Nordsjørittet lanserer et nytt og tøffere terrengritt med ny og mer teknisk løype til 20-årsjubileet i juni, så vel som en helt ny familieløype på 20 kilometer.
– Dette er for de som vil kjøre lenger og mer teknisk, og de skal jammen få boltre seg i den nye løypa, sier Siri Ommedal, som er daglig leder i Nordsjørittet AS.
– Vi skal ha storskjerm i målområdet, Kjell Erik Kristiansen som speaker, masse publikum som skaper stemning, og mye underholdning. Det er alltid spennende å se hvordan det gjøres opp om seieren og det kan bli ekstra spennende i 2017, sier Ommedal.
– Nå har Coop Østerhus vunnet mange ganger og det samme gjelder Hitec Products på jentesiden, men nå tror vi terrengsyklistene vil gi dem større kamp om pallplassene. Videre kommer også Gunn-Rita Dahle Flesjå og lover at hun skal gi alt for å vinne 10. juni, sier hun.
Les også: Nordsjørittet: Østerhus-Mesterhus
Saken fortsetter under
Dette blir det mer av i Nordsjørittet MTB Marathon. Foto: Rune Helliesen
Ønsker seg mer terreng
– Vi hadde lyst til å gjøre noe helt spesielt og spektakulært til jubileet, og ta den litt mer ut. Da var det naturlig å ta inn stibiten i rittet vårt. Nordsjørittet er et terrengritt, men vi har veldig snilt terreng, så det er mange som har spurt om mer terreng og mer teknisk løype. Og det skal de få, sier Ommedal.
Nordsjørittet presenterte tilbudet for lagledere og sponsorer i forrige uke, der også Dag Otto Lauritzen hadde et populært foredrag. Tilbakemeldingene tyder på at tilbudet fyller et behov.
Flere detaljer rundt den nye mer tekniske utgaven, slik som eksakt løypetrasé og distanse, vil bli presentert etter hvert som det blir klart, men Ommedal antyder at vinnertida vil være cirka en time lenger enn dagens trasé, altså pluss/minus fire timer.
– Rittet tar utgangspunkt i hovedtraséen og noen naturlige sløyfer i tillegg til den. Vi jobber akkurat nå med å finne de optimale løsningene med tanke på hvor vi har lov til å sykle, ettersom det er en del terreng som er omfattet av verneforskrifter, forteller Ommedal.
Når påmeldingen til den nye MTB Marathon utgaven åpner 10. desember er det eliten og 300 ryttere til som får muligheten, og det er først til mølla som gjelder.
Saken fortsetter under
Så langt har det vært liten grunn til å kjøre fulldemper i Nordsjørittet. Foto: Rune Helliesen
Les også: Grenserittet med 3-dagers ultra
Flere jubileumsnyheter
For deltakere i andre enden av spekteret lanserer Nordsjørittet en 20 kilometersløype spesielt tiltenkt familier og trimmere.
– Dette er en stor gruppe som vi egentlig ikke har hatt noe godt tilbud til, og vi vil at Nordsjørittet skal være en sykkelfest for absolutt alle, sier Ommedal.
Mer av det klassiske
Det originale 91 kilometer lange hovedrittet vil bestå som det er. Det samme vil 45-kilometeren, som arrangeres for tredje gang i 2017. Der mener arrangøren at de har truffet en stor gruppe syklister.
– Da vi lanserte det i 2015 var det kun for damer, og vi fikk med oss 400 veldig ferske damer, og i år åpnet v for menn også. Vi ser at dette er et godt treningsmål for mange, og at flere har tatt steget til hovedrittet etter at de fikk prøvd seg på den halve distansen, sier Ommedal.
I tillegg kjøres også barne- og ungdomsrittene slik som de pleier.
Som abonnent på et av Fri Flyts magasiner får digital tilgang på alle plussartikler. Se for eksempel:
Terrengsykkel: Test av elsykkel for sti
Klatring: Slik velger du klatresko
Landevei: Test robuste grussykler med bukkestyre
Fri Flyt: Test av allsidige topptursekker
BESTILL ABONNEMENT: Det beste TERRENGSYKKEL-innholdet hjem i postkassen.
Det er sjelden terrenget som får deltakerne til å gå av sykkelen i Nordsjørittet. Foto: Rune Helliesen