Er det bare 90-tallet som ringer og vil ha oss tilbake, eller er også Pearl Izumi Barrier en jakke som kan tjene formål som en god sykkeljakke? Vi har testet.
FLASHY: Vil du bli lagt merke til på stien gjør du ikke store feil med å kjøpe denne jakka. Foto: Snorre Veggan.
Pearl Izumi Summit Barrier Jacket
Pris: 529 kroner
Vekt: (størrelse medium, veid av oss)
Størrelser: S, M, L, XL, XXL
Størrelse testet: Medium
Størrelse testperson: 178 cm/75kg
Produsent: pearlizumi.com
Pearl Izumi er blant de aller største produsentene av sykkelklær, både til dame og herre. De har en rekke plagg i de aller fleste kategorier.
Barrier-jakka er det vi vil kalle en vindjakke. Den er veldig enkel i sin konstruksjon, med et syntetisk stoff. Den har bare én lomme, som er plassert på brystet og som har plass til en relativt stor smarttelefon (iPhone 13).
Jakken har også ei hette, av den typen som er ment å brukes under sykkelhjelmen, ikke over.
Praktisk bruk
Vi har brukt Barrier-jakken fra Pearl Izumi gjennom sommer- og høstmånedene i 2022.
Helt enkel
En tynn vindjakke er et slags basisplagg, som det er veldig kjekt å ha i garderoben som syklist. Bruksområdet til slike jakker er gjerne i sommerhalvåret på dager hvor det er kjølig på morgen og/eller kveld. Da kan en slik jakke være kjekk å trekke fram og ta på seg for å få opp varmen på begynnelsen av en tur, eller holde varmen oppe på slutten av en tur.
Og det formålet fungerer forsåvidt jakka bra til. Men som en del andre vindjakker, puster den ikke særlig godt. Det gjør at den fort oppleves ganske klam, hvis intensiteten er høy. Vi tror det hadde hjulpet med en ventilasjonsåpning eller to, slik som for eksempel Sweet Hunter-jakken har.
Ikke beskytter den særlig godt mot regn heller (noe den forsåvidt ikke hevder å gjøre heller). Den er laget i et stoff som kalles DWR (Durable Water Repellent), noe vi finner på en hel haug med sykkelplagg. Men stoffet i jakka er så tynt, at når vi tok den på i en kald regnskur på vei hjem fra en stitur, hadde den nesten litt motvirkende effekt, det kalde, våte stoffet klistra seg til overkroppen, og var mer nedkjølende enn beskyttende. Noen regndråper tåler jakka imidlertid helt greit.
PANEL: Vi testet jakken i en særdeles fargerik utgave, men jakken fås også i mer nøytrale farger. Foto: Snorre Veggan.
LOMME: Jakken har bare én lomme, og den rommer akkurat en iPhone 13. Foto: Snorre Veggan.
STRIKK: Ermene har strikk for en tett passform rundt håndleddet. Foto: Snorre Veggan.
Hvem bør kjøpe denne jakka?
Syklister som vil ha en tynn og lett vindjakke til å pakke med i lomma på tur, som et enkelt plagg for å holde varmen over kortere perioder.
Alternative produkter
Hvis du vil ha en sykkeljakke som er litt bedre mot regn, bør du se på 7Mesch Copilot eller Giro Havoc. Hvis du er ute etter en tynn vindjakke i samme kategori, kan du se på Sweet Protection sin Hunter-jakke, eller Giro sin Stow-jakke. Hvis du vil ha en isolerende og varm jakke, kan du se på 7Mesh sin Chilco-anorakk, eller POC Mantle-anorakken.
Konklusjon
Hvis du ikke er redd for å tiltrekke deg litt oppmerksomhet er det hvertfall ingen tvil om at du bør kjøpe denne jakka. Men selv i en mer nøytral farge mener vi det finnes vel så gode vindjakker der ute.
Allerede abonnent?
Bestill abonnement og få tilgang til artikkelen.
Alle abonnement gir full tilgang til hele vårt digitale univers. Det inkluderer Terrensykkel,
Fri Flyt, UTE, Klatring, Landevei og Jeger sine nettsider og e-magasin.
1 måned
Digital tilgang til 6 nettsider
Papirutgaver av Fri Flyt
139,-
per måned
3 måneder
Digital tilgang til 6 nettsider
2 utgaver av Fri Flyt Magasin
119,-
per måned
12 måneder
Digital tilgang til 6 nettsider
8 utgaver av Fri Flyt Magasin
99,-
per måned
Abonnementet fornyes automatisk etter bindingstiden. Si opp når du vil, men senest før perioden utløper.
Terrengsykkel.no skriver om gode sykkelopplevelser og er det naturlige startstedet på nett. Terrengsykkel.no gir deg inspirasjon til å sykle mer, finne nye stier og holder deg oppdatert med grundige utstyrstester.