styret samtidig som hetten har blitt i overkant stram. Kragen kunne med hell vært litt lenger for å beskytte halsen, men fungerer godt med tanke på hjelmstroppen. 

Sett over ett er det allikevel ingen grunn til ikke å applaudere Madison Flux. Jakken er svært komfortabel i bruk, med svært god balanse mellom vanntetthet, pusteegnskaper, vekt og pris. Sømkvalitet, teiping og glidelåser er av god kvalitet, og passformen burde appellere til mange. Å forvente at en så lett jakke med et så tøyelig materiale skal vare i evigheter er nok naiv optimisme. Men så lenge den lever, vil den by på virkelig gode brukeropplevelser, og den kommer dermed med vår anbefaling. 

Madison Flux
Importør: Friksjon 
Pris: 1439 kroner
Vekt: 248 gram
+ Lett, myk og komfortabel!
+ Nøytral passform
+ Gode detaljer i lommer og på skuldre

- Strammefunksjon på hette og i livet kunne vært bedre
- Kort krage gir lite beskyttelse for halsen i ruskevær

Publisert 23. oktober 2015 kl 07.00
Sist oppdatert 23. oktober 2015 kl 13.34
 

Relaterte artikler

 

Terrengsykkel.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen | Journalister: Knut Andreas Lone, Sigurd Ekeli Grimsby

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen