OL i fjor ble som kjent avlyst, nå er det planlagt fra 23. juli til 8. august 2021.
– Jeg gleder meg - jeg tok det jo ikke som en selvfølge. Men jeg visste at hvis det ble OL, og Olympiatoppen valgte å plassen, så kom jeg til å få kjøre. Men det var uansett godt å få det bekreftet, sier Hægstad til Terrengsykkel.
– Hvordan blir forberedelsene?
– Jeg har gjort forberedelser på Olympiatoppen med trening i varme, og testet ulike kjøletiltak som blir viktig. Det er worst case scenarioer vi har testet på, men det er viktige erfaringer å ta med seg
Sist helg kjørte Hægstad verdenscup i Leogang i Østerrike. Der viste han lovende takter, og kjørte seg inn til en 26.plass. Nå er det NM som er neste ritt på planen, før neste verdenscup.
– Formen er stigende, det går rette veien. Det har vært viktig for meg å få inn noen gode gjennomkjøringer.
I de olympiske lekene er det både fordeler og ulemper med startfeltet. Kvoter gjør at det er færre ryttere på start, men kampen er desto hardere, forklarer Hægstad.
– Jeg tror jo at hvis ting klaffer, kan det være mulig å sikte mot topp 10. Medalje er litt hårreisende å sikte på. Det er veldig mange færre på start, så sånn sett er konkurransen mindre. Men samtidig er det jo mange som sikter mot det løpet formmessig og kommer til å være sterke.
Hægstad har hatt en stigende utvikling over flere år, og fikk for alvor sitt gjennombrudd i 2019, da han syklet inn til 10.plass i verdenscupen i Snowshoe i USA - det beste resultatet vi har hatt fra en mannlig terrengsyklist siden Rune Høydahls tid.
Det er også flere syklister som er tatt ut til OL i andre grener, melder sykkelforbundet:
Tidligere har sykling fått klarsignal om at Tore Navrestad i BMX og Anita Yvonne Stenberg på bane blir med i troppen til OL, i tillegg til seks ryttere på landevei;
Katrine Aalerud
Stine Borgli
Sven Erik Bystrøm
Tobias Svendsen Foss
Markus Hoelgaard
Andreas Leknessund