– Vi har faktisk ikke fått inn noen innspill til saker, og det er veldig magert på styrekandidat-fronten i tillegg, sukker Rickard Sundell, som er presseansvarlig i NOTS.
FAKTA NOTS
Etablert 2004 av en gruppe terrengsyklister som så behovet for en nasjonal organisasjon som ivaretar alle terrengsyklisters interesser.
NOTS er en uavhengig interesseorganisasjon og et talerør for alle terrengsyklister i Norge.
NOTS skal arbeide for terrengsyklistenes rettigheter.
NOTS skal arbeide for at terrengsykling utøves på en måte som tar de nødvendige hensyn både til naturen og alle brukere av denne.
NOTS skal samarbeide med myndigheter, grunneiere og andre organisasjoner for å nå sine mål.
– Vi trenger nytt blod i styret, nye og hyggelige ildsjeler som kan være med på å utvikle NOTS og løfte oss til neste nivå. Høyest på ønskelisten er resurssterke ledertalenter og kommunikatorer. Vi må vise verden hva vi gjør, hva vi har gjort, og hva vi har lyst til å få til i fremtiden, sier Sundell offensivt.
Fristen for å melde inn forslag til sakslista og kandidater til valg er 30. oktober, men Sundell antyder at styret er fleksible med datoen, spesielt om noen vil stille til valg.
– Vi trenger fortsatt tips om folk som kan stille til valg, så for kandidater kan vi lett være fleksible. Det er første og fremst saker som må leveres innen fristen, sier Sundell til Terrengsykkel.no.
Les også: Diplomatene i Hakkebakkeskogen
Avverger forbud og brukerkonflikter
NOTS jobber for å gjøre ferdsel i naturen bedre for alle. De er med og bygger klopper og vedlikeholder stier. De har utarbeidet Stivettreglene og jobber for å fremme hensynsfull sykling og gode holdninger blant syklistene.
NOTS ble etablert i 2004, og har rundt 1000 medlemmer over hele landet. Så langt har NOTS blant annet avverget at blåmerkede stier stenges for syklister.
– Vi har et godt samarbeid med blant annet Skiforeningen og Den Norske Turistforeningen, sykkelklubber, rittarrangører, Fylkesmannen og kommunen, sier Øyvind Rørslett, som er leder i NOTS Oslo og Omegn.
Men Rørslett opplever også at mange har lagt stisyklistene for hat, og helst vil stenge dem ute fra stiene i Marka.
– Naturvernerne mener at vi ødelegger stier, og at det ødelegger naturopplevelsene for andre brukere. Venneforeningene hevder at vi sliter for mye på stiene. Myndighetene er allment positive, men når de får klager fra folk så vil de gjerne gjøre noe og så sitter de inne på kontorer og klekker ut forslag som ikke egner seg i praksis, sier Rørslett.
– Vi skal finne løsninger, og er avhengige av å samarbeide med naturvernere, venneforeninger og myndighetene.
Foreløpig saksliste for årsmøtet 27. november:
• Årsberetning
• Arbeidsplan for kommende år
• Regnskap
• Budsjett
• Valg av styre
• Valg av revisor
• Valg av valgkomité