– Det er viktig at vi ikke avlyser alle rittene i distriktene. At det er så mange ritt som har blitt borte denne sesongen, er ikke bra for sykkelsporten og rekruttering, sier rittleder Morten Gustu.
Han er primus motor og en av initiativtakerne til rittet med start og mål på Koppang i Østerdalen kommende lørdag.
Les også: Her sykler du ritt i sommer
Master til skogen
Moratråkket har løst utfordringen med nye krav til kursing av løypevakter med å fjerne tidtaking fra den første korte strekningen på vei.
– Vi kjører masterbil der vi er på veien. Resten av løypa går i terrenget, og da trenger ikke vaktene å ha kurs, forklarer Gustu.
Les også: Pølser og quiz i løypa
Moratråkket har i år tatt grep for å få med flere typer deltakere, både familier og . Han håper flere blir med i trimklassen, eller sykler hoveddistansen som tur uten å stresse med tider eller prestasjoner.
– Vi jobber i år aktivt for å få med flere trimmere. Det er viktig for folkehelsa. Derfor legger vi opp til mulighet for blant annet grilling av pølser og quiz underveis, som et forsøk på å gjøre rittet mer som en aktivitetstur på sykkel.
Les også: Nå kan du sykle Birken med bukkestyre
Ultraritt på trappene
Nå ønsker Moratråkket også å videreutvikle arrangementet ytterligere, og røper at Moratråkket vurderer å innføre en ultra-utgave som skal gå hovedsakelig på sti.
– Vi skal spørre syklistene mer om hva de ønsker i forhold til å tenke nytt i Moratråkket, men har fått noen tilbakemeldinger om at et ultramaraton på rundt 120 kilometer frister, sier Gustu.
En slik utvidelse vil også involvere flere aktører regionalt, og på den måten bidra til å øke interessen for rittet, mener han.
I prosessen med å innføre og gjennomføre et slikt ultraritt vil vi også utvide samarbeidet med sykkelmiljøet i Rendalen.
Det skal bli mye slik sti når Moratråkket utvider med ultra. Foto: Tore Sandberg