Det er Nanset IL som arrangerer første runde i terrengcupen, og rittet kjøres på Vikerøya ved Larvik 23. april. Totalt er det spikret åtte runder i cupen, men det åpnes også for å legge inn motbakkerittet Aron Opp.
Inspirert av sykkelkross
Nytt i år er at de yngste klassene kjøres etter format fra sykkelkross, der deltakerne sykler så mange runder de rekker i løpet av den tida rittet varer. Dette vil gjelde klassene fra 6 år til og med 8 og 9 år.
– Dette er noe vi prøvde ut under cupen i fjor, og barna var veldig fornøyde med det. Formatet gjør at alle deltakerne kommer i mål omtrent samtidig, og siden det ikke er tidtaking eller rangering i disse klassene er det viktigste uansett at ungene får sykle så lenge som mulig innenfor det forbundets regelverk for aldersbestemte klasser tillater, sier Christian Rode, som er rittleder for helgas cuprunde og en av ildsjelene bak den regionale terrengcupen.
De yngste rekruttklassene vil ha ritt-tid på 10 minutter, mens 8- og 9-åringene sykler 15 minutter. For øvrige klasser, fra 10 år og eldre, kjøres rittene etter vanlig rundbaneformat, med fellesstart, fastsatt antall runder og første rytter i mål vinner.
Les også: Ildsjeler lanserer ny regional cup
Slik blir terminlista 2017
23. april: TeVeBu Cup 1 – Nanset IF, Vikerøya
30. mai: TeVeBu Cup 2 – Nanset IF, Nanset/Bjørndalen
14. juni: TeVeBu Cup 3 – Re
9. august: TeVeBu Cup 4 – Svelvik
22. august: TeVeBu Cup 5 – Sande
6. september: TeVeBu Cup 6 – Birkebeineren
17. september: TeVeBu Cup 7 – Konnerud
I tillegg er det mulig at motbakkerittet Aron Opp/ Nesten Aron Opp i Drammen blir en del av cupen. Dette rittet går 4. mai.
Les også: Slik blir Kalas Cup 2017
Saken fortsetter under
Litt færre høydemeter enn i Norgescupen, men ingen tvil om at det koster likevel. Foto: Nanset Sykkel
Proft rekrutteringstiltak
TeVeBu-cup er et felles tiltak for Telemark, Vestfold og Buskerud, derav navnet, og er også en videreføring av den populære Giant-Cup som ble nedlagt etter sesongen 2014.
Målet med cupen er å skape en regional rekrutteringsarena for ryttere som vil prøve seg på terrengsykling.
– Vi har ambisjoner om at vi skal være en proft organisert cup med lav terskel og lave skuldre. Her skal man kunne prøve seg på terrengsykling uten å måtte melde seg på Norgescupen, og våre ritt har litt færre høydemeter, færre dropp og mindre hopp enn det som er vanlig i Norgescupsammenheng, sier Rode.
– Det skal være gøy å være med, og de skal ønske å komme tilbake. Derfor legger vi mye i å lage morsomme løyper med mye sti som ikke er for harde, og vi strekker forbundets maksimaltider så langt vi kan, slik at alle skal få syklet mye, sier han.
Les også: Venter over 200 til rundbanefest
Ikke bare for barn
Selv om cupen er et rekrutteringstiltak for de yngre, er det fritt fram for voksne også.
Det settes opp aktive klasser for junior, senior opp til 30 år, og senior fra 30 år og eldre. Videre blir det også en sportsklasse for ryttere fra 17 år og eldre. Denne vil sykle færre runder enn de aktive klassene.
BESTILL ABONNEMENT: Det beste TERRENGSYKKEL-innholdet hjem i postkassen.
Utfordringer skal det være underveis. Foto: Nanset Sykkel