– Terrenget er helt vilt

Siv C. Hamre og Cecilie Pederstad Rise fikk rikelig med utfordringer i løpet av TransAlp-uka, samt en god slump til barnekreftforskning.

Sist oppdatert: 24. juli 2016 kl 09.48
Været og utsikten var på rytternes side i årets utgave av TransAlp. Her fra etappe 2. Foto: Privat
Været og utsikten var på rytternes side i årets utgave av TransAlp. Her fra etappe 2. Foto: Privat
Lesetid: 4 minutter

– Vi har kost oss masse. Det var beinhardt, men det er nydelig natur, fantastisk stemning og helt vanvittig kule og varierte løyper, og terrenget er helt vilt, sier Siv C. Hamre om det sju dager lange etapperittet i Alpene.

Hun og makker Cecilie Pederstad Rise har jobbet seg gjennom 17500 høydemeter fordelt på 520km, og duoen melder om fine forhold. 

– Vi har vært heldige med været. Nesten litt for heldig for min del de siste dagene, for det er faktisk sykt, sykt varmt, sier Hamre, som likevel syns utfordringen har gått over all forventning. 

Les også: Sykler TransAlp for en god sak 

Er det noe kunne de gjort om igjen, ville de kjørt hardere fra start.

– Vi innser i etterkant at vi tok det altfor rolig i starten og jobbet dårlig som lag. Jeg hadde en vanvittig god dag og Cecilie hadde en mindre god dag, og på de to siste dagene var hun definitivt lagets sterkeste ledd. Vi skjønte etterhvert betydningen av å henge i trøya og dytte i ryggen, noe vi skulle gjort på dag en. Da mistet vi 45 minutter på dag en, noe som er svært vanskelig å hente inn igjen, sier Hamre.

– Men vi har hatt et veldig fint underveis. Vi har kost oss og jobbet svært godt som team, særlig fra dag tre og utover. Opp og nedturer deler vi etter "en for alle og alle for en-mentaliteten”. Det er alltid VI og OSS på alt vi gjør. Det er supert å være på tur med Cecilie, sier Hamre. 

Saken fortsetter under

TransAlp day 1 - Hamre 1000x
Cecilie Pederstad Rise på første etappe. Foto: Privat

Cecilie Pederstad Rise på første etappe. Foto: Privat

Bratt både opp og ned
Hamre og Pederstad Rise har fått kjørt seg i løpet av uka i Alpene. Selv om de har forberedt seg som best de kunne før avreise, er det få av treningsøktene som minner om det de har støtt på i TransAlp.

– Bakkedrag opp til Tryvann kan sammenlignes med en liten fartsdump, for å sette det som møter oss litt i perspektiv, sier Hamre, og legger til at det er lite trøst i utforbakkene heller.

– Ingen utforkjøringer her er hvile, slik som de er på enkelte ritt i Norge. Man blir skikkelig stinn i låra, og vi har fingre som er så sprengt nå at vi nesten ikke får gira med tommelen. Og etter en heftig og lang utforkjøring går det ofte rett inn i motbakke, gjerne en som er sykt bratt og lang. Hvileskjær er det ikke lagt inn i løypa, sier Hamre.

Les også: Storslått i BC Bike Race 

Rutiner
Debutantene erfart fort at rutiner er avgjørende for at etappene skal gå så knirkefritt som mulig. Kort oppsummert går det i ett på skjema som følger. 

Opp klokka 0600 
Bag klar klokka 0700
I startområdet cirka klokka 0800 
Levere race pack og fikse alt 
Start klokka 09
Sykle i vei
Vask og puss av sykkel
Mat og drikke
Komme seg på hotellet (som ikke alltid er veldig nærme) 
Spise middag eller pastaparty klokka 18
Klargjøre for morgendagen med utstyr mm.
Sove (ofte ikke ferdig før i 22-23 tiden)

– Det er ikke mye tid til hvile og restitusjon Stemningen er helt vanvittig bra. Så utrolig mange fine folk i løypa, godt humør og vi norske jentene fikk vår egen supportklan både i og utenfor løypen, sier Hamre. 

Saken fortsetter under

Cecilie Pederstad Rise - Siv C Hamre - Transalp 2016 - Privat
Cecilie Pederstad Rise og Siv C. Hamre sørget for tid til kos underveis også. Foto: Privat

Cecilie Pederstad Rise og Siv C. Hamre sørget for tid til kos underveis også. Foto: Privat

Samarbeid
Hamre og Pederstad Rise har også rukket å bli kjent med flere av lagene de konkurrerer med, og trekker fram jentene i det norske laget Team Stamina.

– De jentene er helt suverene, og positive, råsterke og team-fokuserte. De har gjort uken vår her nede så utrolig hyggelig, så de to siste dagene bestemte vi oss for å sykle sammen som et firemannslag etter å ha hentet hverandre inn og hjulpet hverandre igjennom på etappe fem, forteller Hamre.  

Trenger fortsatt støtte
Hamre og Pederstad Rise har ambisjoner om å samle inn 70.000 kroner til barnekreftforskning, 10.000 kroner for hver etappe. Etter fem av sju etapper har duoen fått inn nesten halvparten av beløpet, men prosjektet ligger ute til 31.desember 2016.

– Vi har samlet inn ca 30 000 kroner så langt, og det er bare å fortsette å bidra! Hvert tråkk og bidrag går til barna som har motbakker som innebærer kamp om livet, sier Hamre. 

BESTILL ABONNEMENT: Det beste TERRENGSYKKEL-innholdet hjem i postkassen. 

Publisert 24. juli 2016 kl 09.48
Sist oppdatert 24. juli 2016 kl 09.48

Relaterte artikler

Terrengsykkel.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen | Journalister: Knut Andreas Lone, Sigurd Ekeli Grimsby

Kommersiell leder: Alexander Hagen