Førsteårssenior Sigurd Salberg Pedersen fra NTG, som er med på opplegget for andre gang, syns han har god effekt av opplegget.
– Det viktigste jeg føler vi har fått ut av dette så langt er på det tekniske. Vi har syklet mye på sti, og fått frisket opp igjen tekniske ferdigheter etter en noen vintermåneder hvor det ikke blir så mye sykling på sti, sier han, og forteller at på de første seks dagene la de ned mellom 20 og 25 timer trening.
– Vi har en meget god teknikktrener i Bjørn Ballangrud som er utrolig flink til å instruere, og gir gode, konkrete tilbakemeldinger, sier Pedersen.
Les også: Ny trener og landslagsmodell for utfor
– Jeg må bare berømme den prestasjonskulturen som er i gruppa. Alle er med på å motivere og pushe hverandre på teknikkøkter, og det var mange som tok store steg og flyttet egne grenser på hopp og dropp i fjor. Alle er flinke til å dele egne erfaringer og man merker at det tekniske nivået på hele gruppa hever seg i løpet ei slik samling, sier han, og legger til at det både er terrengsyklister og landeveisryttere på samlinga.
Hva er det viktigste med vintersamlinga i Spania?
– Hovedfokuset på samlinga er få kjørt mye mengde, mye teknikktrening, og en del spesifikk hurtighetstrening, sier Pedersen, og forklarer at den kombinasjonen er mye lettere å få til i varmere klima.
– Når vi er hjemme på Lillehammer har vi mest fokus på kapasitetstrening, og da er det godt å komme ned til Benidorm med varmere vær, veldig gode sykkelforhold og et litt annet fokus på treninga enn vi er vant til, sier han.
Erfaringene fra den første samlingen vinteren 2015 gjør at gruppa er enda bedre forberedt i år enn i fjor.
– Da vi var der nede i fjor, fant vi mye gode stier og sykkelterreng. I tillegg fant vi en liten “bikepark” som var bygget av noen lokale syklister. Den inneholder 4-5 korte utforløyper på cirka 30 sekunder hver, med hopp, doseringer og dropp, sier Pedersen.
Les også: Mer og hardere trening må til
Saken fortsetter under
Hopp og sprett. I fjor fant NTG og LCK en bikepark med masse tekniske elementer å leke med. Foto: Privat
Hvordan legger dere opp samlingen slik at dere får mest mulig ut av tida?
– Treninga legges opp i tredagersbolker med tre dager hvor vi har 3-5 timer trening hver dag, også en restitusjonsdag med litt lett og alternativ trening mellom hver bolk, sier Pedersen, og forklarer at restitusjonsdagen er alfa-omega for treningsutbyttet.
– Det er lett å bli litt overivrig når man kommer ned til så gode forhold, men med restitusjonsdagene klarer vi å holde belastninga nede så vi ikke trener oss helt i senk, understreker han, og legger til at de fleste velger også å legge inn ei økt med tøying og massasjerulling på ettermiddagstid for å optimalisere restitusjon og unngå belastningsskader.
Hva gjør dere annerledes i år enn i fjor?
–Vi jobber spesifikt med spesielt svingteknikk. Noe annet vi også har jobbet mye med, som vi ikke har gjort så mye tidligere er fokus på giring, og å treffe med rett tråkkfrekvens i akselerasjoner, for å kunne skape fart ut av svinger og inn i bakker, sier Pedersen.
–Her er det mange som har en del å gå på, og det er noe vi fokuserer og jobber mye med her nede når vi har muligheter til det. Dette er noe vi må vedlikeholde så godt som mulig utover vinteren, til det blir bart og vi kan jobbe videre og utvikle oss mer på disse områdene.
Sigurd Salberg Pedersen og gjengen fra NTG og LCK har fått lagt ned godt med timer på både teknisk trening og mengde. Foto: Privat