I år er det lagt opp til tre spurtpriser i eliteklassene, og derfor blir løypa gjort om noe sammenliknet med tidligere utgaver.
– Den første spurtprisen er ved Radisson Blu, dermed blir det også noen små justeringer på årets trasé. Vi tar av Vestbyvegen og kjører dermed gangvegen opp til Radisson, hvor vi har spurten, før vi leder feltet ut på Vestbyvegen igjen. Ved Radisson vil beste dame og beste herre i eliteklassen vinne en hotellweekend sponset av Radisson Blu Resort Trysil, sier rittleder Olve Norderhaug.
Den neste spurtprisen ligger på Trysil Høyfjellssenter, og den siste er til første mann og kvinne i mål på toppen av Trysilfjellet, 1132 meter over havet. Den første spurtprisen er en hotellweekend på Radisson Blu, de to andre er på 2.500 kroner hver. Totalt deles det ut spurtpriser for mer enn 15.000 kroner i årets utgave.
Alle ryttere uansett klasse er med i kampen om svart trøye og medlemskap i Timesklubben. Svart trøye tildeles alle som gjør unna de drøyt 13 kilometerne og 918 høydemetrene på under 1 time. I tillegg skal det kåres sammenlagtvinnere for beste rytter i Trysilrittet og Topprittet 1132, samt beste 3-mannslag. Både lagkonkurransen og sammenlagtvinnere for Trysilrittet og Topprittet 1132 baseres på sammenlagtlister for de to dagene.
Se Terrengsykkel-TV: Fikse et røket kjede
Også nytt av året er at Topprittet 1132 kjøres på søndag klokka 10.00 i stedet for fredag kveld. Trysilrittet består av totalt fem ritt, fordelt på helga 3.-5. juli.
Les også: Trysil rigger til 3-dagers ritthelg
Hovedrittet Trysilrittet 75 kjøres lørdag 4. juli, og inngår i NCF Mastercup terreng samt at det er seedingsritt til Grenserittet, CykelVasan og Birkebeinerrittet. Samme dag arrangeres også familieritt på 13km og barneritt i sentrum.
Søndag 5. juli åpner med Topprittet 1132 klokka 10.00, og Fjellrunden 13km for ungdom mellom 11 og 16 år klokka 12.00. Fjellrunden er også åpen for trimmere uten tidtaking, parallelt med ungdomsklassene.