Vidar Mehl (her vist som avatar i Zwifts univers) vant torsdagens runde av Lamb Chop-serien, og markerte med det første gang den antatt beste og dermed sist startende gruppa i rittserien som kjøres etter handicap-format tok igjen samtlige grupper foran i rittet.
Lesetid: 4 minutter
– Det var veldig moro å vinne en Lamb Chop-runde. Det er en av de seriene som har flest høyprofilerte lag og de høyest rangerte rytterne, den sendes live på nettet og har løpende kommentering, så det gir litt prestisje å vinne her, sier Vidar Mehl, som sykler for det nyetablerte norske elitelaget Kalas e-Sport Racing Team.
Mehl hadde en gjennomsnittswatt på 379, og tråkket 383 watt på sine beste 20 minutter, 415 watt på de beste 5 minuttene, 591 watt det beste minuttet og 1009 watt på sine beste 15 sekunder.
Det var totalt 14 nordmenn som fullførte i herreklassen i torsdagens runde av Lamb Chop-serien, samt tre i dameklassen. Totalt var det mer enn 300 påmeldte i herreklassen.
Handicapritt Lamb Chop-serien skiller seg fra de fleste Zwift-konkurransene med er en litt spesiell rittserie, for slik den er konstruert så har alle en sjanse til å vinne. De som på papiret er de dårligste og tråkker minst watt per kilo kroppsvekt, starter først. De antatt beste starter sist. Første rytter i mål vinner, uansett startpulje.
Med denne typen format legger arrangøren opp til at flest mulig av deltakerne møtes mot slutten av rittet, og at det da blir et massivt spurtoppgjør om seieren. Men det forutsetter at grupper med samme handicap samarbeider. Det gir rittet en ytterligere taktisk dimensjon, og det norske laget som rittdebuterte i slutten av oktober har allerede knekt den koden.
– Dette var det tredje rittet i Lamb Chop-serien, men første gang den beste kategorien tok igjen alle de andre kategoriene. Alle på laget vet at det er Vidar som kan vinne slike ritt, så resten av gjengen kjører det de har så lenge de har noe å kjøre med, sier Ole Christian Fagerli, som er initiativtaker til Kalas eSport Racing Team.
Kalas eSport Racing Team består av sju ryttere, hovedsakelig terrengsyklister: regjerende Zwift-norgesmester Vidar Mehl, tidligere Zwift-norgesmester Morten Vaeng, Øyvind Bjerkseth, Kristian Oftedal, Tom Ove Kaland og Odd Erlend Hansen Berg, i tillegg til initiativtaker Fagerli, som også var trener for Team Terrengsykkel de siste sesongene.
Den tidligere eliterytteren tror det norske laget med sin erfaring fra terrengsykling har en fordel.
– Rittene varer som regel fra en til to timer, og det passer perfekt for terrengsyklister og den konkurransetida de er vant til, sier Fagerli.
Håper på bedre kontroll Selv om rittene på Zwift i stor grad er basert på at deltakerne er ærlige om sine wattverdier og kroppsvekt, som brukes til å fastsette pulje og handicap, er Mehl klar over at det jukses i e-sykling, og at det på mange måter er lettere å juge på seg fordeler. Han håper derfor at det vil bli mer kontroll og systematisk ettersyn av dette nå som e-sykling er formelt innlemmet i UCI.
– Jeg merket jo det da jeg syklet den internasjonale gaterittserien der de beste rytterne ble fløyet inn til London for å sykle finalen live på samme utsyr, likt kalibrert og med formell innveiing. Da var det en del av de som hadde hevdet seg på hjemmesykling som absolutt ikke presterte og det var i stor grad de vi hadde våre tvil til i forkant. Derfor håper jeg at det vil bli flere konkurranser som kjører slike format med live finaler nå, sier Mehl, som også er regjerende Zwift-Norgesmester.
Største norske sponsoravtale Sist uke inngikk smartrulle-leverandøren Wahoo Nordic sin mest omfattende sponsoravtale i Norden med Kalas e-Sport Racing Team.
– Det føles jo helt sprøtt å bli sponsa på denne typen sykling. Men det er jo litt kult at vi kan være det første laget i Norden som får det, sier Mehl.
Den toårige kontrakten er den største av sitt slag i e-sport i Norden, og representerer også første gang Wahoo sponser et lag.
– Det vanlige for Wahoo er å sponse individuelle utøvere, men dette er ryttere vi kjenner fra tidligere og vi vet hva de er gode for, sier Stein Magnus Olafsrud i EFCT, som er partner med Wahoo Nordic.
For utøverne betyr kontrakten av de alle får en Wahoo-rulle hver, nødvendige matter og belter, samt tilbud om å kjøpe tilbehør og ytterligere utstyr til kostpris.
– Vi ser også selvfølgelig forretningspotensial i denne avtalen. Vi er sikre på at vi bare er i den spede begynnelsen på e-sport, og at denne formen for sykling kommer til å ha sterkt vekst framover. Det ønsker vi å være en del av. Vi er opptatt av å være godt synlige i miljøet fra start, og vi jobber med å etablere flere typer eventer innenfor e-sport framover, sier Olafsrud.
Allerede abonnent?
Bestill abonnement og få tilgang til artikkelen.
Alle abonnement gir full tilgang til hele vårt digitale univers. Det inkluderer Terrensykkel,
Fri Flyt, UTE, Klatring, Landevei og Jeger sine nettsider, app og e-magasin.
1 måned
Digital tilgang til 6 nettsider
Papirutgaver av Fri Flyt
3 måneder
Digital tilgang til 6 nettsider
2 utgaver av Fri Flyt Magasin
12 måneder
50%
rabatt
Digital tilgang til 6 nettsider
8 utgaver av Fri Flyt Magasin
Betal smartere med Klarna.
Abonnementet fornyes automatisk etter bindingstiden. Si opp når du vil, men senest før perioden utløper.
Terrengsykkel.no skriver om gode sykkelopplevelser og er det naturlige startstedet på nett. Terrengsykkel.no gir deg inspirasjon til å sykle mer, finne nye stier og holder deg oppdatert med grundige utstyrstester.