/ NM

Brumunddal arrangerer rundbane-NM 2020

Mesterskapet arrangeres i klubbens nye terrengsykkelanlegg på Veldre Sag og er lagt til helga 4. til 5. juli 2020.

Sist oppdatert: 26. august 2019 kl 10.34
Erik Hægstad på vei mot seier i rundbanerittet under helgas Norgescup på Veldre Sag. Her blir det NM 2020. Foto: Cato Karbøl
Erik Hægstad på vei mot seier i rundbanerittet under helgas Norgescup på Veldre Sag. Her blir det NM 2020. Foto: Cato Karbøl
Lesetid: 4 minutter

– Vi fikk beskjed fra Norges Cykleforbund søndag morgen om at vi er tildelt NM neste år. Det er utrolig artig og vi gleder oss, sier Geir Nysveen som er leder i Brumunddal SK. 

Etter helgas Norgescuprunde har arrangøren fått testet flyt og gjennomføring på høyt nivå, og tilbakemeldingene er utelukkende positive. 

– Rytterne har vært nesten overveldende fornøyde med løypene. Petter Fagerhaug var også innom en tur og sa til oss at anlegget holder verdenscupstatus. Nå krummer ryggen og går på med nytt mot og ny iver, sier Nyseveen. 

Det er så langt lagt ned snart en million kroner og tusenvis av dugnadstimer siden klubben fikk de første midlene til å begynne utviklingen av anlegget i fjor. Allerede da var det å arrangere NM i 2020 et mål for Brumunddal SK, og årets Norgescuprunde var i den sammenheng en fin test for både arrangører og deltakere. 

– Det var en utrolig morsom løype med mye tekniske elementer og masse rockgardens, broer, hopp og dropp. og det blir moro med slike korte, krappe bakker og mye teknisk jobbing i NM. Det er også en veldig annerledes løype enn den vi hadde på NM i Son i år, og det er kult at vi får ulike typer løyper i mesterskap, sier regjerende norgesmester Marit Sveen etter lørdagens rundbaneritt. 

Les også: Sveum og Hægstad vant Norgescupen 

Noen flere elementer til NM
Første fase av anlegget på Veldre Sag sto ferdig i fjor høst. Da besto anlegget av tre rundbanesløyfer som tilfredsstiller NCFs krav til Norgescupløyper. Det var disse som ble brukt til helgas Norgescup, og det er disse som skal brukes til NM neste år.

– Det er ingenting vi er pålagt å endre på i forkant av mesterskapet, men vi har en lang motbakke på 400-500 meter i en av sløyfene. Der har vi tenkt å legge inn noen flere tekniske elementer slik at bakken blir litt mer enn bare tråkking, sier Nysveen. 

Saken fortsetter under

Rytterne jublet over flyten og elementene i det nye rundbaneanlegget på Veldre Sag, der det blir NM 2020. Her er Elisabeth Sveum på vei mot seier i rundbanerittet lørdag. Foto: Bengt Ove Sannes
Rytterne jublet over flyten og elementene i det nye rundbaneanlegget på Veldre Sag, der det blir NM 2020. Her er Elisabeth Sveum på vei mot seier i rundbanerittet lørdag. Foto: Bengt Ove Sannes

Rustet for både sprint og kortbane
NCF har foreløpig ikke avgjort om det skal arrangeres kortbane eller sprint i tillegg til rundbane i neste års NM. 

I helgas Norgescup var det kortbane som ble arrangert, og løypa fikk svært mye skryt fra deltakerne, blant annet fordi den er bygget slik at det blir stor fart og dermed tette dueller og kamp til streken. 

– Det moro at de har fått til en løype som gjør at det blir så tette oppgjør i kortbanerittene. Slik de er anlagt blir det høy fart og med korte bakker er det vanskelig å kjøre fra i front, så da blir det tette dueller og en type feltkjøring vi ikke får trent altfor mye på i Norge, sa Knut Røhme, som ble snytt for seieren på målstreken under gårsdagens kortbaneritt.

Les også: – Jørgen var et halv hjul sterkere enn meg i dag 

Skulle NCF lande på sprint på dag to av mesterskapet, er ikke Nysveen bekymret for det heller. 

– Om det skulle bli sprint til NM, så må vi bygge en sprintbane, men det har vi flere planer for hvordan vi kan løse på en spennende måte, sier han. 

Saken fortsetter under

Marit Sveen og Sylvi Sommer underveis i kortbanerittet i går. Foto: David Haugen
Marit Sveen og Sylvi Sommer underveis i kortbanerittet i går. Foto: David Haugen

Unikt anlegg
Denne sesongen har Brumunddal SK fått 600 000 kroner til å bygge ferdighetsløype og plankestier, der ferdighetsløypa blir helt klar i løpet av høsten. Videre skal det anlegges flere hopplinjer i anlegget, og de blir bygget neste år sammen med plankestiene. 

– Vi har inne søknader for nesten to millioner kroner, inkludert disse 600 000 vi har fått nå. Resten vil vi få i løpet av fire-fem år, og da vil vi ha et unikt og svært komplett terrengsykkelanlegg her på Veldre Sag, sier Nysveen. 

Les også: Brumunddal fikk 450 000 til terrengsykkelanlegg 

Interessert i ritt? 

Publisert 26. august 2019 kl 10.34
Sist oppdatert 26. august 2019 kl 10.34

Relaterte artikler

Terrengsykkel.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen | Journalister: Knut Andreas Lone, Sigurd Ekeli Grimsby

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen