– Vi spurte deltakerne som var med i 2017, og de fleste svarte at det er stiene som er det viktigste, selv om mange av dem var positive til å ha Grenserittet som tredje etappe. Men det var en del som trakk fram at det ville være bedre å sykle bare fredag og lørdag, slik at de slipper å ta fri torsdagen for å delta, sier hun.
Koren utelukker ikke at rittet kan utvide med en tredje etappe i framtida, og at den i så fall blir på sti.
– Det er ganske tydelig at det er sti disse syklistene er ute etter, og blir det større interesse kan vi alltid utvide med en tredje dag på sti senere, sier hun.
Slik gikk Grenserittet etappe 2017
Videreutvikler premiereutgaven
Grenserittet Etappe ble arrangert for første gang i 2017, og besto da av tre dager. Årets todagersutgave er kuttet, vil gå i de samme områdene og bruke mange av de samme stiene som i fjor.
– Vi har utrolig mange stier å ta av, så noe blir nytt i år, men mye blir også likt som i fjor. Det er et enormt arbeid å få godkjenning fra alle grunneierne som er berørt, og vi føler nå at vi har funnet optimale stier, Mange av stiene ligger såpass langt inn i skogen at det er relativt få turgåere som bruker dem, vi bruker ligger i områder som er fredet. Totalt er over 50 prosent flytstier og bare korte strekninger med transport, sier Koren.
Fortsetter med GPS og handicap
Grenserittet Etappe vil også i år bli kjørt etter GPS-spor som deltakerne laster ned i forkant, og startordningen blir handicap-basert.
– Noen er skeptiske til å kjøre på GPS-spor, men tilbakemeldingene etter rittet var at selv førstegangsdeltakere syns det gikk greit å laste ned og følge sporet. Det er et system som er ganske utbredt i rittsammenheng nedover i Europa, blant annet i Trans Portugal som vi har hatt mye kontakt med. De bruker også handicapsystemet med en klasse uavhengig av alder og kjønn, sier Koren.
Les også: Grenserittet kjøres etter handikap
Handicapsystemet er utviklet for at flest mulig skal komme i mål omtrent samtidig og dermed gjøre målgangen mer sosial og spennende selv om deltakernes forutsetninger varierer.
Utgangspunktet er mann på 40 år, så er du eldre og/eller kvinne, starter du tidligere, forklarer Koren. Tilsvarende, er du mann og yngre enn 40 starter du senere. Med dette systemet kan alle deltakerne sykle i samme klasse.
Deltakerne får også sin egen etappetid i mål og sammenlagttid, slik at de også kan sammenlikne seg med andre deltakere på tradisjonelt vis.