De fire gründerne fra Helios-DBS laget satser fortsatt for fullt: Teamsjef Knut Erik Nesteby, UltraBirk-kongen Tor Halvor Bjørnstad-Tuveng, samt brødrene Eirik og Anders Fiskvik går inn i sin tredje sesong som UCI-registrert team.
I år går Trek inn som hovedsponsor, sammen med Mesterhus, som allerede har vært inne i laget siden starten.
– Vi ser at vi trenger fulldempere. Nivået er blitt så høyt og marginene er så små at alle detaljer teller, sier Nesteby.
Helios er fortsatt med i laget, og det er han glad for.
– Helios står i grunn for det vi har bygget laget vårt på: Det skal være rent, sunt og naturlig. Det er vi stolte av, og det vil vi representere utad.
Terrengsykkel testet stisykkelen Trek Slash
På lagoppstillingen er det også noen endringer på lagoppstillingen for sesongen 2015.
Martin Andersen, som syklet for Team Cityride i fjor, og Berit Gjelten kommer inn, mens Bersvenn Støen må satse mer på jobb og familie, og Linda Wold må trene seg opp etter hofteoperasjon i høst.
– Berit Gjelten er kanskje den største stjerna av de nye. Hun sykler styggfort i motbakke, og satsingen på landevei i fjor har helt klart tilført henne mer drive. Man får jo gjerne en del beinstyrke av å sykle landevei, og det er jo ingen ulempe i terrenget heller, sier Nesteby.
– Dessuten har hun en mastergrad i psykologi, så hun kommer vel til å snurre oss rundt lillefingeren, legger han til.
– Martin er en initiativrik kar som har snakketøyet i orden, så han tilfører mye til laget ikke minst på det sosiale planet, sier Nestby, og antyder at tryslingen vil satse på de mer tekniske rittene, slik som Terrengsykkelrittet og UltraBirken.
(Saken fortsetter under)
BERIT GJELTEN er teamets eneste jente. Foto: Brøttum IL
Team Trek Mesterhus er ett av sju norske UCI-registrerte terrengsykkellag, og kommer til å satse på Trans Østerdalen 3-dagers, som er Norges eneste etapperitt i terreng, Norgescup og NM maraton, Birkebeinerrittet og UltraBirken.
– Trans-Østerdalen er viktig fordi det er Norges eneste etapperitt. Det er jo definisjonen på hvor mye moro du kan ha på en helg. At det går over tre dager gir en annen dimensjon til konkurransen. Dessuten er rittet lokalt og vi ønsker å bidra til å skape aktivitet her, sier Nesteby.
Les mer om Trans-Østerdalen, som nå har åpnet påmelding for 2015: Fortsetter på ketsjup-effekten
(Saken fortsetter under)
TRANS-ØSTERDALEN 3-Dagers er ett av høydepunktene for Team Trek Mesterhus, som mener rittet byr på indrefileten av det nedlagte MTB 6-dagers fra Trondheim til Oslo. Her er Eirik Fiskvik i aksjon under fjorårets ritt. Foto: Arrangøren
I tillegg står rytterne fritt til å prioritere andre ritt utover disse tre. Flere av rytterne vil også kjøre Grenserittet, Nordsjørittet og CykelVasan, og der det lar seg gjør vil de utnytte styrken og fordelene som ligger i det å være et lag.
– Å kjøre som et team gjør oss alle sterkere, og på de rittene der det er naturlig og løypa ligger til rette for det, kjører vi taktisk, sier Nesteby, og forklarer at lagtaktikk var en av grunnene til å etablere et eget lag.
– Den opprinnelige ideen med å starte et slikt lag var at vi skulle kunne bruke hverandre litt som et landeveislag også i terrengsykkelritt og dra fordeler av det at vi er et lag. Vi har skåret på det i konkurranser som Nordsjørittet og Birken, og vi ser at sammen har vi muligheter til å oppnå mer og bedre resultater enn hver for oss, sier Nestby,
Taktikken er imidlertid ikke fastlagt for hele sesongen, men avhenger av hvert enkelt ritts profil og rytternes styrker der og da.
– Ofte går vi inn i et ritt med en tanke om hvem som er dagens kaptein og hvem det kjøres for, samtidig som vi tar beslutninger underveis avhengig av hvem som har dagen og beina, sier Nesteby.
Den strategien har fungert før. I Skarverittet 2013 ble Anders Fiskvik norgesmester i maraton. Skarverittet 2014, som også var finalen i Norgescupen, ble et oppgjør mellom Nesteby og Bjørnstad-Tuveng.
Les mer: Drama i NC-avslutningen
Første test for laget blir det seks dager lange Andalucia Bike Race i Spania i februar. Der stiller Andersen og Nesteby som et lag, mens Eirik Fiskvik stiller med Christian Amdahl, som er innleid for anledningen.
– Andalucia blir trening. Konkurranselik trening, langt og hardt, og vi får testet våre nye Trek fulldempere, sier Nesteby.
– I alle nasjonale ritt satser vi på å ha en mann på pallen. Drømmen er å hente NM-trøya tilbake. Kanskje det er min tur nå, antyder Nesteby.
LAGARBEID: Tor Halvor Bjørnstad-Tuveng drar Anders Fiskvik (delvis skjult) og Eirik Fiskvik opp Gammeldalen under andre etappe av Trans-Østerdalen 3-dagers 2014. Foto: Ingeborg Scheve