Motbakkerittet Aron Opp serverer 270 høydemeter fordelt på rundt 1.8 kilometer opp skibakken på grusveier og ispedd noen bratte kneiker. På toppen kåres vårens klatredronning, klatrekonge og klatreknekter.
Aron Opp ble første gang arrangert i fjor vår. Deretter ble tilnærmet samme løype kjørt igjen i høst, og rittet er blitt populært både som en sosial happening i klubben og fordi rittet gir en dønn ærlig tilbakemelding på formen.
– Her er det nesten ikke terreng, bare høydemeter, så nå får vi virkelig se hvem som har trent i vinter, sier Svenn Fjeldheim, som vet hvilken syrefest som venter årets første ritt på hjemmebane.
I september var det Nikolai Bing Karlsen som var raskest opp skianlegget med tida 9:37, mens Kristin Ankile ble dronningen av Aron på 14:08.
Til høsten blir det en ny sjanse til å vippe hoffet av tronen. Da inngår rittet også i den regionale terrengcupen TeVeBu-Cup, og arrangeres 21. september.
Les også: Klart for TeVeBu Cup
Saken fortsetter under
Aron Opp er grus og høydemeter. Foto: Svenn Fjeldheim
Detaljene
Konseptet er som på de to foregående utgavene. Rittet kjøres som puljestart, med første pulje ut klokka 18.00. Etter rittet blir det diplomutdeling og noe å bite i.
– Vi setter opp puljer basert på en viss trynefaktor/ kjennskap/ Strava-søking og Merida-Rittranking-googling uka før, sier rittleder Silje Holmsen i Aron SK.
Startskuddet for Aron Opp går klokka 18.30, mens sekretariatet er åpent fra 17:45 på stedet for utlevering av startnummer, etteranmelding og lisenskontroll. Holmsen oppfordrer imidlertid til å melde seg på i forkant, og ikke komme i siste liten for å hente startnummer, dersom det er mulig. Alle deltakere må ha løst lisens. Det er kun lov med terrengsykkel, altså ikke kross-sykkel, bukkestyrer eller kross-styrer.
Mer informasjon om rittet på Facebook
BESTILL ABONNEMENT: Det beste TERRENGSYKKEL-innholdet hjem i postkassen.
Martin Østberg tilfreds framme på toppen. Foto: Silje Holmsen