35.000 til barnekreftforskning

Sesongavslutningsfesten i Deørskogen utenfor Son har blitt en tradisjon for stisyklister av alle kaliber, og de siste årene har rittet sendt rubbel og bit av overskudd til et godt formål.

Sist oppdatert: 12. oktober 2015 kl 06.00
Dear Challenge er kjent for en utfordrende løype. Foto: Arrangøren
Dear Challenge er kjent for en utfordrende løype. Foto: Arrangøren
Lesetid: 3 minutter

Slikt blir det penger av.

– Til sammen klarte Deør Challenge å samle inn nesten 35.000 kroner til forskning på barnekreft. Jeg får enormt energi av å se så mange blide mennesker og ikke minst syklister, sier Arild Vegstø, som er en av ildsjelene bak høstklassikeren Deør Challenge.

Det tekniske rittet i Deør-skogen ble etablert i 2010, og er kjent langt utenfor lokalmiljøet for masse crux, hopp og dropp, lek og alvor og tøffe dueller i løypa, samt after bike fest og auksjon i stadionområdet.

I år fikk rittet altså inn nesten 35.000 kroner til barnekreftforskning og stiftelsen Team Jakob i Son, før alle bidrag er fintelt. I fjor samlet rittet inn over 50.000 kroner til ALS-forskning på Deør Ice Bucket Challenge 2014.
Se film fra rittet her:

Les også: Rørende oppslutning for ALS 

Imponert over sykkelmiljøet
Sykkelmiljøets oppslutning om både arrangementet, konseptet og formålet imponerer Vegstø hvert år.

– Det gleder meg stort og se så mange barn og voksne ute i skogen, både deltakere og frivillige, sier Vegstø, som sender en ekstra takk til de mange som har stått på både før, under og etter arrangementet.

– Uten all hjelp hadde det ikke gått. Eller når jeg tenker på Brynjar Gulliksen, så tror jeg alt er mulig. Han er bare fantastisk og mange har mye å lære av ham, sier Vegstø om mannen som sendte stafettpinnen for årets Deør Challenge videre til Team Jakob.

Gulliksen fikk diagnosen ALS i januar 2014, men nekter å la sjukdommen spolere gleden av å være en del av sykkelmiljøet i Son.

Les også: Brynjar sykler for livet 

I år var det Gulliksen som valgte hvor overskuddet fra Deør Challenge skulle sendes, og han foreslo barnekreftforskning via Team Jakob i Son.

– Jakob var en liten gutt her i området som døde av hjernekreft så altfor tidlig. Da ble Team Jakob etablert som et minnefond for Jakob, og de jobber for å skaffe penger til barnekreftforskning i samarbeid med Kreftforeningen, forklarer Vegstø.

Dugnad og idrettsglede
Rittet rigges og kjøres på dugnad. Arrangøren tar kun betalt fra deltakerne i form av en liten startkontingent som skal dekke stadionutstyr, merkebånd og løpende utgifter til rittet, men ellers er alt gratis, fra parkering til pølser og brus og after bike.

– Alle som vil komme og se på skal kunne gjøre det uten å ta med seg lommeboka. Folk spiser og drikker det de vil, og hvis de vil donere til kreftforskning, så står det et sylteglass på bordet der de kan legge penger, enten de vil gi en tier eller tusen kroner. Vi ser faktisk at vi får inn mer til formålet når maten er gratis enn når en kake koster så mye og en kaffe koster så mye, sier Vegstø.

Neste år er det Team Jakob som bestemmer hvem som skal få overskuddet fra rittet.

Mer om Team Jakob 

Publisert 12. oktober 2015 kl 06.00
Sist oppdatert 12. oktober 2015 kl 06.00

Relaterte artikler

Terrengsykkel.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen | Journalister: Knut Andreas Lone, Sigurd Ekeli Grimsby

Kommersiell leder: Alexander Hagen