Lars Arnljot Sæbø (til venstre) og Hans-Petter Mellerud er klare for å sykle Cape Epics 658 kilometer til inntekt for Right to Play som #Team Zalaris. Foto: Privat
Lesetid: 3 minutter
– Vi er nok mer enn gjennomsnittlig strukturert i treningsarbeidet og vi synes det vi driver med er grusomt gøy. Men vi blir jo stadig konfrontert med at det vi driver med er en egotripp, og det er sant at det går med en del timer til trening og arrangementer. Så nå vil vi dele litt av oss selv og samtidig gjøre noe bra for barn i Afrika, sier Hans-Petter Mellerud (58).
Sammen med Lars Arnljot Sæbø (60) utgjør han #team Zalaris, som skal sykle Cape Epic til inntekt for Right to Play.
– Mitt selskap, Zalaris, samarbeider med Right to Play, og de gjør mye bra for barn i Afrika. Derfor føles det naturlig å bruke den oppmerksomheten vi får til noe positivt, og oppfordrer samarbeidspartnere og kontakter til å bidra i det prosjektet, sier Mellerud.
Lange etapper og tøffe konkurrenter venter i Cape Epic. Foto: Nick Muzik/Arrangøren
Dette er #teamZalaris De to tidligere fallskjermjegerne er nå menn med jobber i næringslivet, kone, barn og stasjonsvogn hjemmehørende i henholdsvis Asker og Bærum.
Begge er aktive terrengsyklister, har fullført Birken på under tre timer og ti minutter, deltar i Ultrabirken, jakter elg og trives i lag.
Like før sommerferien fikk de napp på søknaden om å sykle Cape Epic, og har forberedt seg på det siden de fikk vite at de hadde fått plass i rittet like før sommerferien.
Det er ikke treningsgrunnlaget det skal stå på. Begge trener fem-seks dager i uka, normalt pluss-minus ti timer. I vinter har det også blitt opp mot 15 timer med lange sykkelturer i Nordmarka og tidlige morgenstunder på rulla.
Hans-Petter Mellerud og Lars Arnljot Sæbø har tilbrakt timevis på hjul gjennom vinteren. Foto: Privat
Slitsomt Fredag reiser de til Cape Town. Mellerud og Sæbø vet det de skal sykle en distanse tilsvarende UltraBirken nesten hver dag i en uke. Rittet er på totalt 658 kilometer med 13 530 høydemeter og går over åtte dager. Søndag går prologen, og deretter seks ordinære etapper på mellom 70 og 122 kilometer, samt en kort etappe på 39km og 1430 høydemeter.
Men de vet at det fysiske bare er en del av utfordringen.
– Den største muskelen sitter mellom øra. Og den vil vi få bruk for. Fra tidligere erfaringer som fallskjermjeger, vet jeg at når du egentlig har lyst til å gi deg, så har du minst like mye igjen å gi. Det tror jeg vi vil få testet ut på et nytt nivå her, sier Mellerud.
Saken fortsetter under
Forsiktig ambisiøse – Vi kommer nok ikke til å gjøre bidraget til Right to Play avhengig av resultatene våre, i hvert fall ikke plassering. Det er ikke ofte Lars og jeg snakker om at det er et mål å gjennomføre en konkurranse vi skal delta i, men Cape Epic er en av de første hvor vi tenker at det er et mål å fullføre med stil og komme gjennom rittet skadefrie, sier han.
Samtidig kommer duoen til å kjøre det remmer og tøy holder.
– Vi har sett på resultater fra tidligere år, og vi har mål om å være på den øverste tredjedelen av resultatlista, hvis alt går som det skal. Men det er mange ukjente faktorer her.
Cape Epic 2018
Hva: 8-dagers etapperitt, arrangeres i år for 15.gang, ny løype hvert år
Hvor: Sør-Afrika
Når: 18.-25.mars 2018
Distanse: 658 kilometer, 13.530 høydemeter
Hvem: 650 lag (to ryttere per lag)
To eliteklasser: UCI menn og UCI kvinner
Fem amatør klasser: menn, kvinner, mixed, master (40+) og grand master (50+)
Fire norske lag: - Milsluker’n (Kristin Aamodt/Sunniva Dring – UCI kvinner) - Gutta Boyz (Ivar Tollefsen/Trond Hilde – Grand master) - Gutta Boyz II (Fredrik Norrby/Kim Øverland – menn) - #teamZalaris (Hans-Petter Mellerud/Lars Arnljot Sæbø – grand master)
Dette er etappene 2018 18.mars: 20km prolog med 600 høydemeter på Table Mountain i Cape Town 19.mars: 110km med 1900 høydemeter med start og mål på Arabella Wines i Robertson 20.mars: 110km med 2000 høydemeter med start og mål på Arabella Wines i Robertson 21.mars: 122km med 1800 høydemeter fra Arabella Wines til HTS Drostdy i Worcester 22.mars: 111km med 1800 høydemeter fra HTS Drostdy i Worcester til Huguenot School i Wellington 23.mars: 39km med 1430 høydemeter med start og mål ved Huguenot School i Wellington 24.mars 76km med 2000 høydemeter med start og mål ved Huguenot School i Wellington 25.mars: 70km med 2000 høydemeter fra Huguenot School til Val de Vie Estate
Hans-Petter Mellerud gleder seg til å bytte snø for barmark i Sør-Afrika. Foto: Privat
Allerede abonnent?
Bestill abonnement og få tilgang til artikkelen.
Alle abonnement gir full tilgang til hele vårt digitale univers. Det inkluderer Terrensykkel,
Fri Flyt, UTE, Klatring, Landevei og Jeger sine nettsider, app og e-magasin.
1 måned
Digital tilgang til 6 nettsider
Papirutgaver av Fri Flyt
3 måneder
Digital tilgang til 6 nettsider
2 utgaver av Fri Flyt Magasin
12 måneder
50%
rabatt
Digital tilgang til 6 nettsider
8 utgaver av Fri Flyt Magasin
Betal smartere med Klarna.
Abonnementet fornyes automatisk etter bindingstiden. Si opp når du vil, men senest før perioden utløper.
Terrengsykkel.no skriver om gode sykkelopplevelser og er det naturlige startstedet på nett. Terrengsykkel.no gir deg inspirasjon til å sykle mer, finne nye stier og holder deg oppdatert med grundige utstyrstester.