– I hovedtrekk har jeg innfridd mine forventninger. VM var et viktig mål, og jeg vant NM også. Det var kjempegøy. Dessuten var jeg i finalen i EM, og jeg vant ritt i Bundesligaen, sier 24-åringen, som sykler for Sepura Toyota racing with Birk.
Les også: Vant VM-sølv etter spurtoppgjør
Sprint er ikke en OL-gren, og det er i sprint hun har hevdet seg best så langt. Men Ingrid Sofie Bøe Jacobsen understreker at hun ikke utelukkende fokuserer på kortformatet.
– Jeg har kjørt mer rundbane enn sprint, presiserer hun.
Saken fortsetter under
VM-sølv på sprinten i Andorra i september var en stor opptur, men ingen garanti for OL-billett. Foto: Vallnord
Bare Gunn-Rita er bankers
Avstanden opp til Gunn Rita Dahle Flesjå på rundbane er riktignok fortsatt betydelig. Der må Bøe Jacobsen heve seg betraktelig om hun skal kunne kjempe om en av Norges to OL-plasser.
– Jeg skulle gjerne syklet fortere på rundbane, og jeg må det hvis jeg skal kunne komme med til OL neste år, sier Bøe Jacobsen, som er fullt klar over at landslagsledelsen slett ikke er forpliktet til å fylle Norges kvote på to ryttere til rundbane kvinner.
Les også: Få aktuelle OL-kandidater i 2016
– Gunn Rita er klar, hun tar den første plassen. Den andre plassen går eventuelt til den av oss andre som har jobbet best gjennom vinteren. Men det holder ikke at Norge har to plasser til OL hvis landslagsledelsen ikke velger å sende mer enn en, sier hun, og legger til at det er ene og alene Dahle Flesjå som har sørget for to plasser til Norge.
For å få to plasser, må et land ligge blant de åtte beste i nasjonsrankingen, og i den sammenheng er det Dahle Flesjå som har stått for nesten alt av poengsanking.
Les også: Jacobsen en velt unna EM-pallen
Saken fortsetter under
Ingrid Sofie Bøe Jacobsen fikk den sureste fjerdeplassen i manns minne da hun veltet i EM-finalen. Foto: NCF
Mer trening, flere timer
– Jeg må gjøre det beste ut av vinteren, og trene jevnt. Der har jeg litt å gå på med tanke på hvordan jeg har trent de to siste åra. Antall treningstimer må opp, sier Bøe Jacobsen.
– Kvalitet på øktene er alltid viktig, men jeg er vel faktisk en av ganske få ryttere som må prioritere flere timer for å heve meg, ikke bare tenke kvalitet på hver økt, sier hun.
– Jeg må holde litt høyere gjennomsnittsfart, og holde det i halvannen time, sier hun.
Mye av vinterens trening er allerede planlagt. Hun skal til Gran Canaria i jula og kjører sin egen private treningssamling der. Hun skal på samling med landslaget i januar, og hun håper å få et par treningshelger med Dahle Flesjå i Stavanger før rittsesongen 2016 er i gang for alvor.
Les også: Bygger OL-løypa hjemme
The devil is in the details
– Gunn-Rita er flink til å kjøre gode økter, og hun er flink til å dele. Jeg lærer mye av å være sammen med henne, og det er ting jeg tar med meg videre inn i mitt eget treningsarbeid, sier Bør Jacobsen.
– Det er ikke noe revolusjonerende og hokuspokus med det Gunn-Rita gjør, men hun er god til å trene spesifikt inn mot terrengsykling, hun er profesjonell i alle ledd og hun har fokus på detaljene. Derfor er hun fortsatt blant de aller beste, forklarer hun.
Men Jacobsen legger ikke opp sesongoppkjøring og trening utelukkende med tanke på OL. Det er sprint som er hennes styrke, og det vil hun også prioritere.
– Det er både EM og VM i sprint også neste år selv om det er OL i Rio, sier hun.
Det er bare Gunn-Rita Dahle Flesjå (til venstre) som er bankers for OL i Rio. Foto: NCF
Les også: Jacobsen vant Terrengsykkelrittet