Doble etapper og lagkonkurranse med vandregaffel

Slik blir Ringerike Enduro: alt om etappene, kart og detaljer for rittet kommende lørdag.

Sist oppdatert: 18. oktober 2017 kl 14.45
Fra stier som brukes i Ringerike Enduro kommende lørdag. Foto: Aslak Mørstad
Fra stier som brukes i Ringerike Enduro kommende lørdag. Foto: Aslak Mørstad
Lesetid: 3 minutter

Nykommeren på terminlista kjører doble etapper og start på toppen av første etappe, samt gullfarget dempegaffel som vandrepokal. Online påmelding stenger i kveld.

Ringerike Enduro består av tre etapper som skal sykles to ganger, totalt seks etapper, og hovedarena er på Ringerike Skytesenter ved Buttentjern på Eggemoen.

– Arenaen ligger på toppen av etappene. Det gjør at deltakerne kommer rett til starten av etappene, men må sykle en motbakke opp til premieutdelingen på etter siste etappe, sier rittleder Torjus Winther. 

Slik blir etappene
Det er stukket ut tre ulike fartsetapper, alle med start ved hovedarenaen, som kjøres i rekkefølge. Etter transportetappen tilbake fra tredje etappe sykles første etappe om igjen som etappe fire. Se fullstendig etappebeskrivelse under, og etappeprofiler i bunnen av saken.

– Doble etapper er standard i rally og egentlig ganske kult, for da kan du sammenlikne og se om du forbedret deg noe fra den første til den andre gangen. Det tror jeg kan bli litt moro, sier Winther, som selv har bakgrunn fra rally.

Les også: Det mest fysiske rittet jeg noen gang har deltatt på 

Saken fortsetter under

Nærkartferdig
Illustrasjon: Ringerike Enduro

Illustrasjon: Ringerike Enduro

Dette er etappene
FE1 starter med et kloppet parti som går over i en slak furuskogsti. Halvveis på etappen åpner stien seg, og du vil oppleve flyt, fart og mye moro.

FE2 starter på en gammel traktor vei med mye fart og spenning før den knekker inn på et lite gjørme parti. Etter dette går etappen over i fin, åpen furuskog og det flyter helt ned til mål.

FE3 starter i åpent terreng før den går over til et lite tråkkeparti og inn på en traktorvei i cirka 100 meter. Deretter kommer du over på en sti som du kommer til å glise av og snakke om resten av vinteren.  

100 prosent naturlig
Ringerike enduro frister med 100 prosent naturlige stier og stort sett tørre forhold.

– Vi har ingen bygde elementer i løypa. Vi bruker kun det stinettet som allerede er her. Stiene er relativt lette når det er tørt, og underlaget her er også av en sånn type som ikke blir spesielt gjørmete selv når det regner. Det er jo et pluss sent på høsten, sier Winther.

Les også: Nytt enduroritt på Ringerike 

Saken fortsetter under

Ringerike Enduro 1 - Silje Gjerde 1400x933
Mye flyt og naturlige stier. Foto: Ringerike Enduro

Mye flyt og naturlige stier. Foto: Silje Gjerde

Vandregaffel
Premiene skal det også være verdt å kjempe om, spesielt i lagkonkurransen.

– I lagkonkurransen vanker det en gullfarget dempegaffel som vandrepokal, og påmelding av lag, vennegjenger, klubber og bedrifter gjøres ved startnummerutdelingen, sier Winther.

Alle rytterne i lagkonkurransen får poeng i den klassen de kjører, henholdsvis menn og kvinner. Deretter legges de poengene til de tre beste rytterne i laget sammen. Dette er lagets samlede poengsum, og laget med flest poeng vinner.

– Det kan lønne seg å ha med en kvinne eller to på laget, for de har lettere å få en topp-10 plassering da det generelt er færre påmeldte i dameklassen enn i herreklassen, sier Winther.  

BESTILL ABONNEMENT: Det beste TERRENGSYKKEL-innholdet hjem i postkassen.

Etappeprofiler

FE1&4 JPG
Etappe 1 og 3

Etappe 1 og 4

FE2&5 JPG
Etappe 2 og 5

Etappe 2 og 5

FE3&6 JPG
Etappe 3 og 6

Etappe 3 og 6

Publisert 18. oktober 2017 kl 14.45
Sist oppdatert 18. oktober 2017 kl 14.45

Relaterte artikler

Terrengsykkel.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen | Journalister: Knut Andreas Lone, Sigurd Ekeli Grimsby

Kommersiell leder: Alexander Hagen